Diesel fórum

Táta měl operaci odstranit nádor v konečníku před 1 měsícem. o měsíc později řekli chemii. ale po operaci střevo nefunguje tak, jak by mělo. zkoušky dnes. vše je normální, s výjimkou ROE, je to 40: (.
mé srdce se láme kvůli rozhodnutí učinit. Táta odmítá chemii, říká, že lidé nežijí dlouho poté. a mám dvojí pocit. Obávám se, že bez ní nebude dlouho a že po ní s takovým postojem, jako je papa, se nic nezlepší, jen aby trpěl vedlejšími účinky.

kdo vzal chemii, jak to se stalo po.

Co očekávat po prvním postupu?

Členem od: 09.8.2005 Zprávy: 21

Co očekávat po prvním postupu?

Apeluji na toho, kdo prošel chemií a vím, že je jich téměř všech.
Řekněte mi, jaké negativní příznaky očekáváte na prvním místě a kdy. Jak se vám bojuje? Nebo je to všechno individuálně? Záleží na drogách?

Registrace: 11/26/2004 Zprávy: 23

Dobrý den!
Moje matka dostala „Navoban“, aby snížila nevolnost. Tento lék 3-4 roky byl považován za velmi dobrý. Teď je možná něco efektivnějšího. Tam byl také Latran, ale myslím, že to bylo horší. Je třeba se podívat na internet, jaké léky jsou v sekci "onkologické léky". V zásadě, když lékař předepíše nějaký druh chemoterapeutického režimu, musí vysvětlit, co má dělat a co očekávat, musí také předepsat antiemetická léčiva. A nezapomeňte sledovat krevní ukazatele! Nízké hladiny leukocytů po chemoterapii jsou kontraindikací pro další průběh chemie. Je nutné "zvýšit" hladinu leukocytů, abyste mohli pokračovat v léčbě.
S pozdravem
Tamara.

Členem od: 09.8.2005 Zprávy: 21

Zpráva z% 1 $ s napsala:

Členem od: 15.11.2005 Zprávy: 223

Například příznaky nevolnosti ve mně se nejvíce projevily 3. den po podání. Zofran byl používán jako antiemetikum (intravenózně, stejně jako v pilulkách, ale snažil jsem se na pilulky zvykat).
Teplota po injekci a bolesti hlavy zmírnila paracetomol.

Registrace: 11/26/2004 Zprávy: 23

Milá, Lyubava!
Vaše otázky otnyut není hloupý.
Sdílím své zkušenosti, bohužel nejsem lékař. Ano, bohužel.
Leukocyty potřebují zvýšit drogy, mají hodně. Je nutné, abychom znovu viděli informace, právě zapomenuté jméno. Zítra se pokusím zjistit, protože Je mi líto, teď běžím domů, jsem v práci. Z produktů jsme byli upozorněni na černý kaviár. Opravdu jsem nepochopil, zda to dává smysl, plus: je velmi drahá.
Leukocyty se postupně snižují. A je nutné, pokud máte 21denní přestávku mezi jednotlivými cykly chemie tak, aby v dalším průběhu (leukocyty) byly normální, nejméně 3 (tři).
"Navoban" nejsi naštvaný? Opět nevím, jaký režim chemie vám předepsal lékař. "Navoban" mi hodně pomohl.
S pozdravem
Tamara.

Členem od: 8. prosince 2005 Zprávy: 230

láska
zvýšit bílých krvinek dobře s odvar z ječmene.. hledáte hledání ječmen odvar zde.. dívky radil, a mnoho zde zkontrolovat tuto metodu na sobě

Registrace: 11/26/2004 Zprávy: 23

Lyubava, dobrý večer!
To je to, co jsem našel tak daleko od léků, které lze použít k boji proti leukopenii (snížení počtu leukocytů v krvi).
To je:
1. "Polydane"
2. "Leucogen"
3. Leucovorin
4. "Derinat" - normalizuje počet leukocytů, destiček, má protinádorový účinek.
5. "Galavit" - v kombinaci s chemoterapií jako imunomodulátor.
Je také nutné chránit srdce, pokud existují důkazy. Například pro snížení kardiotoxicity chemoterapie lze použít Cardioxan. Ale on je drahý.
Játra také vyžadují ochranu. Možná použití "Heptral".
Pokud to potřebujete, napište mi na "ICQ", dám peníze bez peněz.
Ale znovu, opakuji, všechno musí být vyřešeno se svým lékařem, jaké léky použít ke snížení toxicity chemoterapie, ať už: kardiotoxicity, hematoxicity.
Omlouváme se, pokud se vyskytly chyby.
Pospěšte si (domácí práce - zítra vařte polévku).

