ANGIOLIPOMA KIDNEY

Vážení lékaři stránky consmed.ru! Děkuji za konzultaci! Chci vás požádat, abyste se seznámili s popisem mých ultrazvuků (musel jsem je poslat dříve, omlouvám se).
Po urologovi jsem měl pochybnosti, že 90% nádorů je zhoubných.

Ultrasonografie od 09/15/2009: Rozměry: vpravo 11,3x4,8 cm, vlevo 10,5x4,8 cm, nezměněno. Obrysy jsou hladké, jasné. Parenchyma heterogenní v pravé ledvině, strukturální. Echogenita parenchymu je normální. Tloušťka parenchymu je normální. Plocha ledvinového sinusu není rozšířena. Struktura renálního sinusu je nehomogenní v důsledku inkluze jednotkové soli v obou ledvinách. CLS není expandován, není zhutněn.
Ohniskové změny: ve střední třetině pravé ledviny je vizualizována hyperechoická zakulacená formace s rovnoměrnými, čirými konturami, homogenní ve struktuře 0,9 cm.
Perirenální lymfatické uzliny nejsou vizualizovány. Adrenální oblast: bez patologických útvarů.
Závěr: Angiomyolipom pravé ledviny.

Ultrazvuk 26. listopadu 2009 (provádí jiný odborník na jiné vybavení): Rozměry se nemění. Obrysy jsou hladké, jasné. Parenchyma heterogenní v pravé ledvině, diferencovaná kortikálně-mozková vrstva. CLS nebyl rozšířen. Echo inkluze jsou malé až 3 mm. Poměr parenchymu k CLS se nezměnil vpravo, vlevo.
Ohniskové změny: hustá echogenní formace do 6 mm zaobleného tvaru s jasnými konturami.
Perirenální lymfatické uzliny nejsou vizualizovány. Adrenální oblast: bez patologických útvarů.
Závěr: Malý pravý angiomyolipom pravé ledviny.

Faktem je, že 18. ledna jsem podstoupil laparoskopickou operaci, abych odstranil zranění močového měchýře a stehy budou odstraněny 26. ledna. Ještě nemůžu projít kontrolním ultrazvukem. Chápu, že otázka není správná, a přesto: s takovými popisy ultrazvuku bych se měl pospíšit, nebo mám ještě čas a můžu počkat, až budou stehy odstraněny? Jak nebezpečná je moje situace? Mám strach! Prosím, řekni mi to! Díky za odpověď.

Ledvinový angiolipom

Zveřejněno dne: 15-01-2010 19:36 Dobré odpoledne. Řekni, prosím! Je mi 39 let. V září 2009 ultrazvukové vyšetření odhalilo angiolipom pravé ledviny o rozměru 0,9 cm, který jednou za rok doporučil monitorování ultrazvukem. V prosinci 2009, kdy byl ultrazvuk prováděn jiným odborníkem, byla velikost stanovena na 0,6 cm, urolog mi řekl, že 90% nádorů ledvin je maligních. Otázka: Má lipoma nějakou speciální strukturu na ultrazvuku, která neumožňuje, aby byl zaměňován se zhoubným nádorem a může být tento angiolipom odstraněn laparoskopicky nebo tak, aby nedošlo k odstranění ledviny? Nebo je také nutné odstranit ledviny? Díky za odpověď.

  • Aktuální hodnota 3.41 / 5
Hodnocení: 3.4 / 5 (329)

! Zpráva od oficiálního konzultanta fóra
Publikováno: 16-01-2010 22:04 Angiomyolipom se liší svými ultrazvukovými charakteristikami. Indikace pro jeho odstranění může nastat s růstem.

Zveřejněno dne: 21-01-2010 14:40 Milý Yakov Yakovlevich! Díky za odpověď.
Po urologovi jsem měl pochybnosti, že 90% všech nádorů v ledvinách je zhoubných.
Je mi líto, že vás obtěžuji, ale chtěl jsem vás požádat, abyste si prohlédli ultrazvukové popisy (měli jste je poslat dříve).

Ultrasonografie od 09/15/2009: Rozměry: vpravo 11,3x4,8 cm, vlevo 10,5x4,8 cm, nezměněno. Obrysy jsou hladké, jasné. Parenchyma heterogenní v pravé ledvině, strukturální. Echogenita parenchymu je normální. Tloušťka parenchymu je normální. Plocha ledvinového sinusu není rozšířena. Struktura renálního sinusu je nehomogenní v důsledku inkluze jednotkové soli v obou ledvinách. CLS není expandován, není zhutněn.
Ohniskové změny: ve střední třetině pravé ledviny je vizualizována hyperechoická zakulacená formace s rovnoměrnými, čirými konturami, homogenní ve struktuře 0,9 cm.
Perirenální lymfatické uzliny nejsou vizualizovány. Adrenální oblast: bez patologických útvarů.
Závěr: Angiomyolipom pravé ledviny.

