Badan: léčivé vlastnosti a kontraindikace

Byliny jsou prvním lékem lidstva, a navzdory současné dominanci různých léků na polici lékáren, rostliny neztrácejí svůj význam pro udržení našeho zdraví. Badan je jedním z takových jedinečných bylinných přípravků. Léčivé vlastnosti a kontraindikace této nádherné plevele jsou lidem od nepaměti známé a naši předkové, Slované, ji používali z různých nemocí. Určitě pro ty, kteří jsou daleko od tradiční medicíny, Badan je stále známý, protože se aktivně používá jako okrasná rostlina pro alpské zahrady a předzahrádky. Jaká je síla badana a na co se používá?

Badan: popis zařízení

Badan má také další jména, možná se ukáže jako milí čtenáři, známější: Bergenia, Kamenelomka, mongolský (Chigirsky) čaj. V latině to zní jako Bergénia crassifólia, toto „jméno“ je dáno továrně na počest německého botanika Carla Augusta von Bergena, který závod klasifikoval. Stone-mop jako badan se nazývá ne bez důvodu. Nejčastěji je v přírodních podmínkách vidět na skalnatých svazích, nábřežích a skalách. Navenek se zdá, že tráva roste z trhlin v kameni, jako by ji rozbíjela. Ale je tu další, „vitálnější“ vysvětlení: s pomocí této rostliny úspěšně vyléčili ledvinové kameny, drcené kameny a opustili tělo pacienta.

Badan na Sibiři (nalezený v Kuzbass, Altai, Chita a Irkutsk oblasti, na jihu Yakutia, Krasnojarsk a Tyva), v Kazachstánu, Mongolsko, Korea a Čína je rozšířený. Mírně méně než na skalách je rostlina v lesích listnatých i jehličnatých, ale předpokladem její distribuce je přítomnost středního baldachýnu. Čím silnější je sněhová pokrývka a místo je chráněno před větrem - tím je silnější bergenie.

Bergenia - rostlina patřící stálezeleným trvalkám, zdánlivě velmi skromná. Odtáhnou se v ní rudy, ležící blízko povrchu půdy. Květiny kvetou na masivních listnatých stoncích bohaté růžové-vínové barvy od května do června. Jsou malé, pravidelné pětičlenné, nemají brysky. Květy se shromažďují v hustých květenstvích paniculate-corymbose, které se obvykle nacházejí na každém pedicelu.

Listy bergenia jsou kulaté a masité, umístěné v bazálních rozetách, klidně spící pod sněhem. V létě jsou husté zelené, pak zčervená. Na podzim začíná druhý vrchol okrasných rostlin. S nástupem prvních mrazů v listech začíná hromadění cukrů, což pomáhá snadno snášet chlad v zimě. Barva listů se mění, získává načervenalý odstín. Skladovatelnost dosahuje tří let! Na podzim jsou položeny mladé pupeny, z nichž se po několika letech objeví květy.

Plody Bergenia jsou malé krabičky se semeny do délky 2 mm, neobvykle lehké: trvá přibližně 6 tisíc semen, aby se shromáždil jeden gram!

Existuje několik druhů rostlin, ale nejběžnější praktickou aplikací je banyan tlustý a syanliferne bane.

Badan: fotografie rostlin

Badan: užitečné vlastnosti, složení

Složení je velmi složité, ale to je to, co dělá závod jedinečným.

  • taniny (tanin, kyselina gallová);
  • základní látky;
  • glykosidy;
  • glukóza;
  • sacharóza;
  • vitamíny;
  • stopové prvky.

Oceňovaná rostlina jako prostředek:

  • středně antibakteriální;
  • protizánětlivé;
  • svíravý;
  • antioxidant;
  • diuretikum;
  • tuberkulóza;
  • hemostatikum;
  • posílení plavidel.

Kromě Slovanů si Tibeťané a Číňané velmi vážili dávných dob.

Badan: léčivé vlastnosti a aplikace

Rostlina má čestné první místo jako rostlina s nejvyšším obsahem tříslovin. Například v této věci je Badan „silnější“ než dub ve čtyřech! Nejbohatší z taninů surovin shromážděných na Vysočině. Používá se v průmyslu beran pro opalování kůže a podešví, impregnování rybářských sítí a plachty, získávání barviv.

Oddenky, které jsou předem namočené ve vodě, se používají jako potraviny a léčivý nápoj je vyroben z listů - čaje Chigir. Pro léčebné účely se používají jako oddenky badana a listy. Extrakt vody Bergenia se používá jako prostředek pro:

  • kolitida;
  • tuberkulóza;
  • pneumonie;
  • plicní krvácení;
  • ARI;
  • laryngitida;
  • migrény;
  • horečka;
  • revmatismus kloubů;
  • onemocnění gastrointestinálního traktu;
  • gynekologické problémy;
  • orální onemocnění;
  • úplavice;
  • hemoroidy.

Komprese z infuzí oddenků a listů rostliny ošetřují špatně se hojící rány, modřiny a vředy.

Jak udělat Badana

Úžasný nápoj, na jehož přípravu se Badan používá - čaj, výhody a škody, které musíte vzít v úvahu, pokud se rozhodnete to zkusit. Skvělý nápoj nejen tóny, ale i dárky! Použijte ho v teple a chladu. Pivovarské recepty se mohou mírně lišit, ale to je považováno za „klasiku“.

  • Na litr vroucí vody je třeba 2 lžíce suché a drcené suroviny (listí). Nalijte vařící vodu přes trávu, nechte ji vařit asi 10 minut. První pohár se doporučuje pít ráno - dává celý den veselí.

Pro zlepšení chuti a chuti "základního" nápoje můžete jednoduše přidávat chutné máty a Ivan-čaj, jasmín a další bylinné složky. Pijte čaj z Badanu as mlékem as medem as cukrem, který ho miluje. Můžete udělat bergenia a další komponentu, přidávat trochu to obyčejného černého čaje - dostanete voňavé tonikum.

Pro léčebné účely připravil Badan jinak.

  1. Pro dekory používejte hlavně oddenky. Chcete-li připravit monokomponentní odvar, vezměte lžíci rozdrceného kořene Badanov, nalijte surovinu sklenicí vroucí vody. To se provádí ve smaltované nádobě, přikryté víčkem a připravené ve vodní lázni. Po půl hodině se půda odstaví, nechá se vychladnout, zfiltruje se, upraví se na původní objem přidáním vroucí vody a provede se podle indikací. V průměru je nutné použít malé množství odvarů před jídlem 2-3 krát denně.
  2. „Silnější“ koncentrovaná infuze se připravuje podle starého altajského receptu a nazývá se vodným extraktem. Sklenice vroucí vody vařila tři polévkové lžíce rozdrcených Badanových oddenků. Vařte nad nízkým tepelným odvarem až do odpaření poloviny kapaliny. Současně se periodicky míchá, aby tráva nebyla spálena. Poté, co se nádoba s bujónem vyjme z ohně, se extrakt zfiltruje a tekutina se stáhne z oddenků. Pro orální podání dostatek 20-30 kapek několikrát denně.

Badana root: léčivé vlastnosti a kontraindikace

Oddenky Badana - nejcennější část rostliny pro léčebné účely. Jako každý lék existuje badan a řada kontraindikací k použití.

Patří mezi ně:

  • těhotenství a období kojení s mateřským mlékem;
  • alergické projevy na rostlině nebo jejích složkách;
  • tachykardie;
  • hypotenze;
  • zácpa.

Oddenky se používají sušené a mleté. Právě v této formě lze zakoupit v lékárně. V závislosti na důkazu se kořen používá odlišně.

Badana root v gynekologii

Badan-saxweed je skvělý „doktor“ pro ženy. Pokud urinogenitální zánět často sleduje zánětlivé procesy, měli byste určitě vyzkoušet oddenky rostliny jako lék. Infuze se užívá perorálně:

  • těžká a bolestivá menstruace;
  • zastavit krvácení po potratu nebo potratu;
  • s cystitidou, zánětem končetin apod.

Pokud je diagnostikována eroze nebo intravaginální zánět, použijte stříkací odvar berry. Za tímto účelem infuzi zřeďte vodou (půl šálku na litr) nebo přidejte 30 kapek extraktu do sklenice vody.

Při léčbě kloubů

Abychom se vyrovnali s bolestí při revmatismu kloubů, používá se odvar z oddenků Badanov: 2 skleničky surovin se vaří na pomalém ohni po dobu 10 minut ve sklenici vroucí vody. Po filtraci se infuze aplikuje třikrát denně v lžíci na hlavní jídla. Délka léčby závisí na stupni onemocnění, obvykle je zlepšení patrné během prvního týdne.

S průjmem

Vzhledem k výrazným adstringentním a antibakteriálním vlastnostem se Bergenia používá jako lidový lék na průjem, včetně bakteriální povahy (například na úplavici).

Lžíce oddenků vařila ed litr vroucí vody. Infuze musí být protomit ve vodní lázni po dobu 20 minut. Když je čas ve vodní lázni, je vývar filtrován a pečlivě mačká trávu. Vroucí voda přivádí objem zbývajícího vývaru do originálu. Vezměte nástroj 3-5 krát denně po dobu 2 lžíce k zastavení průjmu a konsolidaci výsledku po dobu dalších 2-3 dnů.

Pro děti

Stojí za to přistupovat k léčbě dětí s bylinkami velmi zodpovědně, nezapomeňte se poradit s pediatrem! Vysoká pravděpodobnost alergických reakcí zcela vylučuje použití badanu uvnitř dětí do tří let. Je možné použít odvar z oddenků a listů do lázní s různými problémy dermatologické povahy. Komprese s extraktem bergenie mohou být aplikovány externě na rány a modřiny.

Děti starší tří let mohou připravit odvar berry pro opláchnutí stomatitidou, bolestmi v krku, laryngitidou apod. Ústní dutiny. V tomto případě byste měli dítěti vysvětlit, že byste neměli polykat tekutinu!

Jak připravit badana

Prodám oddenek rostliny v každé lékárně - není problém. Proč však plýtvat penězi, pokud nakupujete suroviny zcela nezávisle?

Oddenky se sklízejí v červnu až do konce července. Kolekce se vyrábí ručně, čistí oddenky půdních částic, promyje se pod tekoucí studenou vodou. Pokud jsou oddenky velké, měly by být rozřezány na několik částí. Pak se surovina suší na slunci. Další - poslal k sušení. Vyschnout oddenky by měly být ve stínu v poměrně větrané ne vlhké místnosti. Za tímto účelem je surovina rozložena v tenké vrstvě na látku nebo papír.

Sklizeň listů Bergenia lépe blíže k pádu, kdy koncentrace živin v nich je nejvyšší buď na jaře. K tomu jsou vhodné listy třetího roku života, mladé greeny se nepoužívají.

Skladujte suroviny v papírových pytlích nebo látkových pytlích. Při dodržení podmínek skladování je badan platný po dobu 3-4 let.

Badan: recenze

Bez ohledu na to, jak široce moderní farmakologie postupovala vpřed, bylinná léčba zůstává mezi populacemi velmi populární. I přesto, že použití hotových pilulek šetří čas a zjednodušuje proceduru léčby, má bylinná medicína své výhody:

  • přírodní kompozice;
  • nízké riziko alergií;
  • snížení četnosti komplikací;
  • relativní zdravotní bezpečnost.

Badan, léčivé vlastnosti a kontraindikace, které byly lidstvo podrobně studovány již od starověku, jsou vynikajícím nástrojem pro celý seznam onemocnění. Pozitivního účinku léčby je dosaženo pravidelným využíváním finančních prostředků. Reakce zástupců oficiální medicíny na badane jsou většinou pozitivní. Lékaři doporučují používat tento nástroj v komplexní léčbě jako další léčebný.

Opravdu, Badan je úžasná rostlina. Kromě dekorativní funkce plní také úlohu přírodní přírodní medicíny. Před zahájením léčby se poraďte se svým lékařem!