Členem od: 17.3.2005 Zprávy: 419

Přidáno po 11 minutách 14 sekund
Našel jsem zde:
http://www.oncoforum.ru/showthread.p. 3774 # post13774 sloupek 87 nebo 78.

Registrace: 11/26/2004 Zprávy: 23

Miluju, ahoj!
„Navoban“, o kterém jsem psal, je dobrým lékem a pomohl matce v průběhu chemoterapie. Chemoterapie byla v programu "FAC" - 6 kurzů.
Anotace "Navobana":
Latinský název: Navoban.
Farmakologická skupina: Antiemetika. Nosologická klasifikace (ICD-10): R11 Nevolnost a zvracení
Účinná látka (INN) Tropisetron (Tropisetron)
Použití: Nevolnost a zvracení při protinádorové terapii (prevenci) a pooperačním období (prevence a léčba).
Dávkování a způsob podání: Pro prevenci nevolnosti a zvracení během chemoterapie nádorů: doba 6 dnů. Denní dávka pro dospělé - 6 mg; první den (krátce před začátkem chemoterapie) v / v kapání nebo tryskách, pomalu; v následujících 5 dnech, ústy, 5 mg (1 kapsle) 1 hodinu před snídaní, opláchnuté vodou.

Lyubava, měli byste se poradit se svým lékařem. Zejména o možných nepříjemných účincích chemoterapie. Samozřejmě, musíte se přizpůsobit pozitivnímu výsledku léčby! Ale také musíte vědět, že chemoterapie není sklenicí vody, která se má pít. Mohou existovat nepříjemné momenty, symptomy, které potřebujete znát a vědět, jak je odstranit! Chemoterapie ovlivňuje celé tělo, ne pouze nádorové buňky, takže důležité orgány by měly být co nejvíce chráněny: játra, ledviny a srdce. Každý člověk může mít všechno různými způsoby, i když existují statistiky, existují obecná pravidla, obecná doporučení. Měli byste vždy držet všechno pod kontrolou, provádět krevní testy: obecné a biochemické.
S pozdravem
Tamara.

Chemoterapie. Moje obavy jsou to, co bylo oprávněné a co ne.

Když mi bylo řečeno, že musím podstoupit kurz adjuvantní chemie, nejenže jsem nedokázal porozumět slovu "adjuvans", ale také jsem to nemohl vyslovit, ale slovo "chemoterapie" mě vrhlo do takové sklíčenosti, že jsem byl připraven jít a žvýkat Amanitu, prostě ne. tam

Dali mě do oddělení s mazaností, vzali mě překvapením a využili mého zmatku. Šel jsem na konzultaci a hned jsem šel do nemocnice. Upřímně jsem se snažil utéct - po úspěšném nalezení v oddělení (kdokoli se nedívá, nenajde to) - ani vedoucí sestra ani doktor, jsem se vesele pohyboval směrem k východu. Nevěděl jsem pak tajné cesty přes křoví a dvorky, takže mě chytil lékař z kliniky, vzal ho za ruku a odvezl zpět na kliniku. Rychle našel všechny, dali mi postel, ukázali mi oddělení a představili mě svému lékaři. No, tady jsem se rozhodl, že teď můžu určitě jít domů, ale slyšel jsem "Jdi a jdi na oddělení!" - "Jak. Nejsem připraven!" - "Ano, nikdy nebudete připraveni" - proroctví pronesené lékaři dohtur a on byl naprosto v pořádku - všech šestkrát, když přišel čas jít pod kapání, nebyl jsem naprosto připraven. Kdyby to nebylo pro náš únikový státní rozpočet, kvůli kterému nikdy neexistují léky, i když jsou určeny pro pacienty s rakovinou, byl bych okamžitě odkapán - o tom nemám pochybnosti. Ale protože v květnu to byl jen měsíc, o státním rozpočtu se stále diskutovalo, zatímco onkologie čekala - vždy mohou čekat, jsou zvyklí.

Ale měl jsem první podrobný rozhovor o tom, co je to adjuvans, chemoterapii, co se mnou udělá, jaké drogy, jak se to stane, co může být, co se stane, co není, a zdálo se mi, že s něčím nesouhlasím skrýt něco přede mnou. Podle lékaře to všechno není obtížné, je to z velké části tolerováno a nestojí za to parní vůbec, že ​​všechno bude v pořádku. Já s bláznem tomu věřili všichni a. tak se to stalo. Zde je síla návrhu! Minulý týden se jen přiznal, že ve skutečnosti silně pochyboval, že bych to všechno zvládl, ale díky Bohu, že byl pět měsíců zticha a pokračoval v úsměvu a slíbil, že všechno sníží, ale byl jsem udržován a veden jako blázen, upřímný slovo.