Ultrazvuk 26. listopadu 2009 (provádí jiný odborník na jiné vybavení): Rozměry se nemění. Obrysy jsou hladké, jasné. Parenchyma heterogenní v pravé ledvině, diferencovaná kortikálně-mozková vrstva. CLS nebyl rozšířen. Echo inkluze jsou malé až 3 mm. Poměr parenchymu k CLS se nezměnil vpravo, vlevo.
Ohniskové změny: hustá echogenní formace do 6 mm zaobleného tvaru s jasnými konturami.
Perirenální lymfatické uzliny nejsou vizualizovány. Adrenální oblast: bez patologických útvarů.
Závěr: Malý pravý angiomyolipom pravé ledviny.

Faktem je, že 18. ledna jsem podstoupil laparoskopickou operaci k odstranění močového měchýře. Stehy budou odstraněny 26. ledna. Ještě nemůžu projít kontrolním ultrazvukem. Chápu, že otázka není správná, a přesto: s takovými popisy ultrazvuku bych se měl pospíšit, nebo mám ještě čas a můžu počkat, až budou stehy odstraněny? Jak nebezpečná je moje situace? Mám strach! Prosím, řekni mi to! Díky za odpověď.

  • Aktuální hodnota 3.41 / 5
Hodnocení: 3.4 / 5 (329)

! Zpráva od oficiálního konzultanta fóra
Zveřejněno dne: 21-01-2010 15:58 Druhá ultrazvuková kontrola je nestandardní.
Obyčejný angiomyolipom podle popisu je škoda, že bez doppleru. Obvykle se doporučuje kontrolovat jednou ročně, snažím se to dělat častěji.

Publikováno: 22-01-2010 11:07 Drahý Jacobe Jakovleviči! Promiň, že se tě znovu zeptám. Faktem je, že urolog trvá na ČT. Má, jak řekl, „onconstruction“ a dodal: „Teď je tolik rakoviny, tolik rakoviny.“
Stehy po operaci budou odstraněny až 26. ledna. Kdy může být CT provedeno? Děkuji předem za vaši odpověď.

  • Aktuální hodnota 3.41 / 5
Hodnocení: 3.4 / 5 (329)

! Zpráva od oficiálního konzultanta fóra
Publikováno: 22-01-2010 16:43 A jaké další informace poskytne CT?
Ultrazvuk angiomyolipom může vypadat - http://www.urofaq.ru/man_dobr_opuh_pochek.htm

Publikováno: 22-01-2010 18:33 Podle urologa, CT dává nejpřesnější představu o neoplasmu a bez něj není možné být klidný ohledně povahy nádoru. On také říkal, že tam je rakovina ledvin, který na ultrazvuku vypadá jako angiomyolipoma, tak tam je žádný způsob bez CT. Šel jsem na odkaz a podíval se na ultrazvukové angiomyolip. Naneštěstí nejsem lékař a velmi daleko od něj. Srovnal jsem to s mým vlastním: moje není podobné, ale pravděpodobně by to mělo být, protože různí lidé nemohou mít přesně stejné angiomyolipomy. Nemám důvod nevěřit specialistovi, který provedl první ultrazvuk, protože toto je děláno v Regional Dnipropetrovsk diagnostické centrum a jejich popisy jsou obvykle přijímány známými lékaři bez rechecking. Ale urolog trvá na jeho, a samozřejmě, na ztrátě - protože mluvíme o onkologii. Může rakovina ledvin na ultrazvuku vypadat jako angiomyolipom?

  • Aktuální hodnota 3.41 / 5
Hodnocení: 3.4 / 5 (329)

! Zpráva od oficiálního konzultanta fóra
Publikováno: 22-01-2010 20:29 CT sken neumožňuje rozlišit maligní od benigní. Používá se k identifikaci postižených lymfatických uzlin, stanovení integrity kapsle a fascie Gerotus. Rakovina ledvin s ultrazvukem vypadá jinak. Jiná onemocnění a malignita angiomyolipomů jsou však zřídka možné.
Ve většině případů jsou však identifikované angiomyolipomy jednoduše pozorovány. Vzhledem k tomu, že to váš urolog neodhalil osobně rukama a jeho představy o ní jsou založeny na ultrazvukových datech, je pro mě těžké posoudit, co způsobilo jeho zvýšenou pozornost.
V tak dobře známé instituci by bylo možné popsané vzdělání popsat v detailu.

Zveřejněno dne: 28-01-2010 22:24 Milý Yakov Yakovlevich! Díky za konzultaci! Choval jsem se následujícím způsobem - šel jsem na krajský onkologický disparenska, abych navštívil onkologa. Po přezkoumání popisů mých ultrazvuků a fotografie angiomyolipomu nabídl, že podstoupí ultrazvukové vyšetření s nimi, aniž by varoval odborníka o předběžné diagnóze, abych tak řekl - pro čistotu experimentu. Nebudu resetovat úplný popis ultrazvuku, protože se příliš neliší od předchozích. Hlavní: struktura parenchymu pravé ledviny je heterogenní, ve střední třetině malý angiomyolipom 9x8,5 mm. Závěr: echo-příznaky malé fokální tvorby pravé ledviny (více údajů o malém angiomyolipomu). Odborník, který provedl ultrazvukové vyšetření, doporučuje monitorování jednou ročně. Urolog-onkolog řekl, že nedostatek růstu za téměř 5 měsíců již nepřímo potvrzuje dobrou kvalitu nádoru. Nevidí bod v provádění CT (oba, protože rozměry jsou malé a protože, jak on řekl, CT není všelék a nedává 100% záruku výsledku). Potvrdil, že angiomyolipomy nejsou znovuzrozeny. Jediné, co doporučil: udělat následující ultrazvuk po 6 měsících sledovat dynamiku, a pak to můžete udělat jednou za rok, pokud vám nic vadí. Ještě jednou vám chci poděkovat za radu. Přeji vám zdraví a úspěch ve všem!