Bergenia léčivé účinky v gynekologii - aplikace

Říká se, že injekční stříkačka z odvarů kořenů bergenia během eroze může nahradit moxibustion. Cervikální eroze je u žen velmi častá. Tento jev je jasným bodem na tkáních krku.

Badan je ceněn pro svůj atraktivní vzhled, proto se používá v okrasných zahradách. Také tato rostlina má mnoho léčivých vlastností. Oddenky Badan obsahují tříslovinu, kyselinu gallovou a arbutin, což umožňuje použití bergenie v gynekologii a dalších lékařských účtech v mnoha zemích světa. Nastal čas v červnu a červenci rozkvétat. Současně se doporučuje sbírat. Kořen má tmavě hnědou barvu a uvnitř je růžová.

Badan může růst v mnoha klimatických oblastech, což přispívá k jeho vynikající mrazuvzdornosti. Badan je trvalka stálezelená. Vyznačuje se hustými a hustými oddenky. Květy mají bílé a růžové květenství. Až do konce vegetačního období si rostlina zachovává svůj dekorativní efekt.

Zajímavé Bergenia je univerzální rostlina, která se používá i v kožedělném průmyslu jako opalovací prostředek.

Užitečné vlastnosti

Kořen rostliny obsahuje spoustu tříslovin a těkavé produkce, díky které se tato látka stala tak populární.

Před sušením se kořen sebere a promyje se studenou vodou. Doporučuje se sušit rostliny na vodorovném povrchu pokrytém látkou. Připravený sušený kořen má žlutý nebo růžový odstín. Lze skladovat až 4 roky.

Mezi oblasti použití patří:

  1. Používá se pro kosmetické účely. Pleťové vody z jeho odvarů pomáhají při léčbě seboroické dermatitidy, akné a také proti mastné kůži a úzkým pórům.
  2. Má protizánětlivé účinky, což umožňuje jeho použití při různých onemocněních urogenitálního systému a při infekčních onemocněních ústní dutiny.
  3. Badana root je účinný při gynekologických problémech. Používá se k léčbě eroze, drozdu, myomu, endometriózy.
  4. Používá se pro léčbu kardiovaskulárního systému, jeho užitečné vlastnosti posilují stěny cév a mohou snižovat krevní tlak.
  5. Požadováno při léčbě trávicího systému a při rehabilitaci plic. Odvar z jeho listů má schopnost zlepšit imunitu a stimulovat všechny systémy těla.

Badan zachraňoval lidi od různých nemocí po celá staletí. Má protizánětlivé, adstringentní a antibakteriální vlastnosti.

Je to důležité! Stojí za to připomenout kontraindikace: není možné použít badan s tachykardií, zácpou a zvýšenou srážeností krve.

Použití v gynekologii

Badanové kořeny v gynekologii jsou velmi žádané. Předepisuje se při těžké menstruaci, ke které dochází během zánětu končetin, myomů a dalších patologických procesů. Léčba erozí se často provádí v nemocničních podmínkách pod lékařským dohledem.

Také doma se používá oddenek Badana v gynekologii. Dělají pleťové vody, různé doušky a sedací koupele. Kořen rostliny má zvláštní léčivou sílu, ale listy se také úspěšně používají k léčbě některých onemocnění. Například infuze listů se používají k léčbě kolitidy, tuberkulózy, chronické pneumonie a různých infekčních onemocnění.

Extrakt připravený z bergenie, pomáhá při krvácení, zánětlivých onemocněních a těžkých obdobích. Chcete-li připravit, vezměte 3 lžíce drcených surovin, a nalijte sklenici vroucí vody. Směs by měla být vařena až do snížení. Pokud by krvácení mělo trvat 30 kapek. Pro erozi by mělo být douching prováděno naředěným extraktem.

Při cystitidě je nutné vzít infuzi z listů a kořenů. Několik polévkových lžic suchých přísad se vaří ve vodě po dobu nejméně půl hodiny a potom se bujón zfiltruje a vezme do 5 dnů. Můžete také provést následující užitečný odvar z kořenů. Asi 20 gramů kořenů se nalije vodou a trvá asi půl hodiny na vodní lázni.

Badlands pro léčbu eroze - recepty

Říká se, že injekční stříkačka z odvarů kořenů trávy během eroze může nahradit moxování. Cervikální eroze je u žen velmi častá. Tento jev je jasným bodem na tkáních krku.

Cervikální eroze je u žen velmi častá. Tento jev je jasným bodem na tkáních krku.

Příčiny eroze jsou infekční onemocnění, poranění dělohy nebo oslabený imunitní systém. Nejedná se o nemoc, ale o patologické změny v děložním čípku, které mohou způsobit další onemocnění. Po dalších vyšetřeních se provede diagnóza. Nejčastěji eroze necítí ženy a její příznaky mohou být podobné projevům drozdu.

Pro léčbu eroze lze použít jak konzervativní, tak chirurgické metody. Konzervativní metody jsou léčba léky a průběh fyzioterapie. Bez ohledu na velikost a typ eroze by mělo být vynaloženo veškeré úsilí na jeho odstranění. Pro úplné využití účinného kořene berganu díky jeho vazokonstrikčním, antimikrobiálním a protizánětlivým vlastnostem.

Infuze pro cervikální erozi

Infuzi připravte následujícím způsobem: nasekané suroviny o hmotnosti asi 3 lžičky se nalijí vroucí vodou a vaří na ohni, dokud se polovina kapaliny neodpaří. Pro douching musí být několik lžiček zředěno v půl litru vody. Tímto způsobem se léčí myom a zánětlivé procesy v koncích. Pokud je eroze kombinována s myomem a endometriózou, používají se lopuch a žížalka spolu s kořenovou bergenií.

Současně s douchingem byste měli připravit hotovou infuzi z kořenů Bergenia několik lžic hodinu před jídlem. Je také možné ošetřit odvar s výběžky zkumavek, zánětem končetin a různým krvácením.

Věnujte pozornost! K provedení diagnózy a předepisování léků by měl ošetřující lékař.

Kořen Bergenia je účinný při léčbě mnoha onemocnění. Správné používání léků, založené na této rostlině, se můžete zbavit mnoha ženských problémů.

Silný Badan

Název latinsky: Bergenia crassifolia

Synonyma: Mongolský nebo Chagirův čaj

Popis

Bergenia je léčivá rostlina, známá také jako Sagegravaceousova deska nebo bergenie. Vzhledem k tomu, že od bergenia čaje se často vaří, někdy se samotná rostlina nazývá „mongolský“ nebo „chigirský“ nebo „sibiřský“ čaj. Ne všichni však vědí, že Badan může být používán jako zdravý nápoj: v některých případech se Badan pěstuje pouze jako okrasná rostlina, která zdobí zahrady a domácnosti. To usnadňuje atraktivní vzhled bergenia: načervenalé stonky, lesklé kulaté listy a husté květenství malých růžových nebo fialových květů.

V přírodě, mnoho oblastí Sibiře, Kazachstán, Primorsky území, stejně jako Mongolsko, Korea a Čína jsou místa distribuce. Kamenná šavle, zdůvodňující její jméno, preferuje růst na úlomcích skal, na kamenech, skalnatých svazích, často v horách, ve velmi vysokých nadmořských výškách. Badan se nachází také v lesích pod jehličnatými a listnatými stromy, kde v příznivých podmínkách může růst do bujné houštiny.

Tato vytrvalá stálezelená tráva má velmi dlouhý kořen, až několik metrů dlouhý. Nicméně, tato délka oddenky Badan nedosáhne rychle. Předpokládá se, že není možné vrátit se na stejné místo sklizně dříve než deset let. Výška nadzemní části je až půl metru. Velké listy (do průměru 30 cm) bohaté tmavě zelené barvy, na podzim získávají červený odstín a v zimě zůstávají pod sněhem a mohou růst po dobu 3 let. Období kvetení Badana je na konci jara - začátkem léta.

Sklizeň a skladování

Nejčastěji pro léčbu sklizených oddenků Badan. Nejlepší čas na jejich vyzvednutí je červen a červenec. Po vykopání je setřást ze země a důkladně je umyjte v tekoucí vodě. Oddenky jsou nakrájeny na dlouhé kousky a poté řezány podél délky. Lehce sušíme, začneme sušit surovinu: naneste tenkou vrstvu na papírové listy nebo kusy látky v místnosti s neustálým oběhem čerstvého vzduchu. Můžete sušit na ulici pod baldachýnem ve stínu, vyhnout se teplu přes 45 stupňů. Sušení trvá asi tři dny - znamení připravenosti surovin bude, že kořeny začnou snadno prasknout.

Skladujte připravené sušené kořeny mohou být v pytlích látky nebo papírových pytlích, což zabraňuje vlhkosti. Suroviny si zachovávají své léčivé vlastnosti po dobu 4 let.

Listy Badana mají také léčivé účinky. Sklízejí se v červenci. Měly by být vybrány listy nejméně 3 leté, které se pod sněhem podařilo několikrát zima a tmavly až tmavě hnědé. Jedná se o znamení kvašení - z takových starých listů můžete udělat čaj, který bude chutnat a má originální chuť. Shromážděné listy se nejprve promyjí a poté suší ve větrané místnosti nebo na čerstvém vzduchu, teplota sušení nesmí překročit 50 stupňů. Hotové suroviny je třeba skladovat ve skleněné nádobě, uchová si své vlastnosti a chuť po dobu delší než 2 roky. Sbírejte zelené listy bergenia nemůže být!

V některých případech se pro léčbu sbírají také květy pro bergenia a její semena.

Historie použití

Badan byl poprvé známý ve vědeckém světě v 18. století, kdy ho popsal slavný švédský lékař Karl Linney, kterému byla továrna odeslána z Ruska, z Petrohradu - na oplátku byl Badan přivezen ze Sibiře. Byl to on, kdo pokřtil Bonan Stone-Breaker tlustý list - a od té doby se tento název používá v botanice.

Nicméně, dlouho předtím tento Badan byl používán v lidovém lékařství Sibiře a Altai, to bylo znáno od Číňana a tibetských léčitelů. Léčitelé si všimli, že lomový pás nejen rozděluje kameny, na kterých roste, ale také pomáhá rozpouštět kameny v ledvinách. Tradiční receptury na badanu obsahují také doporučení pro léčbu onemocnění dýchacího ústrojí s jeho pomocí - používá se pro tuberkulózu a pneumonii. Odvar z listů pomáhá s onemocněním gastrointestinálního traktu, stejně jako močových cest. S jeho pomocí byli léčeni struma a bolesti různého původu, včetně stomatologie a revmatismu. Mongolští léčitelé používali Badana, aby se vyrovnali s nevolností a zastavením zvracení. Čaj Badana je populární nejen v Mongolsku, ale i v Číně. Obyvatelé středního království to považují za tradiční nápoj, pijí ho jak horké, tak chlazené - nejen pro léčebné účely, ale i pro potěšení. Chuť a barva čaje z listů Bergenia je podobná černému čaju, vyznačuje se mírně lepivější a svíravější chutí a vůní, stejně jako potřebou delšího vaření.

Badan je považován nejen za nápoj, ale také za jídlo původních obyvatel Sibiře. Pro potraviny sklizeň bergenia kořeny. Jsou nakrájeny na malé kousky, vloženy do polévek a dokonce použity jako samostatné přílohy, které vydají chuť masa a rybích pokrmů.