Co jsem se tak zpočátku obával a proč jsem chtěl utéct tolik.. Z filmů a knih se zdálo, že to bylo něco hrozné a po něm už lidé nebyli jen nájemci, a tak byli plni gonerů. Také jsem si myslel, že to byl takový hrozný postup a já bych zvracel a hanobil půl roku a byl bych zcela neschopný a nemohl bych sám sloužit.
Kdo se stará, je zde popsán, co to je a co se s ním konzumuje.

Měl jsem FAC schéma - "červená chemie": jeden kapátko, pak 21. den přerušení, analýza, pokud je vše v pořádku - další a tak na 6 krát.

Obávala jsem se, že by to bylo špatné během kapátka - to nebylo, protože první věc, kterou jsem udělal, bylo dostat láhev premedikace s různými antiemetiky a antialergiky - poté, co byla klidná. Jednou jsem se cítil nemocný z premedikace - to bylo, ano - ale podle mého názoru mi moji spolubydlící v ten den říkali o „nemocné hlavě“ a ondacetron byl ukrajinský, čím více jsem s ním nepokoušel.

Obávala jsem se, že po kapátku by to bylo okamžitě špatné - ne, nebylo to, rychle jsem vstal, vstoupil do auta a jel domů. Po tom, co jsem se ujistil, že jsem byl první, jsem se vydal na dalších pět kursů za volantem.

Obávala jsem se, že budu hodně nemocná a zvracet - první tři dny byly nevolné, ale zvracení bylo jen první den a pak ne ve všech kurzech. Před třetí se zachránila pilulkami a pak přešla na injekce. Závislost na ondasetronu byla, ale i po šesté byla třikrát denně po dva dny píchnuta, pak to udělala sama.

Bála jsem se, že to bude pořád špatné. Bylo to špatné po dobu tří dnů, pak byl týden slabý, ale do 6. dne to už bylo celkem tolerovatelné. Dva týdny právě procházeli v uvolněném režimu.

Bála jsem se, že by to bylo velmi špatné. Bylo to, ale nějak ne tak už tak "hrůza-horor". jen otrava intoxikací a stejnými léky, odstranit.

Bála jsem se, že bych nemohla sloužit sama sobě. První pár dní přišlo na pomoc, takže jsem se nebála a nebyla nudná - ale ne všechny časy a nebylo to dlouho.

Bála jsem se, že nemůžu pracovat. Nechtěl jsem pracovat. Mohlo by to být, ale v práci, zmatku a očkování to bylo nepořádek, bylo to na ulici horké, byla jsem v pořádku a já si zařídila dovolenou. Nikdo nezemřel bez mě. Kromě toho, že lékař mi vysvětlil, že po chemii za dva týdny, krev a imunita ukazatele nespadají, a v kancelářích jsou klimatizace, suchý vzduch, lidé s viry a je snadné odpustit. A mimochodem, jednou týdně jsem šel ven a udělal nemoc a pod kondicionérem - byl jsem rychle léčen a už jsem neriskoval.

Bála jsem se, že to bylo velmi dlouhé. Když jsem přišel k první, byla tam matka s dcerou - měla šestinu a já jsem řekla, jak závidím, a pořád mám tak dlouho. A pak řekli - "Nebudete si všimnout, jak čas ubíhá, kapátko, pak odejdete z týdne, pak to běží rychle na pár týdnů - děláte svou práci, pak si vyzkoušejte a na další" - to šlo jeden na jednoho. Po dobu jednoho týdne, když se některé věci vracely zpátky, pak je udělali, pak testy.

Bála jsem se, že vlasy okamžitě vypadnou. Ne, po druhé jsem si oholil hlavu - první dva jsem měl krátký účes. Začali vypadat 15. den, ale pořád tam bylo - pak jsem byl unavený, že jsem měl vlasy všude.

Obávala jsem se, že lék se dostane pod kůži kolem žíly a dojde k nekróze. Hrozné. Byl. Na tom místě byl zánět, stále bolí, léčí, ale pomalu, ale ne tolik, že to bylo „hororová hrůza“

Bála jsem se. zhubnout Ztratil jsem dva kg. Ano, s počáteční váhou 47, váha 45 je již patrný rozdíl, ale já dohoním.

Obávala jsem se, že po chemii by se krev neobnovila a v šestém by se zalapala po dechu (lékař se také bál). Všech šestkrát byl obnoven a výsledkem bylo ozáření s ukazateli v normálním rozsahu.