  • Aktuální hodnota 3.41 / 5
Hodnocení: 3.4 / 5 (329)

! Zpráva od oficiálního konzultanta fóra
Publikováno: 29-01-2010 18:42 Plně souhlasíte s navrženou taktikou. Já sám bych to udělal. Hodně štěstí a zdraví pro vás!

Angiomyolipom v ledvinách

Nějak jsem šel na ultrazvuk malé pánve a zároveň jsem vytvořil ultrazvuk ledvin. Uzistka se dívala na ledviny a doporučila mi projít močí, protože podle jejího názoru byl v čele buď malý zánětlivý proces. jestliže, jak říká, moč je dobrý, pak to není nutné pro urologa. a všechny No, dala mi závěr, nejdřív jsem to nečetla sama. a pak se podívám, diagnózou je angiomyolipom, který se nachází v levé ledvině. No, jsem přirozeně na internetu, sledovat, co to je, je běžné. A tento typ benigního tumoru, který na internetu píše, že jeho.

Šel jsem k ultrazvuku ledvin. Vpravo našly dva kamínky 6 mm a 4 mm. Poslal urologovi. Veselý strýc))) Řekl, ne skutečnost, že kameny jsou. Typ šálku může být vytvořen kvůli tlaku na ledvinu. Jen v případě, že přítomnost kamenů v pochybnost. Říká, že po porodu se podíváme znovu. Závěr ultrazvuku: mírná pyelkalikoetasie vpravo, nefrolitiáza vpravo, fokální tvorba levé ledviny (uz známky mohou odpovídat angiomyolipomu) Angiolipom je podle urologa asymptomatický. On i uzistka říkali, že to není vůbec hrozné, jmenoval Kanephrona, zvonkohry a stánek.

Dobrý den! Během těhotenství jsem měl ledvinové kameny, pil pilulky Cannephron a ciston. Narodil jsem se před půl rokem, nedávno jsem se dostal do nemocnice s záchvatem a vysokými teplotami, probodl antibiotika, dal angiomyolipom pravé ledviny 2,5 cm a bojím se, může někdo vědět, jak je to nebezpečné.

Dobré ráno! Po druhém těhotenství, bolest na mé pravé straně začala bolet, bolest šla někam, tady, dokonce vzali ambulanci s podezřením na zápal slepého střeva, ale nakonec ležel se zánětem přívěsků v denní nemocnici. Z vlastního podnětu ultrazvukové vyšetření břišní dutiny - ohyb žlučníku se suspenzí, tuková hepatická hepatóza. ALT a AST byly zvýšeny, urobilinogen v moči. Po ošetření, suspenze byla pryč, inflexe zůstala, není tam žádný hepotosis. ALT, AST jsou normální, ale někdy se uděláinogen vynoří. Na chvíli se bolest vůbec netrápila. Teď

Co máme do této lhůty? Hmotnost 80,9 kg (to bylo maximálně 83,1, ale pak za 5 dní chřipka ztratila 3,2 kg). Připomínaje všechny tyto třetí Gd, jsem dospěl k závěru, že tam bylo spousta neštěstí: klíště v žaludku v létě, a hrozné křečové žíly, a ambulance po bolesti z pohybu chladničky))), a 3 ARVI s otitis, sinusitida a bronchitida (na 8-9 týdnů, blíže k 20. a nyní chřipce po 30 týdnech), i když ve skutečnosti toxémie (jako v minulosti B) nebyla vůbec problematická, žít.

angiomyolipom ledvin

Angiomyolipomová ledvina.

Co ti říkají?

Angiomyolipom

po porodu jsme měli cysty na vaječníku u dcery poslané do HRC, aby porodila, všechno vyřešilo v ní. To jsou mé hormony, jak mi to vysvětlil.

Nezapomněl jsem na prolaps

Angiomyolipomová ledvina.

Ultrazvuk... angiomyolipom...

Oooyyy... ani o takových věcech nemám ponětí ((

Ale nebuďte naštvaní... všechno bude dobré... musíte věřit... a být léčeni.

Nádor ledvin

A jakou velikost? MRI jmenován? Mám angiomyolipom, zatímco malý, nic neřekli. Ovládejte pouze jednou za 6 měsíců. Udělala MRI, ale nevidí ji na MRI. Protože ona je 4mm.

Benign - už velmi dobrý! Moje babička měla podobnou ledvinu. Měli jsme chirurgický zákrok a dokonce ani chemoterapii nebylo třeba dělat.

Angiomyolipom..