Moderní medicína také projevuje značný zájem o vlastnosti bergenia. Studie provedené na Sibiřské státní lékařské univerzitě potvrdily, že Bergenia má hepatoprotektivní vlastnosti, a jsou v nich ještě výraznější než u silymarinu, což je rostlinná látka, která se tradičně používá k ochraně jater a podporuje její řádné fungování.
Extrakt Bergenia se navíc používá nejen v bylinné medicíně, ale také v průmyslu jako přírodní opalovací činidlo: při opalování kůže, při výrobě plachty, k impregnaci rybářských sítí - díky svým tříslovinovým vlastnostem Bergenia výrazně zvyšuje odolnost hotových výrobků proti opotřebení. Můžete také získat černá a hnědá barviva z ní. Zahradníci a krajináři oceňují dekorativní vlastnosti Badany - často slouží jako ozdoba květinových záhonů a skluzavek.

Chemické složení

Biologická hodnota bergenie poskytuje taniny - taniny. Oni jsou 4 krát více v Badana než v dubové kůře. Jsou obsaženy v listech a v kořenech rostliny, v podzemní části je více - až 27%, jejich koncentrace se zvyšuje s věkem rostliny. Taniny poskytují adstringentní vlastnosti, schopnost bojovat proti patogenním bakteriím, zastavit krvácení a snížit zánět.

Listy Bergenia také obsahují velké množství glykosidů - antiseptický arbutin (až 22%), volný hydrochinon, bergenin. BADAN obsahuje organické kyseliny - galal, illagic, cenné esenciální oleje a flavonoidy s antioxidačními vlastnostmi. Listy saxifrage deska jsou bohaté na sacharidy (cukry a škrob), katechiny, vitamíny a minerální látky nezbytné pro lidské tělo - mají železo, měď, mangan.

Kořeny Badana obsahují také isocoumarin bergenin, fytoncidy a pryskyřice.

Lékařské aplikace

Nemoci trávicího traktu

Antiseptické působení a schopnost zmírnit zánět způsobují, že léky s beranem jsou účinné při léčbě různých onemocnění gastrointestinálního traktu. Badanové přípravky pro průjem, zvracení, úplavici, kolitidu a enterokolitidu, nutnost obnovení pomoci střevní mikroflóry. Příznivé účinky mají na základě bergenie pro gastritidu, stejně jako je doporučeno zbavit se hemoroidů. Badan podporuje boj proti mikrobům, má hemostatický a svíravý účinek. Zubní lékaři doporučují používat odvar nebo tinkturu bergenia pro výplach úst při určitých zánětlivých onemocněních a snížit krvácející dásně s periodontálním onemocněním a stomatitidou.

Gynekologie

V gynekologii, Badan pomáhá léčit děložní fibroma, zastaví krvácení, pomáhá vyrovnat se s příliš mnoho menstruace, je předepsán po porodu. Doporučuje se použít pro erozivní léze děložního čípku, kolpitis, stejně jako v období zotavení po potratu. Je třeba poznamenat, že finanční prostředky s badan jsou používány nejen pro vnitřní potřebu, gynekologové je mohou doporučit pro douching.

Respirační onemocnění

Další oblastí aplikace beranu jsou onemocnění dýchacího ústrojí. Pomáhá léčit zánět a další onemocnění plic, pomáhá při tuberkulóze, má příznivý účinek proti orz, laryngitidě, černému kašli, chřipce a různým virovým infekcím, pomáhá vyrovnat se s horečkou. Badan je také předepisován pro onemocnění založená na bakteriální infekci.

Venkovní lék

Vnější využití bergenie je také poměrně běžné. Jeho infuze a odvar se používají pro obklady při komplexní léčbě revmatismu, pro včasnou regeneraci ran a vředů. Komprese s extraktem odznaku nebo odvarem se používají pro různé dermatologické problémy.

Kromě toho Bergenia pomáhá při zvýšené tělesné teplotě, snižuje tlak, vykazuje antispasmodický účinek. Doporučuje se pro stres jako adjuvans pro normalizaci psychického stavu, stejně jako nástroj, který má obecně posilující účinek a stimuluje imunitní systém.

Kosmetika

Bergenia se často používá k řešení kosmetických problémů. Pro tento účel se používají různé pleťové vody nebo obklady s badanem. Pomáhá zbavit se akné, čistí pokožku furunkulózy, pomáhá zmírnit seboroickou dermatitidu. Použití bergenie může učinit kůži vyrovnanější, snížit zvětšené póry a také vrátit potní žlázy zpět do normálního stavu s nadměrným pocením.

Pokud používáte infuzi nebo odvar z bergenu při koupeli, bude to vynikající nástroj pro zmírnění záchvatů akutní cystitidy, stejně jako pomoc při odstraňování rušivých symptomů hemoroidů.

Protinádorové činidlo

Antitumorový účinek přípravku Bergenia ho činí jedním z přírodních prostředků, které bývají často součástí bylinkářů v poplatcích za boj proti různým onkologickým onemocněním. Badan má další tonizující účinek a posiluje imunitní síly těla, stimuluje boj proti nemoci.

Velké množství taninů vede k tomu, že při dlouhodobém užívání, se všemi jeho pozitivními účinky, může Bergenia také způsobit nepříjemné následky ve formě zácpy. To by mělo být přijato s opatrností těch, kteří jsou náchylní k nízkému tlaku - jako Bergenia může snížit ještě více. Proto je při rehabilitaci s pomocí bergenie nutné pečlivě sledovat a pravidelně měřit ukazatele krevního tlaku. Je nežádoucí používat Badan se sklonem k tachykardii - léky Bergenia mohou zvýšit tepovou frekvenci. Kontraindikace na recepci je tendence tvořit krevní sraženiny. V žádném případě nelze použít zelené listy bergenia, protože obsahují toxické látky.

Léčba nemocí

Kořen Bergenia se používá při léčbě následujících onemocnění:

Kontraindikace

Příjem Badina root je kontraindikován v:

Recepty 1

Badan tlustý - s kolitidou, enterokolitidou

10 g kořenů zalijeme 200 ml. vařící voda, zahřívejte ve vroucí vodní lázni 30 minut, trvejte 1 hodinu, namáhejte. Užívejte 1-2 lžíce před jídlem 3x denně.

Astringentní, hemostatické, protizánětlivé činidlo pro onemocnění gastrointestinálního traktu

1 lžíce kořenů zalijeme 200 ml. vařící voda, umístěte do smaltované mísy, vařte ve vařící vodní lázni po dobu 30 minut, trvejte na 10 minutách, kmen, přiveďte vývar s převařenou vodou na primární objem. Užívejte 1-2 lžíce před jídlem 3x denně.

U tuberkulózy, plicních krvácení, akutních a chronických forem pneumonie, akutních respiračních infekcí, chřipkových infekcí, černého kašle, laryngitidy, horečky, bolestí hlavy, kloubního revmatismu

2 lžíce nasekaných kořenů nalijte 500 ml. vařící vodu, vařte na mírném ohni 15 minut, trvejte 3 hodiny, namáhejte. Užívejte 1/4 šálek 3x denně 30 minut před jídlem.

Vodní extrakt

3 lžíce rozdrcených kořenů zalijeme 1 šálek vroucí vody, vaříme na mírném ohni až do odpaření poloviny původního objemu, trváme na 30 minutách, odtok. Užívejte 30 kapek 2-3 krát denně. Pro sprchování zřeďte 1 lžíci extraktu v 0,5–1 litru vody. Opláchněte ústa 1 lžíce extraktu zředěného v 0,5 litru vařené vody.

Extrakt alkoholu

10 g nasekaného kořene se nalije 100 ml. vodka nebo 70 stupňový alkohol ve skleněné nádobě, trvejte na tmavém místě, pravidelně třepejte 8-10 dní. Pak zmáčkněte, napněte. Pro opláchnutí, pro bolest v krku a orální onemocnění: 1 lžička extraktu zředěná ve 2 šálcích teplé vařené vody, opláchněte 1 až 3 minuty.

Tinktura

Do tmavé skleněné láhve se nalije 50 g drceného kořene, nalije se 400 ml. 70% léčebného alkoholu, trvejte 1 měsíc na tmavém místě, pravidelně třepejte, zatěžujte. Užívejte 10-20 kapek 2x denně 30 minut před jídlem.

Kloktá

Aplikujte se stomatitidou, zánětem dásní, periodontálním onemocněním, bolestmi v krku

2 lžíce nasekané kořeny nalít 1 šálek vařící vody, nechte vychladnout, kmen. Opláchněte ústa 3-5 krát denně.

Pleťové vody, obklady

Aplikujte na rány, vředy, modřiny, hematomy, na péči o mastnou pleť

10 g nasekaného kořene se nalije 200 ml. vařící voda, trvat 2 hodiny na termosce, namáhat. Gázu složenou v několika vrstvách, dostatek navlhčete v infuzi a aplikujte na postižená místa 2-3 krát denně po dobu 20-50 minut.

Douching

Aplikováno s fibromem dělohy, krvácením dělohy, erozí děložního hrdla, menorrhagií, belyahem, kolpitidou

15 gramů kořenů zalijeme 1 šálek vroucí vody, vaříme ve vodní lázni po dobu 30 minut, trváme na 15 minutách, namáháme. Do sprchování teplého roztoku 2-3 krát denně.

Hemoroidní koupele

30 g nasekaných kořenů nalijte 500 ml. vařící voda v termosce, trvat 1 hodinu, odtok. Nalijte infuzi do malé misky s vodou. Teplota vody by měla být 35-38 ° С, doba trvání procedury je 10-20 minut, počet koupelí by neměl překročit 15.

obecný recept

2 lžíce rozdrcených listů nalijte 1 šálek vroucí vody. Trvejte na 4 hodinách. Vezměte 2 lžíce 3 krát denně po jídle.

Léčivý aromatický čaj

Tento nápoj zmírňuje únavu, fyzickou i duševní, má silné tonické vlastnosti.

To bude trvat loňský nahnědlý list bergenia. 2 lžíce rozdrcených listů nalijte 1 litr vroucí vody. Infuze po dobu 30 minut. Napětí a pití jako čaj, přidávání cukru, mléka nebo medu podle chuti.

Recenze

07.24.17 Dmitry

Dobrý den, Julia Evgenievna!

Peel kolekce bylin Manzhetka, počáteční dopis, Badana list, louky), dal dobrý vliv na tlak, okamžitě cítil, že hlava se stala lehčí, to znamená, že tlak stal se nižší a stabilnější.

30/05/15 Veronica

Dobré odpoledne, drahá Julie Evgenievna!

Ty si asi pamatuješ mě a mé pokusy bojovat s nemocí - myomem, štítnou žlázou. V listopadu 2014 jsem provedl ultrazvuk po fytoterapii myomů podle vašich doporučení, na kterých fibroidy poklesly o 1 cm a staly se 31x28x33 mm, bez proliferace, IL - 0,66, homogenní endometrium - 7 mm. Byl jsem rád, že se uzel snížil a nevyrostl, štítná žláza se uklidnila.

Po celou dobu byla léčena bylinkami: Lopuch, želvovina, Durishnik, Sporysh, nesmrtelník, Bezinky, Tsetrariya, okřehek, louka obecná. Vzala tinkturu z piniových oříšků. Vzala Euphorbia Pallas do tinktury. Zavlažovala polévku s Badanem, Euphorbií, Měsícem. Gadgets s Comfrey na několik dní, pili mrkvovou šťávu. Ultrazvukový skener mě přesvědčil, že nyní je možné provést ultrazvukové skenování alespoň jednou za šest měsíců, a ne za měsíc nebo dva, jak jsem to dělal, po dynamice.

Léčím se teď. Pít tráva: Tuřín, okřehek, nesmrtelník, luční, Tsetrariya, Aspenová kůra, někdy Durishnik. Zavlažování: žížalka, několik kapek tinktury milkweed, někdy přidávají Badan. Od dnes dělám pomůcky Comfrey.

Děkujeme za pochopení! Opravdu doufám v vaši podporu.

Doktorova rada

14.8.18 Vadim

Pomozte, prosím, pokud máte s vaší radou naději na léčbu. Díky předem. Je mi 52 let.

Dobrý den, drahý Vadime!