Bála jsem se, že to bude horší pokaždé a bude to mít kumulativní efekt. Nebyl. Šestý byl téměř stejný jako první a první byl nejjednodušší a ve snížené dávce.

Bála jsem se, že by bylo nutné strávit noc v oddělení. Pojďme se vrátit domů poprvé a nenabídli tam zůstat.

Bála jsem se, že by to bylo velmi drahé. Drahé, ale výtah.

Bála jsem se. Je těžké popsat tento strach, ale bylo to velmi silné, že nikdo nebere v úvahu, zda jsem byl špatný nebo ne, že by jmenovali, co bylo nutné a pak udělal to, co jste chtěli. Mluvili se mnou dlouho před schůzkou, zjistili všechny nuance toho, jak reaguji na drogy, čekali, až mé dny kriticky skončily, nikdo mě nikam nevedl, neučinil zkoušku ve snížené dávce, pak upustil, varoval před všemi možnými důsledky, každou sekundu Musel jsem zavolat a konzultovat, než fotit, okamžitě byly podpůrné léky vypuštěny. Když jsem neměl čas se zotavit, pak čekal, až tělo dohoní sám sebe. Dozvěděl jsem se, že mnoho předepsaných léků nestimuluje produkci leukocytů, ale vyvolává uvolňování leukocytů do krve z tělesných rezerv - tedy krevní test je „padělán“ a tělo je vyčerpáno.

Měl jsem strach ze stomatitidy, dermatitidy a zabíjení jater, protože jsem silně alergický, od dětství trpím chronickou stomatitidou a játry po hepatitidě a cholecystitidou. Ale nebylo.

Bála jsem se, že by se okamžitě objevila umělá menopauza a před šestou jsem měl menstruace.

Bála jsem se, že by bylo nutné píchnout injekce, ale nemám na to nikoho. Naučil jsem se píchnout.

Obávala jsem se, že žíly nebudou stačit, protože jsou velmi tenké, jak je podle mého názoru, a že budou vložit kartáč. Problémy se žilami byly jednou, ne tak tenké, a my jsme se nedostali na zápěstí, ale v zápěstí to moc nebolelo a trochu výš.

Bylo tu něco jiného, ​​ale nepamatovala si to. Protože všechno je zapomenuto rychle. Nevěděl jsem, nebojím se, ale stalo se to - moje paměť se zhoršila, žíly byly křehké, neuropatie, ale nějak se všechno zmenšovalo. Kromě toho jsem měl příjemné bonusy - pokožka se zlepšila a mé neustálé podráždění a odlupování, mé nehty začaly rychle růst a staly se silnými, které dlouho neměly, zatímco byly menstruační - byly pravidelné a bezbolestné - dříve byly velmi problematické. A během té doby jsem spal dobře a byl klidný a klidný.

Onkologické recenze bílé chemie

Většina rakovin, které mohou být vyléčeny, jsou vzácným druhem tohoto onemocnění, jedná se o nádory v dětství, leukémii, lymfom a nádory varlat. Úloha chemoterapie při léčbě hlavního počtu lidí postižených rakovinou je bohužel malá. Terapeutický účinek chemoterapie se projevuje u jednoho ze čtyř pacientů s rakovinou. V případech běžného nádorového procesu, pokud není možné zvýšit míru přežití, u jednotlivých pacientů užívajících chemoterapii lze dosáhnout pouze symptomatické úlevy od onemocnění.

Moderní onkologie je v nejhlubší krizi. Chemoterapie je hlavní metodou léčby v onkologii a u běžných nádorů je často jedinou možnou. Skrytí minimální klinické účinnosti toxické terapie pro záchranu pacientů s rakovinou již není možné. Tři známí australští onkologičtí profesoři (Graham W. Morgan, profesor, oddělení radiační onkologie, North Sydney Cancer Center, Robin Ward, profesor, vedoucí programu pro rakovinu dospělých u Louie Cancer Research Center, Michael Barton, profesor radiační onkologie na University of New South Wales, vědecký ředitel společnosti United Cancer Research) zveřejnil v časopise Clinical Oncology výsledky svého výzkumu na základě analýzy oficiálních léčebných dokumentů dospělých pacientů s rakovinou Austrálie (72964 lidí) a ve Spojených státech amerických (154971 lidí), kteří podstoupili chemoterapii.