Moje těhotenství. nebo proč podlaha noggin grey)))

Moje riziko s prvním dítětem bylo 1 až 45 pro Downův syndrom, dokonce jsem poslala lékaře daleko a po dlouhou dobu s kordem jsem měla problémy s prováděním, snažila jsem se dát všechny do nemocnice a po tomto postupu se riziko přerušení zvětšilo... Tentokrát neexistují vůbec žádná rizika))))))))))))

Otázky

Dobrý den! Dříve nebyly v ledvinách žádné útvary. V červenci provedla ultrazvukové vyšetření - angiomyolipom (hyperechoická tvorba 4 mm v oblasti horního segmentu pravé ledviny). Řekl ultrazvukový lékař, aby pozoroval. Ale s takovou diagnózou je to velmi nepříjemné. Jak nebezpečná je tato diagnóza? Jak často je tato formace znovuzrozena? Co je třeba udělat, aby nedošlo k růstu? Dieta, životní styl? Jaké léky nelze přijmout, které způsobují růst? Nebo je lepší toto vzdělání okamžitě odstranit? Existují moderní metody (bez odstranění ledvin) pro další normální existenci? Mám mírnou anémii (železo je sníženo, feritin), byly předepsány přípravky železa. Zda to zhorší růst vzdělávání? Díky za pomoc.

Dobrý den, drahá Tatiano!

V této situaci doporučujeme provést multispirální počítačovou tomografii (MSCT) břišních orgánů s kontrastními (za předpokladu, že normální hodnoty močoviny a kreatininu v krvi). Pokud je diagnóza angiomyolipomu zdůvodněna pomocí MSCT (mělo by být zřejmé, že se nejedná o histologickou diagnózu, angiomyolipom s MSCT má poměrně typické charakteristiky), pak existuje možnost pozorování, které spočívá v provádění MSCT jednou ročně (s vylepšením kontrastu). Angiomyolipom do 5 cm nevyžaduje chirurgický zákrok. Riziko malignity (malignita) je nízké. Změna stravy a léků není nutná.

Událost můžete provést online v sekci Schůzka.
nebo voláním na naše telefonní číslo +7 (967) 123-31-31.
Vaše otázka byla zodpovězena: profesor, MD. Bezrukov Evgeny Alekseevich

Nádor ledvin

Členem od: 18.5.2008 Zprávy: 11

Dobrý den, milí lékaři.

Máma je 50 let, výška je 163, hmotnost 75 kg. Během vyšetření na ultrazvuku se zjistila tvorba ledvin.
Ultrazvuková data: ledviny nejsou zvětšeny. Rozměry: vpravo 10,2 x 5,3 cm, parenchyma 1,8 cm, vlevo 10,5 x 4,9 cm, parenchyma 1,7 cm. Na levé straně není CLS rozšířen, nebyly identifikovány žádné další echo struktury. Napravo v N pólu je extraparenchymálně lokalizována echo pozitivní tvorba se zřetelnými konturami až 2,8 x 2,7 cm, břišní systém ledvin není rozšířen.
Ent: Tvorba ledvinového pólu sonograficky může odpovídat angiomyolipomu.

1. Jaké testy jsou potřebné k potvrzení diagnózy?
2. Je možné ultrazvuk alespoň předpokládat, že se nejedná o maligní formaci? (Chci se alespoň držet něčeho, co podpoří naději na nejlepší)
3. O čem mluví mimo ledviny?

Členem od: 10.7.2005 Zprávy: 2,566

1. CT s kontrastem v první fázi.
2. Je možné, že angiomyolipom má velmi charakteristické ultrazvukové znaky. Ve skutečnosti, podle závěru ultrazvuku a benigního vzdělání se předpokládá. To však není důvod k uklidnění a neprovedení dalšího vyšetření: ultrazvuková diagnóza malých nádorů ledvin se vyskytuje přibližně ve třetině případů.

Členem od: 18.5.2008 Zprávy: 11

Dnes to udělal CT. Dokumentace bude připravena den po zítřku. Řekli jen, že potvrzují diagnózu angiomyolipomu.
1. Řekněte mi, jak spolehlivý je CT?
2. Jaké další testy musíte absolvovat, abyste si byli 100% jisti, že toto vzdělání je benigní?
3. Je operace nezbytná?

A další. Na stejném ultrazvuku lékařského vyšetření byl zjištěn hemangiom jater. Ale lékaři doporučili nejprve udělat ledvinu a jen hemangiom. Teď na CT skenování měli nejednoznačný zájem o játra. Zeptali se na to, ale prakticky jsme na naše otázky neodpověděli. Stejně jako si přečtěte dokumenty.

Výsledek ultrazvuku: játra nejsou zvětšena, tloušťka pravého laloku je 12,8 cm, levý lalok je 4,2 cm, kontura je hladká, struktura je homogenní, echo je normální, intrahepatické žlučovody nejsou rozšířeny. Choledoch 0,4 cm Nádory jater nejsou rozšířeny. Portální žíla 0,9 cm. 6-7 na zadním povrchu je lokalizována zvýšená echogenita s výraznými nerovnými konturami do 3,5 cm v d.
Zakl.: Kapilární hemangiom jater

4. Co lze říci o ultrazvuku? Mohl by být hemangiom zmaten něčím jiným, nebezpečnějším?

Registrace: 04/04/2007 Zprávy: 1,522

Příznaky lipomu a hemangiomu na ultrazvuku a CT jsou poměrně specifické, takže chyby jsou jistě možné, ale nepravděpodobné. Proto vám doporučuji, abyste byli pozorováni kompetentním onkologem, aby tyto studie pravidelně podstoupili. Obtěžujte se dostat na CT a ultrazvuk ke stejnému specialistovi.