Myslím, že je nemožné čekat, musíme hledat "." Vinca Tinktura z Rose Quarantus), ze které byl lék na léčbu leukémie vyroben dříve, a začít jeho podávání podle schématu drop.

1. V očekávání této tinktury můžete rychle vyrobit tinkturu velkého vnitrozemí:

- 2,0 g suché byliny nalijeme 100,0 ml 60% alkoholu, vyluhujeme po dobu 7 dnů, napijeme a pijeme 12 kapek 3x denně, před jídlem, v 1 lžíci. vody. Kurz - přijímat tinkturu brčál.

- 2 lžíce. rozdrcený na kořen kořenů zahřívaný půl hodiny ve 400,0 ml vody v uzavřené nádobě nad nízkým teplem. Nepřiveďte k varu, ztrácí vlastnosti! Trvejte na 4 hodinách. Pijte 2 lžíce. 4-5 krát denně. Ovládejte UAC - každý týden. Odtud bude doba trvání kurzu jasná.

3. Současně sbírejte byliny.

Trávu a ovoce rozemele rovnoměrně až na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte.

Byliny bez dávky by měly být užívány v lžíce.

- 1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut.

Ochlaďte, zatlačte, zmáčkněte a doplňte na 300,0 ml.

Vypijte 100,0 ml třikrát denně, 30 minut před jídlem. Kurz je 2 měsíce.

Ale musíme se obrátit na jiné hematology. I v jednom městě dávají dvě nemocnice různá doporučení.

Neztrácejte odvahu a pošlete svůj UAC a cytogram.

08/04/18 Ilya

Dobrý den, Julia Evgenievna!

Mockrát vám děkuji za pomoc při léčbě dvojitého vidění. Udělal jsem všechno podle vašich receptů. Můžete říci, vyléčený, ale stále je tu trochu zbytkových efektů. Moje otázka je jiná. Víte, že jsem byl otráven aconitem svou vlastní vinou, předávkováním.

Ve stadiu 4 mám rakovinu prostaty s kostními metastázami. Zatímco jsem pil aconite a další tinktury, všechno bylo v pořádku a já jsem se chtěl zlepšit. Ale po přestávce v infuzích jsem dostala trochu PSA. Použil jsem kostival, 120 g na 1 litr vodky. 50 gramů akonitu na 0,5 litru vodky. Japonská tinktura Sophora, 100 g. Pro 0,5 litru vodky. Také používal kořeny Althea, Devyala, Chagu, Lopuch, listy bez listí a kmeny a pampelišky.

Udělal dorty z modré hlíny a položil je na malou pánev nebo páteř. Použil jsem odvar z červeného červeného dřeva + pelyňku + Černobylíka), změnil jsem je každý týden. Tuřín, pampeliška, Nesmrtelná písečná, Tansy - květiny, tatar, Ivan čaj, medunits, astragalus, arnica, Senna, islandský mech, řebříček, kopřiva, žížalka, přeslička, jmelí bílá, červotoč. Celá věc je, že když se bojím použít aconite, i když mám hemlock - tinkturu, ale moc mi to nepomůže.

Chci znovu začít používat bylinky a tinktury, ale nevím jak. Potom jsem pil a rozdělil trávu na dvě části a vyměnil jsem je každých 7 dní. Prosím vás, pokud mi můžete poradit - možná potřebujete něco odstranit ze sbírky nebo přidat něco jiného. Nemám žádnou bolest. Cítím se dobře a unaveně. Zapomněl jsem napsat, úplně jsem opustil živočišné bílkoviny. Jím rostlinné a nerafinované oleje. Napsal jsem vám na začátku května, ale nedostal jsem žádnou odpověď. Prosím, dejte mi radu, co dál. Bůh je ke mně milosrdný a myslím, že vaše pomoc má velký význam!

Děkuji za odpověď, na kterou se těším!

Dobrý den, milá Ilya!

Ale teď je vše jasné! Léčí se vám opravdu hrdinsky, a to je pro vás kruté! Ale "vypálení na mléko, foukání vody" není nutné! Aconite Dzhungarsky, to všechno jed jed. Pili jste 10% tinktury, a to je obvyklá pevnost, s výhradou vstupu pod kopec, z 1 původní kapky!

Myslím, že je možné opakovat kapání Aconite Jungar, ale opatrněji - od 1 kapky dvakrát denně, přidáním 1 kapky denně na recepci. Peak snímky, aby se 20 kapek a jít na snížení. V opačném případě může být v hotové tinktuře porovnána pouze červená agarika s dzungarakonitem.

Pro kostní metastázy je nejlepší použít kořeny Larkspur vysoko (spike-hole a Zivokost kostivalu). Už ho znáte. Současně s Aconite Dzhungar, nebo Amanita Larkspill High a Comfrey mohou být použity lokálně - v pleťové vody a mikroklysters, střídavě je. Neexistuje přímý přístup k prostatě:

1. Kostival pro mikroklizm.

- 1 des.l. rozdrcené kořeny kostivalu se přelijí přes noc ve sklenici vařené vody při pokojové teplotě, ráno se vypustí. Kořeny znovu nalijí sklenici vroucí vody a trvají půl hodiny. Napětí, připojit.

Procedura se provádí pouze po pohybu střev, nebo očistném klystýru, jinak se léčivý roztok vyleje.

Teplá infuze v množství 50,0-70,0 ml typu v gumové hrušce o stejné kapacitě a vstupujte rektálně. Po zákroku je nutné udržet polohu kolenního kloubu po dobu 15 minut, aby roztok nevytekl. Kurz 10-12, denně a opakujte po 2 týdnech.

Jaké bylinky sbírat k pití?

Trávu a ovoce rozemele rovnoměrně až na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte.

Byliny bez dávky by měly být užívány v lžíce.

- 1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut.

Ochlaďte, zatlačte, zmáčkněte a doplňte na 300,0 ml.

Vypijte 100,0 ml třikrát denně, 30 minut před jídlem. Kurz je 2 měsíce.

A než se rozloučím, Ilya, znovu, prosím, pečlivě napište adresu - v květnu od vás nebyly žádné dopisy!

08/04/18 Tatiana

Mám endometriózu dělohy, endocervicitis děložního hrdla, endometrium - 7 mm (ve fázi 1 m.ts.). Cervix s cystami je až 8 mm, endotel je 3,0 mm. menstruace je jiná: od hojnosti až po normální. Teď znovu, dlouhé krevní sraženiny.

Poradit, jaké prostředky mi pomohou? S hormonální drogy - problém, nemohu tolerovat, až do volání sanitky. Brzy lékařské vyšetření, pokud nechci projít - nebude vstupné.

- 30,0 g suché trávy nalijte 150,0 ml 60% alkoholu (nebo lékárny Gerboton). Trvejte ve tmě po dobu 10 dnů, odtok. Pijte 15 kapek 3x denně, před jídlem nebo během jídla. Kurz - 4 týdny.

Trávu a ovoce rozemele rovnoměrně až na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte.

Byliny bez dávky by měly být užívány v lžíce.

- 1 polévková lžíce. směs nalijte 200,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak přiveďte do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut.

Ochlaďte, zatlačte, zmáčkněte a doplňte na 200,0 ml.

Pijte 70,0 ml třikrát denně, 30 minut před jídlem. Kurz je 2 měsíce.

3. Zavlažování, 5-14 d.ts.

Rozemele a vezmi stejně.

- 1 polévková lžíce. Směs se smísí s 350,0 ml vody, převede se do varu a vaří se 5 minut. Trvejte na 30 minutách.

Injekční stříkačka na všechna pravidla, ležící v koupelně, házet nohy na boku (v póze ženy), nejméně 10 minut. Na konci procedury hojně namočte tampón z bavlněného gázy se stejným složením. Dejte tampon na noc a opakujte v dalším cyklu.

Ve výchozím nastavení je počet bylin uveden v polévkových lžících.

Mějte mě poslal, Tatiana!

Rádi vás uvidíme ve značkových prodejnách Eco-Factory "Staroslav" ve vašem městě, stejně jako v našem internetovém obchodě.

DOBRÁ LUCK a před komunikací!

18/18/18 Zoya

Mám 65 let, výška 158 cm, hmotnost 42 kg. Již více než 20 let mám ráno volná stolička (před snídaní a po snídani). Po obědě dochází k tvorbě plynu, která trvá až do 8 hodin, zvláště tvrdě od 18 do 20 hodin. Vynucené omezit se na komunikaci.

Stále pracuji. Ale už to bylo těžké. Já dělám gymnastiku každý den: jak vzhůru pózy, a strečink, as činkami 2-3 kg. Tlak někdy skoky 2-3 krát za měsíc na 150-160. V létě převážně nízký tlak, ale i skoky: 90/60, 80/50. Zvyším zeleným čajem, Saganovým dnem, dýcháním. Ale můj hlavní problém je volná stolice, bolest ve střevech. Za poslední 2 měsíce jsem ztratil 2 kg.

Cítíte se slabí. Brzy uděláme kolonoskopii. Žádná laboratoř neidentifikuje parazity, kromě Giardia. Mikroflóra ve střevě je rozbitá, nejsou zde žádné prospěšné bakterie. Viděl mnoho probiotik a prebiotik. Žádné výsledky.

V nemocnici před 4 lety dali Ersefuril, Pancreatin, Omez. Zatímco piju tuto soupravu, křeslo je vydáno. Přestanu užívat lék a všechno se vrátí.

Co mi můžete poradit? Chci získat hmotnost alespoň 2-3 kg. Nic se nestane. Pomozte prosím.

Omlouváme se! S plyny existuje mnoho metod bojových sorbentů, dieta s výjimkou produktů, které způsobují tvorbu plynu. Nahraďte sladké ovoce jako hrozny hruškami. Zlikvidujte vše, co obsahuje droždí, včetně chleba; nahradit hrubé vlákno zelí měkkým vláknem cukety, banán; používejte carminative byliny a speciální prostředky takový jako Espumizana.

Ale hlavním lékem, ať se dá říci, je DIET, s přihlédnutím k kyselosti žaludku. Při nízké - vždy pečlivě žvýkat jídlo, jíst pomalu a zvýšit sekreci hořkých bylin; u potravin s vysokým porostem a snížení sekrece jiných bylin.

1. Pokusme se spustit tuto sbírku:

Trávu a ovoce rozemele rovnoměrně až na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte.

Byliny bez dávky by měly být užívány v lžíce.

- 1 des.l. směs nalijte 200,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak přiveďte do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut.

Ochlaďte, zatlačte, zmáčkněte a doplňte na 200,0 ml.

Pijte 50,0 ml 4krát denně, 30 minut před jídlem. Kurz je 2 měsíce.

2. Trienzym. Příjem dle návodu, do 2 měsíců.

3. Sorbenty - absorbéry plynů (Polyphepan, Litovit M) po dlouhou dobu.

4. Propolis rozpusťte v ústech.

Denní dávka - 3,0 gramy. Rozdělte kuličku z pevného propolisu na malé, vhodné částice pro resorpci a nebojte se ji polknout za 1,5-2 hodiny a začít novou dávku. Kurz je 3 týdny, přestávka 2 týdny a opakování.

Prosím, nechte mě poslat, Zoe.

Rádi vás uvidíme ve značkových prodejnách Eco-Factory "Staroslav" ve vašem městě, stejně jako v našem internetovém obchodě.

DOBRÁ LUCK a před komunikací!

16.7.18 Lyudmila

Dobrý den, Julia Evgenievna!

Jen nedávno jsem viděl odpověď na mou otázku. Děkuji za odpověď!

Je mi 46 let. Po dobu 3,5 let jsem se snažil vyléčit fibrocystickou mastopatii, vzal mnoho různých přípravků, ale žádný výsledek není. Snažil jsem se pít byliny sám, ale obávám se, že dělám něco špatně.

Pokud můžete, pomozte mi, prosím! Moje diagnóza od mamologa: FCM v obou mléčných žlázách. Endokrinolog: UZ - difuzno-nodulární netoxická struma 1 lžíce. Výsledky testu: peroxidáza štítné žlázy, protilátky (ATPO) - 69,26 MO / ml; tyreoglobulinové protilátky (ATTG) - 49,6 MO / ml; hormon stimulující štítnou žlázu (TSH) - 2,42. Gynekolog: nodulární myomy v těle dělohy v kombinaci s endometriózou; cervikální cysty, stejně jako polyp a eroze.

Po jakýchkoli testech a biopsii jsem byl erozí vykastrován a odstraněn polyp, ale nevím, jak se vyrovnat s mastopatií! Maminka mě naposledy jmenovala, abych pila hormony, ale bála jsem se je vzít a nešla k mamologovi.

Dobré odpoledne, Ludmila!

Všechny vaše gynekologické problémy naznačují jejich hormonální povahu. Navrhuji začít s tinkturami Červeného štětce a Borovoyovy dělohy, které se spojily. Ale darujte krev pro estradiol a progesteron v první polovině cyklu (2-5 d.ts.); a druhý (od 21-23 d.ts.) musí nutně. Myslím, že bude odhalen nedostatek progesteronu.

1. Tinktura Borovoy děloha a červený kartáč. Před použitím vezměte každé 25 kapek a kombinujte. Pijte 50 kapek směsi 2x denně - před snídaní a před obědem, 30 minut. Kurz - do výsledků analýz.

- 50,0 g děložních listů Borovoy, bez sekání, nalijeme 500,0 ml kvalitní vodky, necháme 3 týdny na tmavém místě, občas se třepáme. Napětí, stlačení.

- 50,0 gramů rozdrcených kořenů červeného kartáčku se nalije 500,0 ml vodky nebo brandy a po dobu 14 dní se ponechá na tmavém místě, občas se třese. Kmen. Nápoj jak je uvedeno výše.

Trávu a ovoce rozemele rovnoměrně až na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte.

Byliny bez dávky by měly být užívány v lžíce.

- 1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut.

Ochlaďte, zatlačte, zmáčkněte a doplňte na 300,0 ml.

Vypijte 100,0 ml třikrát denně, 30 minut před jídlem. Kurz je 2 měsíce.

- 3 lžíce rozdrcených suchých oddenků nalijte 300,0 ml vody a vařte 7 minut na mírném ohni. Odstraňte, trvejte 1 hodinu, namáhejte, doplňte na 350,0 ml.

Zavlažování vyžaduje 150,0 ml teplého roztoku. Injekční stříkačka ve všech pravidlech, naplněná roztokem injekční stříkačky nebo gumové hrušky o objemu 200,0 ml. Leží v lázni, házet nohy na boku (v póze ženy), a zadejte roztok po částech, oddálení každý 1-2 minuty. Po zákroku hojně namočte bavlněný ručník a přes noc upevněte na suprapubickou plochu.

Zavlažujte od prvního suchého dne cyklu, 12krát za sebou a opakujte v dalším cyklu.

Smíchejte 3: 1 strouhanou řepu a med na středním strouhanku na konzistenci masti. Rozetřete na bavlněnou tkaninu a fixujte na určitých místech mléčných žláz přes noc. Ráno vyjměte obklad, vložte do chladničky, používejte pouze dvakrát. Kurz - 3 týdny.

- 1 lžíce rozdrcených listů nebo ořechového oplodí nalít 100,0 ml slunečnicového oleje, vyluhovat po dobu 7 dnů, pak se zahřívat ve vroucí vodní lázni po dobu 3 hodin, trvejte na tom, aby se zahřívala po dobu jedné hodiny a namáhala. Můžete přidat 15,0 gramů žlutého vosku.

Výsledná mast se aplikuje dvakrát denně po dobu jednoho měsíce.

S přáním štěstí před komunikací!

18/10/18 Svetlana

Je mi 46 let. Během dvou let se měnily měsíčně. Může být velmi, velmi hojný. Byly tam přestávky 2-3 měsíce. Před menstruací a po - "rozmazává" až 5-7 dnů. Ultrazvuk ukázal: endometriózu a myom - 24 mm.

Začal pít Borovoy dělohu a červený kartáč. Udělal jsem si tinktury sám, našel jsem recepty na internetu, ale nejsem si jistý bylinným příjmem.

Řekni mi, prosím, jak si vzít a jaké bylinky? Opravdu doufám v vaši pomoc!

Všechny tinktury jsou zpravidla stejné. Rozdrcená surovina je naplněna extraktantem - vodkou, brandy, alkoholem; nebo kapaliny obsahující alkohol v poměru 1:10 nebo 1: 5.

- 50,0 g děložních listů Borovoy, bez sekání, nalijeme 500,0 ml vodky, necháme 3 týdny na tmavém místě, občas se třepáme. Napětí, stlačení. Pijte 25 kapek třikrát denně před jídlem.

- 50,0 g drcených kořenů se nalije 500,0 ml vodky nebo brandy a nechá se 14 dní na tmavém místě, občas se třepe. Kmen. Pijte 25-30 kapek dvakrát denně, 30 minut před jídlem (ráno a na oběd).

Při nesnášenlivosti alkoholu odstraňte jednu dávku tinktury v 15,0 ml mírně ochlazené vařící vody (asi 70 stupňů) a vypijte po 15 minutách. Kurz - 2 měsíce; přestávka 2 týdny a opakování.

To je věřil, že Borovoy děloha může snížit úroveň pohlavních hormonů, a červený štětec - zvýšit; a obecně regulovat. Proto je nutné tuto úroveň znát.

Zvláště s endometriózou. Darujte krev estradiolu a progesteronu, ale teď pijte, když pijete.

K těmto bylinám přidejte protinádorový přípravek, nejlépe s hemostatickými účinky a bylinami, aby se snížila ztráta krve:

- 20,0 gramů mletého kořene nalijte 400,0 ml 40% alkoholu po dobu 2 týdnů. Potřepejte jednou za dva dny. Napětí a pití 10 kapek 3x denně. Celý kurz - 2 měsíce.

Trávu a ovoce rozemele rovnoměrně až na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte.

Byliny bez dávky by měly být užívány v lžíce.

- 1 polévková lžíce. směs nalijte 200,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak přiveďte do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut.

Ochlaďte, zatlačte, zmáčkněte a doplňte na 200,0 ml.

Pijte 70,0 ml třikrát denně, 30 minut před jídlem. Kurz je 2 měsíce.

Krev estradiolu se odebírá 2-5 d.ts, progesteron - 21-23 d.ts.

Pokud zjistíme nerovnováhu, provedeme úpravy kolekce.

Úspěchy a všechno nejlepší!

18/10/18 Esila

Je mi 47 let. Od raného mládí diagnostikovali lékaři: zvětšenou dělohu. Vdala jsem se, mám 4 děti. Bylo pozorováno 6 reverzních vývojů plodu, seškrabaných. měsíční hojnost, zejména v posledních letech. Lékař doporučuje odstranit dělohu. Po mém odmítnutí jsem předepsal hormonální lék Mikroval L, Vonorgestrel po dobu 3 měsíců. Strávil jsem dva měsíce, už to nemůžu vzít, moje období se nezastaví. Piju čerstvé šťávy a vitamíny se železem.

Pomoc s výběrem bylinné léčby.

Předpokládám, že v druhé polovině cyklu máte nedostatek progesteronu. To je faktor prodlouženého krvácení. Ale kromě toho vstupujete do perimenopauzy. Buďte pozorní k sobě, pravděpodobně máte anémii, kterou je třeba řešit. Pro každý hemoglobin menší než 105 je nutné pít doplňky železa po dobu 2 týdnů po ukončení menstruace - Totem, Sorbifer Durules, Maltofer, atd.

1. Vaše hlavní tinktura sníží menstruaci, obnoví krev.

- 100,0 g rozdrcených výhonků z jmelí se uvolní v misce, nalije se 500,0 ml 70% alkoholu. Trvejte 3 týdny na tmavém místě při pokojové teplotě, občas protřepejte. Pijte 30 kapek 4krát denně, půl hodiny před jídlem. Kurz je 2 měsíce, přestávka je 14 dní a kurz se opakuje. Udržujte minimálně 3 kurzy ročně.

Trávu a ovoce rozemele rovnoměrně až na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte.

Byliny bez dávky by měly být užívány v lžíce.

- 1 polévková lžíce. směs nalijte 200,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak přiveďte do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut.

Ochlaďte, zatlačte, zmáčkněte a doplňte na 200,0 ml.

Pijte 70,0 ml třikrát denně, 30 minut před jídlem. Kurz je 2 měsíce.

- 3 lžíce kořenů, rozdrcené na zrna, by měly být zahřívány na půl hodiny v 500,0 ml vody v uzavřené nádobě při nízkém teple. Nepřiveďte k varu, ztrácí vlastnosti! Trvejte na 4 hodinách.

Zavlažování vyžaduje 150,0 ml teplého roztoku. Injekční stříkačka ve všech pravidlech, naplněná roztokem injekční stříkačky nebo gumové hrušky o objemu 200,0 ml. Leží v lázni, házet nohy na boku (v póze ženy), a zadejte roztok po částech, oddálení každý 1-2 minuty. Na konci procedury hojně namočte tampon z bavlněného gázy a dejte ho na noc.

Zavlažování trvá 5 dní před menstruací, pokud je to možné, až do úplného zastavení krvácení. Opakujte je v dalším cyklu.

Nepopírejte si červený kaviár, červené maso, játra, granátová jablka, pomeranče, Feijoa, třešně, černý rybíz, brusinky, hematogen atd.

Potřebujete a jednoduchá zelenina - řepa, mrkev, ředkev.

Pokuste se darovat krev pro FSH, LH, prolaktin a feritin.

Všechno nejlepší pro vás, komunikovat!

18/10/18 Tatiana

Julia, ahoj!

Žádám vás, abyste mi pomohli s radou, protože mi gynekologové nemohou nabídnout žádnou jinou léčbu než helix Mirena nebo operaci. Četl jsem však o klinických studiích, spirála Mirena v důsledku toho nezpůsobila u pacientů myomy. Po operaci nejsou vyloučeny recidivy růstu myomu.

Před rokem jsem začal silně krvácet, měl kyretáž a histologické vyšetření materiálu. Diagnóza: fokální atypická hyperplazie endometria. Jsou zde malé oblasti s podezřením na dysplazii a malignita není vyloučena. Mnohočetné myomy: přední stěna - myomový uzel 22,7x21,0 mm, 16 mm, 43,4x42,6 mm, 16,3x15,3 mm; submukózní místo 14x15 mm, 11,5x10 mm; zadní stěna: myomatózní intersticiální uzel 33x39 mm, 37x39 mm; 11,6 mm.

Protože mám křečové žíly, nepředepisoval jsem hormonální léčbu. menstruace po kyretáži (červenec) 5 dnů, normální, ale s sraženinami. V prosinci a lednu nedošlo k žádné menstruaci; Únor, březen - menstruace 5 dnů; Duben je 4 dny. Mnoho sraženin, pak špinění 4 dny, které se zastavily. Pak jsem vypil manžety. V druhé polovině měsíčního cyklu jsem si manžetu vyřízl a jednou jsem v tomto roce viděl Borovoyovu dělohu (2 týdny). Nyní, 9. června a 9. července, není žádná menstruace.

Byl proveden ultrazvuk: na jednom zařízení - 18 mm je tloušťka endometria, na dalších dvou - 10 mm. Jak jsou tyto různé možnosti? Poslední ultrazvuk ukázal: M-echo tloušťka - 10 mm, homogenní endometrium, děložní dutina deformovaná mnohočetnými intersticiálními, suberousními, submukózními myomatózními uzly, 47 * 42 * 40 mm; levého vaječníku - anchogenní avaskulární zakulacená formace - 29 mm cysta).