Členem od: 18.5.2008 Zprávy: 11

Dobrý den!
Máma je 50 let. Žádný okap. Na ultrazvuku fyzického vyšetření: játra nejsou zvětšena, tloušťka pravého laloku je 12,8 cm, levý lalok je 4,2 cm, kontura je hladká, struktura je homogenní, echo je normální, intrahepatické žlučovody nejsou rozšířeny. Choledoch 0,4 cm Nádory jater nejsou rozšířeny. Portální žíla 0,9 cm. 6-7 na zadním povrchu je lokalizována zvýšená echogenita s výraznými nerovnými konturami do 3,5 cm v d.
Zakl.: Kapilární hemangiom jater

Rovněž byly nalezeny renální angiomyolipomy (potvrzené CT) a fibroadenomem prsu.

V úterý provedli CT vyšetření. Potvrdil angiomiolipomu, ale diagnóza týkající se jater nakonec nefungovala. Odeslán na MRI.
Vážení lékaři, řekněte mi, podle tohoto ultrazvuku můžeme říci, že to není maligní formace? Na co se připravujeme?

Členem od: 18.5.2008 Zprávy: 11

Je nám líto. Chtěl jsem vytvořit téma o játrech v břišní diagnóze, ale ukázalo se, že je to urologie. Pokud je to možné, moderátoři, prosím, odložte. Nebo odpovězte zde, pokud můžete

Členem od: 18.1.2007 Příspěvky: 7,756

3,5 cm - velikost je slušná. Je lepší vzít biopsii pod UZK. Při potvrzování hemangiomu - dynamického pozorování, se známkami růstu - skleroterapie nebo ablace.

Členem od: 18.5.2008 Zprávy: 11

Zveřejňuji výsledky CT a MRI.

Protokol studie
Studium horních a středních pater břišní dutiny a retroperitoneálního prostoru. Velikost jater není zvýšena (190 * 125 mm), její hustota je v normálním rozmezí, struktura je homogenní. V pravém laloku, v průmětu S6, je určena hypointenzivní tvorba zaobleného tvaru o rozměrech až 32 x 35 mm. Při intravenózním zesílení se hustota zvýší z 33 IU na 45 IU, po 5 minutách - až 50 IU, mírně klesá po 10 a 15 minutách. Slezina není zvětšena (35 * 103 mm), její hustota se nemění, struktura parenchymu je homogenní. V parenchymu pravé ledviny, s rozprostřením do kortikální vrstvy a mimořádně na zadní stranu obrysu orgánu, je vizualizována hypointenzivní (až -85 jednotek H) formace s rozměry až 22 * ​​26 * 23 mm. Při intravenózním kontrastu se jeho hustota významně nemění. Hustota parenchymu levé ledviny se nemění. V těle D12, v kořeni oblouku vlevo, je určena část ředění kostní tkáně o rozměrech do 11 x 12 mm, kortikální vrstva je zachována. Lymfatické uzliny na vyšetřované úrovni v normálním rozmezí.
Produkoval pana tomorofii játra v axiálních a koronárních projekcích. V T1, T2 a protonové hustotě. Výše popsaná formace v pravém laloku jater o rozměrech 31 * 37 * 32 mm má na místech nerovnoměrné, ale zřetelné kontury. Signál z ní je mírně redukován T1, zvýšený T2 a protonovou hustotou, struktura je heterogenní. Vzdělávání "se pohybuje od sebe" plavidla a žlučovody.
ZÁVĚR: Získaná data mohou odpovídat angiomyolipomu pravé ledviny; objemová tvorba pravého laloku jater, s největší pravděpodobností benigní povahy (dynamika kontrastu a MR-obraz není pro hemangiom typická); místo pre-osteoparotických změn těla D12.

Prosím komentujte výsledky.
V případě potřeby oznámte plán dalšího zkoumání.
Jaký doktor jít s těmito výsledky? Faktem je, že po lékařském vyšetření na ultrazvuku matka okamžitě provedla CT vyšetření a dosud nebyl pozorován žádný lékař.

Členem od: 18.5.2008 Zprávy: 11

Přidáno po 4 minutách 20 sekund
A další otázka, jaký druh těla D12?

Registrace: 04/04/2007 Zprávy: 1,522

Tělo D12 je tělem dvanáctého hrudního obratle. Jen v případě, doporučuji provést izotopové studium kostí (osteoscintigrafie).
Pokud jde o angiomyolipom ledviny, doporučuji, aby byl monitorován - po 6 měsících udělat ultrazvuk, podle jeho výsledků rozhodnout o potřebě CT.
Pokud jde o formování přijímacího řízení, je nutné vidět chirurga-hepatologa.