Analýzy: estradiol - 0,51 nmol / l; (norma: folikuly.

07/10/1 Eugene

Mám 28 let, mám dvě děti. měsíční přísně cyklus, ale vždy 7 dní. V prvním těhotenství - našel děložní myomy. Pro 2 těhotenství vyrostla na 7 cm, je podvědomá, takže není operována, říká se jim, aby počkali, až vyroste ze svalové vrstvy.

Před šesti měsíci proběhl lékařský potrat. V poslední době byl nalezen ultrazvuk - mucinózní cystadenomus vaječníků a adenomyóza. Lékaři říkají počkat 2 měsíce, pak, pokud cysta neodejde, pak laparoskopie, s odstraněním vaječníku. To by se mi nelíbilo, protože v budoucnu mám v plánu další dítě.

Možná to není adenomyóza, ale účinky potratu. Ovlivníme myom a cystadenom - poměrně nepříjemný nádor s rizikem transformace na nejhorší.

1. Tinktura kořene léčivého přípravku Cupena pro pleťové vody.

Umístění myomů (blízko povrchu břicha) vám umožňuje přímo ovlivnit myomy:

- 50,0 g drceného Kupena kořene nalijte 500,0 ml 70% alkoholu nebo farmaceutického Gerbotonu a trvejte na 20 dnech.

Filtrovanou tinkturu spojte s ricinovým olejem 1: 1 a navlhčete flanelární tkáň, dvakrát denně, po dobu 45 minut, fixujte na suprapubické a inguinální (projekce ovariálního pacienta) oblasti dvakrát. Kurz je 3 týdny, trvá 10 dní a opakuje se ještě dvakrát.

Trávu a ovoce rozemele rovnoměrně až na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte.

Byliny bez dávky by měly být užívány v lžíce.

- 1 polévková lžíce. směs nalijte 200,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak přiveďte do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut.

Ochlaďte, zatlačte, zmáčkněte a doplňte na 200,0 ml.

Pijte 70,0 ml třikrát denně, 30 minut před jídlem. Kurz je 2 měsíce.

Olejový koláč ze sbírek bylin na pití nalít 300,0 ml vody a vařit po dobu 20 minut na nízké teplo. Kmen, zalijeme 1 lžičku. tinktury Kupeni a držet douching.

Zavlažování vyžaduje 150,0 ml teplého roztoku. Injekční stříkačka ve všech pravidlech, naplněná roztokem injekční stříkačky nebo gumové hrušky o objemu 200,0 ml. Leží v lázni, házet nohy na boku (v póze ženy), a zadejte roztok po částech, oddálení každý 1-2 minuty. Na konci procedury hojně namočte tampon z bavlněného gázy a dejte ho na noc.

Zavlažujte od prvního suchého dne cyklu, 12krát za sebou a opakujte v dalším cyklu.

3.1. Doporučil bych, aby Longidasa rektální čípky byly první tři dny v řadě a pak 2 týdny týdně.

Po 1 měsíci tak intenzivní terapie můžete ultrazvuk opakovat a dynamiku zhodnotit. Ale na stejném stroji ve stejný den cyklu a se stejným lékařem.

S nadějí na dobrou dynamiku, DOBRÝ LUCK a před komunikací!

02.06.18 Ludmila

Je mi 46 let. Četl jsem o trávě, šel na vaše stránky, to stalo se zajímavé, pak dojem. Možná mi můžu říct, co mám dělat? Gynekologie byla vždy dobrá, jednou za rok, ale zřejmě to není můj rok.

Diagnóza ultrazvuku: známky adenomyózy dělohy (difuzní forma) SKShM, ON naboti RCM. Na labiach je také cysta. Doporučená kontrola po 6 měsících. Co poradit?

Do té doby, než bude tento proces vyřazen, je to nutné provést intenzivně.

- 50,0 g drceného Kupena kořene nalijte 500,0 ml 70% alkoholu nebo farmaceutického Gerbotonu a trvejte na 20 dnech. Pijte 20 kapek ráno a odpoledne, před jídlem, s povinnou podmínkou kapání do vody, šípkové infuze nebo zeleného čaje, ne méně než 150,0 ml.

Kořeny: Sabelnik močál - 1; list bergenia, jmelí - 1 lžička, Sporysh - 2, ovoce Sophora japonský - 1, Chaga houbový prášek - 1 lžička, Lnianka vulgaris - 1 desl., Solyanka kolmovaya - 2.

Trávu a ovoce rozemele rovnoměrně až na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte.

Byliny bez dávky by měly být užívány v lžíce.

- 1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut.

Ochlaďte, zatlačte, zmáčkněte a doplňte na 300,0 ml.

Vypijte 100,0 ml třikrát denně, 30 minut před jídlem. Kurz je 2 měsíce.

Dort ze sbírání bylin pro pití sbírat, nalijte 300,0 ml vody a vařit po dobu 20 minut na nízké teplo. Kmen, zalijeme 1 lžičku. tinktura měsíčku a douching.

Kontrola ultrazvuku po 1,5-2 měsících intenzivní péče.

DOBRÁ LUCK a všechno nejlepší!

05/27/18 Christina

Moje matka má HIV a v dubnu jsme zjistili tuberkulózu v Tammogramu, forma uzavřeného počátečního stádia, sputa a manty je negativní, jak můžeme být v šoku, jak se chránit sami a děti, zároveň musíte být léčeni své matce, prosím. levofloxacin se zdá být velmi špatný pro některé prášky, teplota byla velmi špatná při 40,6 ° C a dokonce padla do límce, máme šanci vyléčit tuberkulózu? A jaké bylinky je lepší pít?

Omlouváme se! Musíte poradit mámu v centru AIDS, jsou v každém městě. Lékaři takových center mají zkušenosti s léčbou tuberkulózy. Jedná se o první infekci, která nemůže odrážet imunitní systém při AIDS.

Trávu a plody rovnoměrně rozsekejte na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm. - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte, vezměte si byliny s dávkou lžiček.

- 1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut. Odstraňte a trvejte na hodině. Kmen, squeeze, nahoru až 300,0 ml. Před jídlem vypijte 100,0 ml 3krát denně. Kurz 2 měsíce, výměna bylin.

-50,0 gramů drcené trávy a semen nalijte 500,0 40% alkoholu, trvejte na 10 dnech, občas třepáním. Kmen, pít 20 kapek, 2x denně po dobu jednoho měsíce.

NEBO: Objednejte si a pijte během měsíce Adenostop, podle přiložených pokynů.

Vy, Kristino, musíte pít Vitapranol po dobu 2 měsíců, je žádoucí olejový roztok.

Děti budou muset podstoupit profylaktickou léčbu ftivazidem, pokud mají často illi.

S přáním všeho nejlepšího ke komunikaci!

05/13/18 Andrey

Dobrý den! Muž, 52 let, od roku 2012, nemocný ulcerózní kolitidou, řekni mi, co plevel nebo pít.

Z trávy občas piju pelyněk, polibek z lnu, jím půdu Lněné semínko a prosím, řekněte mi prosím více, u mé matky (75 let)

posledních šest měsíců skoky cukru (6.9 -.7.1), co můžete pít? Děkuji!

Začnu s vaší mámou. V tomto věku jsou cukrové skoky nebezpečné!

Je nutné darovat krev glykovanému hemoglobinu a ihned inzulínu.

Pro nyní zcela vyloučit cukr, sladkosti; pečivo, včetně koláče a pečiva, sladké koláče, housky, croissanty a jiné chlébské pochoutky; přísně omezují živočišné tuky a nekuchají potraviny.

Zbavit se sladké vůbec není možné. Delikátní a zdravé sladkosti se prodávají v lékárnách a obchodech v oddělení obchodu s potravinami nebo na speciálních přepážkách pro diabetiky.

Myslím, že jedna dieta bude stačit. Ale pokud, řekněme, 10 dnů od začátku stravy, GG bude zvýšena, doprovázet matku k endokrinologovi-diabetologovi a připojit sbírku bylin:

1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut. Odstraňte a trvejte na hodině. Kmen, squeeze, nahoru až 300,0 ml. Před jídlem vypijte 100,0 ml 3krát denně. Kurz je 1,5-2 měsíce.

Nebo nakupujte na našich stránkách připraveno "Kolekce pro diabetes s Galego"

1,5 měsíce bude potřebovat 8-10 balení.

Vy, Andrew, potřebujete také dietu. Ale nepíšete o projevech kolitidy, zácpovém průjmu, hlenu, krvi ve výkalech? Máte nyak nebo normální kolitidu?

Dávám 2 možnosti: průjem

Metoda vaření je stejná:

1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut. Odstraňte a trvejte na hodině. Kmen, squeeze, nahoru až 300,0 ml. Před jídlem vypijte 100,0 ml 3krát denně. Kurz 2 měsíce.

S nejlepší přáním celé rodině, komunikovat!

06.05.18 Margarita

Dobrý den, drahá Julie Evgenievna. Děkujeme za pomoc lidem v obtížných situacích. Tolik pozitivních recenzí. Mám 36 let, váha 65, výška 160. Dvě děti ve věku 12 a 8 let. Měsíční pravidelný cyklus 30 dnů, dlouhý, rozmazává 5-6 dnů před a po. Bolest břicha je, ale tolerovatelná, hojně se vyskytují v hlenech a velkých sraženinách. Ve dnech spousta se snažím jít nikam, to je silnější, 2 dny jsou bohaté. Uzi: tělo dělohy anteriorly, ne zvětšený, obrysy jsou hladké, nedeformované, tvar je správný, velikost je podélný 44, přední zadní 38, příčný 44. Objem 38.5, tloušťka přední stěny dělohy je 17mm, struktura myometria je difuzně změněna echogenita o průměru 9,8 mm, avaskulární v CSD. Děložní dutina je deformována na zadní stěně sekcí oválného tvaru se zvýšenou echogenitou o průměru 4,4 mm, s průtokem krve ze zadní stěny dělohy ve formě cévního pedikulu, přičemž střední velikost Meho je 4,7 mm, což odpovídá fázi polyferizace. zvětšení formy je správné, obrysy jsou jasné, rovnoměrné, struktura svalové vrstvy je homogenní, v oblasti mimo farynxovou jednotku cysty až 11 mm. Endocervix je 6,8 mm, cervikální kanál je uzavřen, nejsou zde žádné léze, pravý vaječník je 30 × 19 × 20, objem je 5,8, nachází se na okraji dělohy, obrysy jsou zřetelné a nerovnoměrné. heterogenní struktura iso hyperechoická, levá 28 × 23 × 21 objem 7.3 žeberní žebra jsou fixovaná, obrysy jsou nerovnoměrné. Hluboko na periferii v jednom řezu 5 o průměru 4-7 mm, hladina volné tekutiny je nepřítomná Závěr: endometrióza těla dělohy 1-2 stupně polypu endometria. Odezvy chronické dvojité peripenexitidy. Krevní testy: TTG 2,13 (0,4-4) Progesteron 64,08 (16,2-85,9) Estradiol 194 (84,4-510) Fsg 5,15 (3,5-13).prolaktin 149,56 (59,4-381) dihydroepiandrosteron sulfát5 (0,9-11,7) testosteron je normální, dubový normální hemoglobin 138 (115-145). Biochemie bilirubinu celkem 7,2 (5-21) Alt 15,1 (5-35) Ast 24,2 (5-35) Celkový protein 74,3 (66-83) Kreatinin 72,6 (58- Glukóza 3,72 (4,1-5,9), celkový cholesterol 5,32 (2,9-5,2) Fibrinogen 4,49 (2-4) vzrostl! migrénové bolesti hlavy jsou zřídka správné, často tlačí. MRI příznaky intrakraniální hypertenze, osteochondrosis shop. K manželovi apeloval, postavil obratle. Dojde k poklesu v páteři. Existuje tachykardie: prolaps psmk 1. stupeň Neexistují žádné obstrukční regurgitace, dutina břišní dutiny: jaterní cystitida, ohyb žlučníku, chronická pankreatitida, ledviny jsou normální. V tuto chvíli stále trpí nespavostí. Tady je kytice (prosím, pomoz, prosím. Teď budu psát o mladším synovi. 8 let. Narodil se velmi předčasně, duševní problémy, nespí dobře. Teď si vezme neuroleptický respirátor. Chtěl bych ho opustit. Možná tam jsou nějaké bylinky. Děkuji moc předem. odpověď.

Dobré odpoledne, Margarito!

Hormony zatím nelze odhadnout bez znalosti dne cyklu a dalšího důležitého hormonu LH.

Je však nutné bojovat především proti hyperplazii, aby se nedostala do kyretáže; a zlepšit spánek - je zapotřebí síly pro děti a manžela, a skutečně pro milovaného:

- 100,0 g rozdrcených výhonků z jmelí se uvolní v misce, nalije se 500,0 ml 70% alkoholu. Trvejte 3 týdny na tmavém místě při pokojové teplotě, občas protřepejte. Pijte 30 kapek 4krát denně, půl hodiny před jídlem. Kurz je 2 měsíce, přestávka je 14 dní a kurz se opakuje. Udržujte minimálně 3 kurzy ročně.

Kořeny: Badan Thick-1; Jalovcové plody-1, Slaměnka písečná-2, Willow-2 kůra, Yarrow-1, Sporysh-2, Bílé jmelí výhonky-1ch.l. (odstranit její sbírku, když je připravena tinktura stejného jména), Melissa officinalis-2

Trávu a plody rovnoměrně rozsekejte na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm. - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte, vezměte si byliny s dávkou lžiček.

- 1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut. Odstraňte a trvejte na hodině. Kmen, squeeze, nahoru až 300,0 ml. Před jídlem vypijte 100,0 ml 3krát denně. Kurz 2 měsíce, výměna bylin.

Den před měsícem ve sbírce před smícháním přidejte 1,5 lžíce. Tráva Gadfly. Dokončete úplným zastavením krvácení.

Rozemele, rovnoměrně promícháme a promícháme

-1 polévková lžíce. smíchejte 300,0 ml. voda, přiveďte k varu, vařte na mírném ohni 15 minut, trvejte 30-40 minut. Kmen, squeeze, nahoru až 300,0 ml. Zavlažování vyžaduje 150,0 ml teplého roztoku. Posypeme všemi pravidly, naplníme roztok stříkačkou nebo gumovou žárovkou. Leží v lázni, házet nohy na boku (v póze ženy), a zadejte roztok po částech, oddálení každý 1-2 minuty. Na konci procedury hojně namočte tampon z bavlněného gázy a dejte ho na noc.

Zavlažujte od prvního suchého dne cyklu, 12krát za sebou a opakujte v dalším cyklu.

Synu Bývejme na Šikši. Pokud se dítě nestane klidnějším, připojte kolekci (viz níže):

- 1 polévková lžíce s topem sekané trávy Shikshi nalijte 500,0 ml vody do hrnečku smaltované, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni přesně 7 minut. Odstraňte, vychladněte. Nečistěte trávu od odvarů, skladujte vývar v chladničce. Ráno je vhodné nalít objem asi 150,0 ml, vypít 2-3 šťávy nejméně 5-7 krát denně. Opakujte denně, dokud nebude odvar dokončen. Poté znovu nalijte stejnou surovinu 500,0 ml vody a připravte ji stejným způsobem. Vařte vývar tak, aby se stal bledým (2-3 krát), a teprve poté použijte nové suroviny. Kurz - 4 měsíce bez přestávky.

Trávu a plody rovnoměrně rozsekejte na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm. - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte, vezměte si byliny s dávkou lžiček.

- 1 des.l. Směs se nalije 200,0 ml studené pitné vody po dobu jedné hodiny, pak se přivede do varu a nalije se do termosky po dobu 2 hodin. Před jídlem předávejte 70,0 ml, třepejte a pijte 70,0 ml. Kurz je 2 měsíce starý.

ÚSPĚCHY všem a komunikaci!

25/18/18 Elena

Dobrý den! Našel vaše stránky na internetu a velmi šťastný.

Pomoc prosím.

Byla jsem diagnostikována nespecifickou ulcerózní kolitidou. Porážka tlustého střeva 60 cm s krvácivými vředy. Obecně trápí nadýmání, tenesmus, volná stolice s hlenem a krví 4-6 krát denně (zejména ráno). Poradit bylinný léčebný režim.

V tuto chvíli piju:

- ráno na prázdný žaludek 1 lžička rakytníkový olej;

- pak sbírka 4 lžíce. Heřmánek, 2 lžíce. Hypericum, 2 lžíce. Před každým jídlem napipetujte 600 ml vody po dobu 30 minut;

- infuze 1 lžičky Dubová kůra na 500 ml vody (během dne?);

- No, místo čaje Calendula a slabá čekanka.

Chci zkusit tsetraria islandsky. Stojí to za to?

Rád bych vám pomohl! A já používám Tsetrariya, ale lépe na mléko a přes noc (1 lžička. Nalijeme 180,0 ml mléka a vaříme 20 minut. Napětí a pití teplé, pokud je mléko přeneseno)

Zkusme ale jinou sbírku. Fenugreek dává více slizu, a ne tak hořký jako Tsetraria. Začněte s ním?

Trávu a plody rovnoměrně rozsekejte na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm. - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte, vezměte si byliny s dávkou lžiček.

- 1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut. Odstraňte a trvejte na hodině. Kmen, squeeze, nahoru až 300,0 ml. Před jídlem vypijte 100,0 ml 3krát denně. Kurz 2 měsíce, výměna bylin.

2. Sibiřský Shiksha vytvoří příznivé emocionální pozadí.

- 1 polévková lžíce s topem sekané trávy Shikshi nalijte 500,0 ml vody do hrnečku smaltované, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni přesně 7 minut. Odstraňte, vychladněte. Nečistěte trávu od odvarů, skladujte vývar v chladničce. Ráno je vhodné nalít objem asi 150,0 ml, vypít 2-3-4 doušky nejméně 5krát denně. Opakujte denně, dokud nebude odvar dokončen. Poté znovu nalijte stejnou surovinu 500,0 ml vody a připravte ji stejným způsobem. Vařte vývar tak, aby se stal bledým (2-3 krát), a teprve poté použijte nové suroviny. Kurz - 4 měsíce bez přestávky.

Na prázdném žaludku bych nepil olej, provokoval by časté stolice, bylo by asi lepší dát do něj rektální tampony. Z žaludku do tlustého střeva příliš dlouhou cestu, a proto je nutné aplikovat místní léčbu!

Suspenze, nebo PENA rektálně dávkovaný Salofalk! Jsem si jistý, že urychlí prominutí.

Informujte mě, Leno, před komunikací a DOBRÝM LUCKEM!

19.4.18 Vita

Dobré odpoledne, mám rshm, operace byla v roce 2015, dělaly radiace, vše podle protokolů, pokračování nemoci ve vaginálním kultu a MTS do plic, 6 chodů chemie, po šesti měsících invaze do moči, provedené ROUND v moči, pak opět 6, KO opět pokračování, 3 další předměty jiné chemie se nehodily. Doktor řekl, aby šel na netradiční léčbu. Udělal jsem jednu protinádorovou vakcínu a užívám tablety Aconite, Petrovovu křížovou tinkturu, tablety Poudarko. Stále mám puchýřovitou vaginální vaginalis a měl jsem to trochu, pak to prošlo, a to se často začalo ptát a velké sraženiny vyjdou ven. Pomoz, co dělat?

Drahá Vito, ahoj!

Podle mého názoru musí být váš systém jako základ ponechán na dva nebo dva a půl měsíce.

Přidal bych nějaké protinádorové bylinky, které udělám teď.

Stačí určit umístění píštěle, mezi pařezem a stěnou močového měchýře? Pokud není děložní hrdlo zúžené, v kultu nejsou synechie, myslím, že budete potřebovat vaginální tampony:

2,5 g se rozpustí. nativní Mumiye (pryskyřice) ve 100,0 ml vařené vody. Nalijte 10,0 ml, navlhčete tampon, lehce ho namažte rostlinným olejem a místo po zavlažování přes noc. Kurz-10 postupy.

Trávu a plody rovnoměrně rozsekejte na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm. - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte, vezměte si byliny s dávkou lžiček.

- 1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut. Odstraňte a trvejte na hodině. Kmen, squeeze, nahoru až 300,0 ml. Před jídlem vypijte 100,0 ml 3krát denně. Kurz 2 měsíce, výměna bylin.

3. Durishnik tinktura (Adenostop) - příjem je přísně povinný v souvislosti s mts v plicích!

Pijte 30 kapek ráno a po večeři na lačný žaludek. Kurz je 1 měsíc! Co jiného je těžké, Vito?

03/29/18 Angela

Dobré odpoledne, Julia Evgenievna, o vás píšou velmi dobré hovory, děkuji za to, že jste neodmítli a nepomohli... V mém mateřském dnu v září 2016 jsme našli levé plíce s mtz v levém bronchu, játrech a slezině

Oni pili Reishi, Shiitake, Meytaki, Rubovik, Agarik, Arthrodir, Carditseps, a nedávno matka zlomila femur, provedla operaci, a pak objevila ascites, jít až 200-400ml, nemůžeme brát jedy velmi špatně, krevní test -ROE-35, erytrocyty-3,24, hemoglobin-95, leukocyty-15,2; Žádáme o vaši pomoc a schůzku. Moje matka má 76 let. S ohledem na vás a celý tým!

Promiň za tvůj zármutek, Angelo! Pokud se tradiční silné jedy nehodí, pojďme jinak:

10,0 g nasekaného suchého kořene nalijte 0,5 litru 60% alkoholu nebo farmaceutického přípravku Gerboton a trvejte na 14 dnech. Pijte 1 polévková lžíce, rozpuštěná v 1/3 šálku vody, 3x denně, 30 minut po jídle. Kurz je 1-1,5 měsíce.

jestliže tinktura nejde, nahradit s odvarem kořenů Tamus: t

- 1 lžička nasekané suché kořeny nalijte 200,0 ml vroucí vody a vařte 30 minut ve vroucí vodní lázni. Odstraňte, trvejte 10 minut a namáhejte. Pijte 1 polévková lžíce. 3x denně, 30 minut po jídle. Kurz je 3 týdny, přestávka 2 týdny a opakování.

1. 1. Druhá důležitá tinktura - Durishnik obyčejný, obchodní jméno Adenostop. Kapání 25 kapek ve sbírce bylin ráno a večer.

2. Sběr bylin ve stejnou dobu

Trávu a plody rovnoměrně rozsekejte na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm. - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte, vezměte si byliny s dávkou lžiček.

- 1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut. Odstraňte a trvejte na hodině. Kmen, squeeze, nahoru až 300,0 ml. Před jídlem vypijte 100,0 ml 3krát denně. Kurz 2 měsíce, výměna bylin.

2.1. Veroshpiron, pít 1,3 a 5 dnů v týdnu, 2 tablety ráno. Sobota a neděle - odpočinek.

2.3. Řepné šťávy, pít 50,0 ml 3-4 krát denně, stát 1 hodinu na chladném místě. Kurz je 1,5 měsíce.

3. Místní Při hromadění tekutiny v břiše (ascites).

Zevně nasolte obvazy. Připravte požadované množství 10% roztoku mořské soli Standard - 1:10 (10,0 g se rozpustí ve 100,0 ml horké vody nebo 20,0 ve 200,0 ml).

Navlhčete ubrousek a upevněte, NEZAPÍNAJTE nic, 7-8 hodin. Zvlhčete jako suché. Denně, 10 dní; přestávka 10 dní a opakování.