Členem od: 18.5.2008 Zprávy: 11

Roman Viktorovich, doporučuje se osteoscintigrafie, aby se vyloučilo co? Osteoporóza?
Tolik neočekávaných informací o zdraví matky se nyní dostalo do hlavy, že je jen nutné stanovit priority, rozhodnout, kde začít a kam jít.

Členem od: 18.1.2007 Příspěvky: 7,756

Skutečnost, že játra nejsou fokální hepatózou, to je jistě, kontura jater v segmentu 6 je touto formací deformována. Všechny otázky odstraní ultrazvukové biopsie, už jsem o tom napsal.
Další taktika - z výsledků histopatologie. Vzdělávání není kavernózním hemangiomem s velkými dutinami, pro cílenou biopsii řízenou ultrazvukem existuje „můstek“ tkáně jater, minimalizuje se riziko krvácení. Zjistěte, kde se to dá udělat v Kursku.

Angiomyolipomová ledvina?

  • Zprávy: 393
  • Pověst: 3
  • Poděkování: 81

Dívka 27 let. Plány na otěhotnění. Před 9 měsíci bylo v levé ledvině nalezeno vzdělání. Prošel několikrát ultrazvukem. Napsali jiný závěr - angiomyolipom, lipom, objemové vzdělávání atd.
Řekli - je třeba udělat CT scan, všechny testy, nevýhody. onkolog. Zastraschali, že během těhotenství může dát růst. Nervový stav.

Přihlaste se nebo se zaregistrujte a připojte se ke konverzaci.

  • Seryoga Antoshin
  • Offline
  • Uživatel je uzamčen
  • Není to komplikované - když je vše jednoduché.
  • Příspěvky: 5863
  • Pověst: 80
  • Poděkování: 1109

Přihlaste se nebo se zaregistrujte a připojte se ke konverzaci.

  • Larisa
  • Offline
  • Zkušení
  • Zprávy: 319
  • Pověst: 4
  • Poděkování: 56

Přihlaste se nebo se zaregistrujte a připojte se ke konverzaci.

  • Karen
  • Offline
  • Začátečník
  • Ultrazvuk lékař
  • Zprávy: 101
  • Pověst: 1
  • Poděkování: 43

Přihlaste se nebo se zaregistrujte a připojte se ke konverzaci.

  • Seryoga Antoshin
  • Offline
  • Uživatel je uzamčen
  • Není to komplikované - když je vše jednoduché.
  • Příspěvky: 5863
  • Pověst: 80
  • Poděkování: 1109

Přihlaste se nebo se zaregistrujte a připojte se ke konverzaci.

  • DMITRY
  • Offline
  • Správce
  • Když je sen, nápad a odhodlání - cokoliv je možné!
  • Zprávy: 8147
  • Reputace: 100
  • Poděkování: 3850

Seryoga1971 píše: proč 100, ne 99 alespoň ??

Přihlaste se nebo se zaregistrujte a připojte se ke konverzaci.

  • OLEG
  • Offline
  • Moderátor
  • Zprávy: 3193
  • Pověst: 87
  • Poděkování: 2454

Karen píše: Toto je 100% angiomyolipom.

Přihlaste se nebo se zaregistrujte a připojte se ke konverzaci.

  • Ulugbek
  • Startér závitů
  • Offline
  • Zkušení
  • Zprávy: 393
  • Pověst: 3
  • Poděkování: 81

Přihlaste se nebo se zaregistrujte a připojte se ke konverzaci.

  • DMITRY
  • Offline
  • Správce
  • Když je sen, nápad a odhodlání - cokoliv je možné!
  • Zprávy: 8147
  • Reputace: 100
  • Poděkování: 3850

Přihlaste se nebo se zaregistrujte a připojte se ke konverzaci.

  • Larisa
  • Offline
  • Zkušení
  • Zprávy: 319
  • Pověst: 4
  • Poděkování: 56

Přihlaste se nebo se zaregistrujte a připojte se ke konverzaci.

  • Ulugbek
  • Startér závitů
  • Offline
  • Zkušení
  • Zprávy: 393
  • Pověst: 3
  • Poděkování: 81

A jak se vám líbí toto vzdělání? Angiomyolipom?
Při TsDK není průtok krve výrazný.

Přihlaste se nebo se zaregistrujte a připojte se ke konverzaci.

Angiomyolipomy v ledvinách

Jsem velmi překvapen rozdílem mezi nálezy CT a ultrazvukem - CT je vždy specifičtější pro angiomyolipom a ultrazvuk Doppler pro cysty, zpravidla se neděje - jednoduchý ultrazvuk je dostatečný pro diagnostiku cyst.

Mohl byste "připojit" CT scan?

- Máš takzvanou "pangy cyst".
- Vyvolává tlak na vylučovací systém ledvin, kalichu
který je mírně rozšířen.
- Následkem toho může být bolestivá suchost a velmi pomalé
poruchy funkce ledvin.
- Co dělat V této situaci je jedním z kritérií pro volbu metody léčby
je výsledkem stanovení "renální funkce" podle. t
Šiji renální scintigrafii (výzkum izotopů) - MAG3 nebo DTPA.
- Doporučuji vám otestovat a poté diskutovat o optimální metodě léčby.

Proč dochází k angiomyolipomu ledvin a jak vyzařuje

Zaslal: admin v pro vás 12/30/2017 0 151 zobrazení

Angiomyolipomová ledvina - jak léčit tento typ tumoru

Angiomyolipom ledviny je benigní růst vznikající z měkkých tkání orgánu.

To je docela běžné, často angiomyolipomously detekovaný ultrazvukem nebo tomography.

Ledvinový angiomyolipom je typ benigní tvorby ledvinové tkáně, který se skládá z epitelových buněk, tukové a svalové tkáně, krevních cév.

Příležitostně se tyto útvary objevují v nadledvinách, slinivce břišní, na kůži. Obvykle jsou malé a nevypadají jasně.

Existují dvě formy porušení:

  • Vrozený - se objeví v důsledku tuberózní sklerózy, charakterizované četnými formacemi a poruchami obou orgánů;
  • Izolovaná - nejběžnější forma onemocnění, je charakteristická pro jednostranný průběh - v tomto případě se onemocnění nazývá angiomyolipom pravé nebo levé ledviny.

K tomuto porušení dochází častěji u slabšího pohlaví po 40 letech, což je spojeno s velkou přítomností ženských pohlavních hormonů.

Normálně je nádor umístěn v kortikální nebo medulle orgánu, oddělené od normálních tkání kapslí.

Příčiny vzniku orgánu mohou být různé. Často se toto onemocnění objevuje:

  • Za jakékoli porušení těla;
  • V těhotenství, zvýšená produkce hormonů v nošení dítěte upřednostňuje vývoj nádoru;
  • Jsou-li podobné subjekty v jiných orgánech;
  • S genetickou predispozicí.

V počáteční fázi onemocnění je nádor malý a často se vyvíjí v jedné z ledvin.

Primární porušení obou orgánů se jeví spíše vzácně, pouze s dědičnou dispozicí.

Nádor rychle roste a cévy, které mají silnou svalovou stěnu, ale slabé elastické desky, nedrží krok s nárůstem svalových vláken.

Výsledkem je ruptura krevních cév s krvácením. V této situaci jsou příznaky poměrně výrazné:

  • Pocit bolesti v bederní oblasti;
  • Tlakové skoky;
  • Slabost, závratě a mdloby;
  • Bledá kůže;
  • Hematuria.

Projev těchto příznaků je důvodem pro naléhavou výzvu k lékaři a stanovení přesnosti

diagnóza. Čím větší je tvorba ledvin, tím závažnější budou jeho důsledky.

Pevný nádor může způsobit neočekávané rupturu orgánu a rozsáhlé intraabdominální krvácení.

Šíření tumoru v přilehlých lymfatických uzlinách nebo v žíle těla je ohroženo výskytem velkého počtu metastáz.

Pro léčbu onemocnění ledvin naši čtenáři úspěšně používají metodu Galina Savina.

Pouze dřívější detekce angiomyolipomu zaručuje absolutní vyléčení. Pro přesnou diagnostiku onemocnění metodami, jako jsou:

  • Ultrazvukové vyšetření - určuje hustší oblasti tvorby mezi normální ledvinovou tkání;
  • Spirálově vypočítaná a magnetická tomografie - identifikace oblastí s nízkou hustotou v přítomnosti tukové tkáně;
  • Krevní testy - pro stanovení hladiny kreatininu a močoviny, indikující kvalitu ledvin;
  • Angiografie - detekce vaskulárních poruch orgánu;
  • Exkreční urografie - identifikace anatomického a pracovního stavu ledvin, močovodů;
  • Biopsie ledvin - excize výuky pro vyšetření pod mikroskopem k vyloučení malignity.

Polycystická choroba ledvin je vrozené onemocnění, které může být komplikováno jinými onemocněními. Proto je velmi důležité zodpovědně léčit léčbu polycystického onemocnění ledvin.

Cysty ledvin nezpůsobují potíže, pokud je jejich velikost malá. Proč se tyto útvary objevují na ledvinách a co by se mělo dělat, když se vyskytnou, přečtěte si zde.

Jaké jsou způsoby léčby angiomyolipomu ledvin?

Na základě získaných diagnostických informací je vypracován plán pro léčbu nádoru ledvin, v němž jsou zohledněny rysy poruchy.

Způsoby léčby onemocnění jsou vybrány na základě počtu nádorových uzlin, jejich velikosti a umístění.

Tvorba malých rozměrů se pomalu zvyšuje, aniž by způsobovala komplikace, a v těchto případech se taktiky pozorování používají bez aktivního terapeutického účinku.

Kontrolní vyšetření se provádí každoročně.

Léčba angiomyolipomu levé ledviny se neliší od léčby tumoru pravé ledviny.

Pro formace, které vyhovují přípustné velikosti 5 cm, doporučujeme chirurgický zákrok.

  • Operace šetřící orgány - s existujícím druhým orgánem fungujícím správně;
  • Embolizace - pod rentgenovým pozorováním, cévní zásobení nádoru, za použití speciálního zařízení, injikuje lék, který jej blokuje. Takový dopad usnadňuje provoz nebo jej může zcela nahradit.
  • Nephronová konzervační operace - používá se při velkém počtu fokálních lézí v obou orgánech k zachování jejich funkcí;
  • Enukleace - odstranění nádoru exfoliací při zachování těla prakticky nedotčené;
  • Kryoablace je nová metoda s nízkým dopadem, která se používá k neutralizaci útvarů malých rozměrů.