Když se tekutina hromadí v pohrudnici, kontraindikace soli jsou kontraindikovány!

Obvazy s tinkturou kořene Tamus. Tato technika je stejná.

4. Režim vody - omezuje množství tekutiny vypité denně na denní objem vyloučené moči; sůl se nahradí chloridem draselným a přidá se k němu sůl; Dejte mamince pikantnější bylinky (muškátový oříšek, oregano, koriandr, kurkuma, skořice; čerstvé bylinky!

28/18/18 Elena

Dobré odpoledne, Julie Evgenievna! Poprvé se na vás obracím. Na MRI byla nalezena cysta v čelistní dutině 1x1,2 cm, s nachlazením, sinusitidou, hlenem se neustále táhne podél zadní stěny hrtanu, druhým problémem je cystická transformace epifýzy, příznaky náhradního hydrocefalus, supratentoriální ložiska gliózy také na MRI. Lehké závratě, tlak na oči, opakující se bolesti hlavy, otoky očních víček, pravděpodobně výsledek mých ran. Prosím, pomozte.

Dobré odpoledne, Elena!

Nejdůležitější věcí pro vás není dramatizovat situaci. cysta epifýzy u dospělých není vzácná a není vůbec považována za časovanou bombu. Je však nutné ji pozorovat a neustále zlepšovat odtok krve.

20,0 g. nasekaný kořen nalijte 400,0 40% alkoholu po dobu 2 týdnů.

Potřepejte jednou za dva dny. Kmen a pití 10 kapek 2x (ráno / oběd) denně, před jídlem. Kurz je 1,5 měsíce.

Trávu a plody rovnoměrně rozsekejte na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm. - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte, vezměte si byliny s dávkou lžiček.

- 1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut. Odstraňte a trvejte na hodině. Kmen, squeeze, nahoru až 300,0 ml. Před jídlem vypijte 100,0 ml 3krát denně. Kurz 2 měsíce, výměna bylin.

2.1. Kořeny velké lopatky rozmělněte na prášek a skladujte pevně.

Jezte 1 lžičku s 1-2 kapkami medu, třikrát denně, před jídlem. Kurz 1,5-2 měsíce

Propláchněte sinus nosem roztokem kamenného oleje.

Krystaly tohoto minerálu se snadno rozpouští ve vodě a tvoří malou přírodní sraženinu.

-1,0 g prášku se zředí do 500,0 ml pitné vody. Použije se druhý - třetí den, kdy se sraženina již nepřidává. Nalijte 50,0 ml roztoku do mycího systému a proveďte postup na obou stranách.

Dělat denně, nejméně 8 krát.

Pokud to není možné, proveďte krém s kamenným olejem a odkapávejte do nosu

Evkalimin, 4-5 kapek do každé nosní dírky, 2x denně.

3.1. U obou nemocí je užitečné žvýkat tlustý kořen Badanu.

Informujte mě o své pohodě, Eleno!

14/18/18 Fedor

Ahoj, Julie.

Můj urolog opravuje onemocnění 3. stupně prostaty

MRI ukazuje malignitu vzdělání

Po sedmi letech porovnávání snímků MRI se samozřejmě mění, ale uchovávají se

PSA byl 15, stal se 22

centrum Vzdělávání v pravém laloku bylo 15 let, 20 let, ale ještě nešlo za prostatu

ale v poslední době se stala velmi špatnou

Nabídl biopsii, odmítl tak daleko, aby nedošlo k zesílení procesu

Je možné podpořit mou nemoc bylinami nebo jinými lidovými prostředky?

Kterou možnost můžete nabídnout?

Jeho odhadované náklady?

Možná posíláte skladby?

Rozuměl jsem správně, že prostata je ovlivněna rakovinou? A pokud ano, stále ji chcete zachránit? A dokonce i za cenu vlastního života? rakovina je nemilosrdná a bude dál a hlouběji!

Potřebujete PROVOZ!

Pokud však existují důvody pro jeho opuštění, navrhuji variantu se silným rostlinným jedem.

1. Tinktura Aconite Jungar. Pijte podle schématu navrženého výrobcem.

-5,0 g. dobře nasekaný kořen, nebo bylina Larkspur s vysokým obsahem vody 100,0 vroucí vody, vařte 10 minut. Při nízkém zahřívání pod víkem doplňte na 100,0 ml horkou vodou a kmenem.

Tento postup se provádí pouze po pohybu střev nebo očistném klystýru, jinak se léčebný roztok vyleje.

Teplá infuze v množství 50,0-70,0 ml typu v gumové hrušce o stejné kapacitě a vstupujte rektálně. Po zákroku je nutné udržovat pozici kolenního kojence po dobu 15 minut, aby roztok nevytekl. Kurz-10, denně. Přestávka 10 dní a opakování. NEBO jít na svíčky:

2.1. Svíčky Chistobolin (výroba Kislovodsk ".")

Rektální, přes noc po dobu 3 týdnů.

3. Sběr bylin k pití

Trávu a plody rovnoměrně rozsekejte na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm. - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte, vezměte si byliny s dávkou lžiček.

- 1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut. Odstraňte a trvejte na hodině. Kmen, squeeze, nahoru až 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 krát denně, před jídlem, nalejte do infuzního roztoku 1 cu. Befungin (extrakt chagi).

Jsem připraven vám pomoci a doporučil bylinky s výjimkou tinktury Aconite. Budete posláni!

03/13/18 Svetlana

Dobrý den! Je mi 43 let, ve druhé polovině cyklu je bolest v dolní části břicha, dva dny před CD, velmi těžké bolesti připomínají mini kontrakce, nevolnost, bolest hlavy. Lékař na ultrazvuk / vyšetření dal endometritis, venózní kongesce v pánvi. V uzlině štítné žlázy jsou hormony normální. střevní problémy, diagnóza src více než 2 roky (podle FGS, byla stanovena povrchová gastritida, kolonoskopie - mírná atrofie stěn v důsledku častých volných stolic, absence lakto / bifidobakterií, žádné živé tvory, ztráta hmotnosti 8 kg, bolest se také zhoršila) druhá polovina cyklu a 2 dny před začátkem CD se strašlivé bolesti ve střevě shodují s bolestmi žen). Pomozte prosím, opravdu doufám v léčbu bylin, protože Nemohu se podívat na tablety!

Tyto "mini-drápy" jsou způsobeny zhoršeným odtokem žil dělohy a dokonce i mikrotrombózy. Musíte urychlit krevní cvičení, aby se zlepšil odtok krve z malé pánve - ležící na zádech, dotýkat se stěn s koleny ohnutými na kolenou a tlačit pryč; krčí, "chodí" na hýždě, zvedá nohy z podlahy, atd.

Vyhněte se zácpě, používejte spodní prádlo proti křečům a zároveň se vyrovnejte s exacerbací src a adnexitidy:

1. Sběr bylin k pití

1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut. Odstraňte a trvejte na hodině. Kmen, squeeze, nahoru až 300,0 ml. Před jídlem vypijte 100,0 ml 3krát denně. Kurz je 1,5-2 měsíce.

2 Vetom 2, prášek. Rozpustí se v jazyce 1 lžičky. 4krát denně na lačný žaludek. Kurz je 3 týdny, přestávka 10 dní a opakování dvakrát.

1 polévková lžíce. směs se nalije 400,0 ml. voda, přiveďte k varu, vařte na mírném ohni 15 minut, trvejte 30-40 minut. Kmen, squeeze, nahoru až 400,0 ml. Zavlažování vyžaduje 150,0 ml teplého roztoku. Injekční stříkačka ve všech pravidlech, naplněná roztokem injekční stříkačky nebo gumové hrušky o objemu 200,0 ml. Leží v lázni, házet nohy na boku (v póze ženy), a zadejte roztok po částech, oddálení každý 1-2 minuty. Na konci procedury hojně namočte tampon z bavlněného gázy a dejte ho na noc.

Zavlažujte od prvního suchého dne cyklu, 12krát za sebou a opakujte v dalším cyklu.

3.1 Rektální čípky s platifilinem pro bolest.

Pokud váš gynekolog zjistí adheze, aplikujte svíčky s Longidazou vaginálně.

Ale nejlepší místní lék pro vás, Sveto, považuji pijavice vaginálně, nebo na kostech a játrech.

Myslím, že úplně opraví ženský "materiál".

DOBRÁ LUCK a před komunikací!

05/05/18 Valentine

Ahoj, Julie! Je mi 60 let, hodně jsem četla vaše otázky a odpovědi, naučila jsem se spoustu zajímavých věcí, mám ráda bylinky, určitě přišel čas a požádám vás o pomoc, nedochází ke zlepšení v léčbě nehtové houby, zkoušela jsem kyselinu octovou a olej nefunguje. jakmile začne menopauza, objeví se vysoký tlak, v noci 200 se stane. Piju neustále lisinopril 5,. normodipin 5, biprol 2.5 Silný srdeční tep byl mnohem nižší po biprolu, objevila se artróza prstů, zvětšily se velké klouby, lékař říká, že je nevyléčitelný Střevo nefunguje dobře bez švestek, můj otec měl rakovinu střeva. Pravá část byla již dlouho provozována a nyní jsou uzly, které byly uzly goiter Před rokem bylo 531 TTG 3.19, T4 1.29, T3 5.64, Paratgarmon 49.5.Tireoglobulin 19.3, Calcitonin 2.82. Vynechání dělohy 3 stupně Žiji s tampony, nabízejí operaci, pokud potřebujete nějaké analýzy, napište mi, projdu, opravdu chci podstoupit léčbu, děkuji.

Začnu s "věčnou samicí" dělohy.

Operace je dobré, radikální řešení, ale můžete použít ring ring, nebo hledat v online lékárnách na Tham Long míče. Nesouhlasím s lékařem, že artróza není léčitelná, je nutné odstranit sůl z těla a rozvíjet klouby malými pohyby. Například, pletené.

Před operací musí být proveden tlak a musí být snížena hodnota TSH. Možná pak střeva budou pracovat aktivněji.

Trávu a plody rovnoměrně rozsekejte na 2-3 mm, kořeny do 3-5 mm. - na začátku mechanicky na malé kousky, pak na mlýnek na kávu; rovnoměrně promíchejte, vezměte si byliny s dávkou lžiček.

- 1 polévková lžíce. směs se nalije 300,0 ml studené pitné vody na hodinu, pak se přivede do varu. Broil na mírném ohni nebo vroucí vodní lázni, zakrytý po dobu 15 minut. Odstraňte a trvejte na hodině. Kmen, squeeze, nahoru až 300,0 ml. Před jídlem vypijte 100,0 ml 3krát denně. Kurz je 1,5-2 měsíce.

2. houba. Dokud všechny vaše boty nepodléhají antimykotickému ošetření (jsou prováděny německé čistírny), vaše nehty budou ohromeny.

NIKDY nepřestávejte nepřetržité zpracování všech nehtů se směsí, odstřihněte nehty jako změkčené; Namažte 5% jodem přes noc.

Vyzkoušejte koupel nohou s infuzí kořene tlustého listí

1-2 lžíce Kořen se rozseká v termosce 300,0 ml vařící vody přes noc, v ranním kmeni do pánve s horkou vodou. Pre-dělat nohu horké lázně s limonádou.

Při rychlosti 7-10 koupelí.

3. V boji proti zácpě ráno, jíst 1 lžička. hrachová mouka a vypijte sklenici teplé vody; Během dne, jíst strouhané ředkvičky, nebo červená řepa se slunečnicovým olejem, tomel, feijoa, mořské plody, zelená pohanka, přidejte kopr petrželku, kmín. Myslím, že hlavním důvodem je zácpa.

3.1. Pravidelná tubing a abdominální masáž bude také cestou ven.

Pokud tyroxin nepijete, měli byste opakovat TSH, T4 cb, b3 celkem a protilátky proti TPO - 3 měsíce po posledním odběru krve.