Indikace pro chirurgický zákrok jsou:

  • Živý klinický obraz nemoci s výraznými projevy;
  • Rychlý růst tumoru;
  • Porucha zásobení ledvin;
  • Hematuria;
  • Přechod do zhoubného stavu.

Léčba lidových prostředků angiomyolipomové ledviny je určena pro tvorbu skromné ​​velikosti, která se vyvíjí velmi pomalu a není složitá.

U nádorů větších než 6 centimetrů jsou často předepisovány k odstranění chirurgickým zákrokem.

Pozoruhodně omezit takový nádor lopuchu šťávy. Musí být vyroben bez selhání před přijetím.

Ořechové skořápky mají dobré protinádorové, protizánětlivé vlastnosti.

Léčitelům se doporučuje pít více odvarů z měsíčku, bobulí a větví kalina.

Použijte infuzi paliny. Je to silný protinádorový a krevní čistič. Bujóny a tinktury z rostliny také odstraňují přebytečnou sůl.

Doporučuje se použít bylinnou sbírku kopřivy, zlatého prutu a přítomné bedstraw.

Dlouho se používá pro nádory pupenů perga s medem.

Skvělý prostředek nápravy je včelí pyl. Mělo by se konzumovat každý den před jídlem.

Lidé léčí organové tumory šiškami.

Léčba tohoto poškození ledvin lidovými metodami je poměrně účinná.

Bez ohledu na stupeň nemoci, nemůžete sami léčit a používat žádné prostředky bez jmenování specialisty.

V některých případech, pokud není léčena včas, může tvorba způsobit poškození jater. Mnohem častěji jsou komplikacemi léze vnitřní krvácení, které je nebezpečné pro život pacienta.

V každém případě se musíte nejprve poradit s lékařem. Pouze on bude schopen učinit diagnózu, stejně jako předepsat včasnou a řádnou léčbu.

Léčba angiomyolipomů lidovými prostředky

Dobrá denní doba! Jmenuji se Khalisat Suleymanova - jsem fytoterapeut. Ve věku 28 let jsem se léčil rakovinou dělohy s bylinkami (více o mé zkušenosti s ozdravením a proč jsem se stal fytoterapeutem zde: Můj příběh). Než budete moci léčit podle národních metod popsaných na internetu, obraťte se na odborníka a svého lékaře! To vám ušetří čas a peníze, protože nemoci jsou různé, byliny a metody léčby jsou různé, a tam jsou ještě komorbidity, kontraindikace, komplikace, a tak dále. Doposud není co dodat, ale pokud potřebujete pomoc při výběru bylin a metod léčby, můžete mě najít zde podle kontaktů:

Telefon: 8 918 843 47 72

Mail: [email protected]

Dobrá denní doba, nedávno jsem obdržel dopis o léčbě angiomyolipomů lidovými léky a teď jsem se rozhodl napsat článek. Samotný dopis je níže, pokud máte dotazy, napište mi na kontakty na webu.

Dobrý den, drahý Khalisat! Moje diagnóza je cystická sinus levé ledviny. Angiomyolipom levé ledviny. Jsem žena, mám 63 let.
pomoc prosím!

Tento typ onkologie je označován jako benigní. Často postihuje ledviny, může být umístěn v nadledvinách nebo dokonce v kůži. Výběr léčby by měl být založen na rozsahu onemocnění a jeho lokalizaci. Léčba angiomyolipomů lidovými prostředky by však měla být prováděna velmi pečlivě, protože může být škodlivá a zhoršuje průběh onemocnění.

Co to je?

V podstatě tento neoplasmus sestává z epitelových buněk, krevních cév a tkáně hladkého svalstva. Mnoho lékařů stále nemůže přesně určit, co to způsobuje. Jeho vzhled může vyvolat některé faktory:

  • těhotenství
  • genetické predispozice
  • zánětlivých onemocnění ledvin.

Nejčastěji se může projevit v této podobě:

  • náhlé skoky v krevním tlaku
  • bolest v dolní části břicha a dolní části zad,
  • přítomnost krve v moči.

Léčba renálních angiomyolipomů lidovými léky je primárně zaměřena na zmírnění doprovodných příznaků a také na zmenšení jejich velikosti. Je nutné je vybrat pouze pod dohledem odborníka a s přihlédnutím k přítomnosti dalších souvisejících onemocnění.

Jak se léčit

Je to použití různých přírodních léčivých látek. Často se jedná o bylinky a jiné rostliny. Integrované užívání léčiv a tento aspekt umožňuje co nejrychlejší zotavení a odstranění toxinů.

Lopuch

Vyřešit problém může lopuch šťávy. Příprava by měla být provedena bezprostředně před recepcí. Režim je následující:

  • první 2 dny - lžička 1 krát,
  • následující 2 - třikrát
  • po tom - v jídelně 3 krát.

To by mělo být provedeno půl hodiny před jídlem.