Byl učiněn závěr, že celkový přínos terapeutické a adjuvantní cytotoxické chemoterapie v 5letém přežití dospělých pacientů s rakovinou byl v Austrálii 2,3% a ve Spojených státech 2,1%. Autoři kladou otázku, jak je možné, že chemoterapii, která je tak nevýznamně účinná pro přežití pacientů, lze kombinovat se zvýšením nákladů a úspěšným prodejem chemoterapeutických léků v hodnotě stovek miliard dolarů?
Účinnost chemoterapie v 5leté míře přežití bývá nulová u karcinomu pankreatu, vaječníků, močového měchýře, prostaty, ledvin, žaludku a také sarkomu měkkých tkání, melanomu, mozkových nádorů, běžného myelomu.

Je možná alternativní léčba rakoviny?

Často můžete slyšet o alternativních léčbách rakoviny. Typicky je tato věta zakotvena ve smyslu, že se jedná o nejrůznější způsoby léčby, často zcela nedostatečné, jejichž účinnost a bezpečnost nebyla vědeckou metodou prokázána. No a zdá se, že taková léčba z regionu je v nejlepším případě fantazie a můžete to ukončit. Bohužel, u běžných zhoubných nádorů neexistují žádné účinné, bezpečné nebo bezbolestné nebo osvědčené způsoby záchrany pacientů s rakovinou. Co mohou onkologové v takové situaci nabídnout? Přiřazení chemoterapie retardace nádoru. Poněkud později, paliativní léčba v hospici, usnadňování a protahování procesu umírání v čase.

Americký onkolog I. Emanuel, profesor na University of Pennsylvania, věří, že skutečná účinnost experimentální léčby maligních nádorů se pohybuje od 11 do 27% (průměrná účinnost je 22%). Dospělo se k závěru, že pacienti v posledním stadiu nemoci by měli mít větší přístup k informacím o experimentálních léčebných programech, a proto by měli mít spolu se svými příbuznými právo vědět, jaké jsou jejich skutečné šance, s konkrétní léčebnou strategií. Alternativní léčba rakoviny je tedy přípustná pouze ve stadiu zobecnění maligního tumoru, když známé standardní metody a v praxi a teoreticky již nemohou být účinné. A pokud vycházíme z významu slova „alternativa“, protože potřeba vybrat si jednu ze dvou nebo více vzájemně se vylučujících příležitostí, pak volba alternativního způsobu boje za život by měla být pouze v případě zániku pacienta a nedostatku pravděpodobnosti spásy standardními onkologickými metodami léčby.

V Rusku je implantována nesprávná myšlenka alternativní léčby rakoviny. Například v učebnici onkologie pro studenty medicíny je správně vybrán epigraf pro alternativní metody léčby. „Vždy dávejte pacientovi naději,“ napsal A. Pare. Dále jsou v podobě příkladů prezentovány urinoterapie, žraločí chrupavka „nadšeného gruzínského výzkumníka“, apitherapie, japonská houba atd. To znamená, že alternativa byla přisuzována „vynálezům“, které neměly uspokojivé vědecké zdůvodnění a samozřejmě nebyly schopny zastavit zhoubný růst a ani slovo nebylo napsáno o průlomových biotechnologiích na křižovatce různých věd.

Onkologické recenze bílé chemie

Je vždy velmi těžké poradit.
Moje sestra má stadium 4 melanomu s MTS v hlavě a játrech a ledvinách. Růst byl velmi silný. MTS se meziměsíčně zvýšil o 2 krát. V Oncoinstitutional Institute jsme dokonce odmítli léčbu; neviděl bod (pouze zkrácení života).
Chemie, stále jsme začali dělat (v městské lékárně), plus brát špatně, řepné šťávy s mrkví, tinktury z akonitu, byliny, tinktury různých bylin, vegetariánské jídlo, atd. O měsíc později se růst zastavil.
Nyní pracujeme na jejich zničení.

Co je lepší, nikdo neví.
Asi má smysl začít chemii. Ale to je jen můj subjektivní názor. I když jsem zpočátku byl i proti chemii, věřil jsem, že stav její sestry jen zhorší. Ale s hyper růstu, MTS potřebuje rychlé radikální metody získat čas.

Pro udržení funkce jater
Sběr bylin pomůže při zvětšení jater kvůli požití velkého množství chemikálií nebo špatné výživy. Pomůže pacientům s rakovinou přenášet zátěž během léčby jedy, během a po chemoterapii, ozařováním
SLOŽENÍ: kořeny bylin a čekanky, bylina z Hypericum, verbena, řebříček, pelyněk, jarní, citrónový, thuya jehly, květy nesmrtel, měsíčku, koprového ovoce, vlašského ořechu, máty, břízy

"Monastic (anti-rakovina)" kolekce
Speciálně vybrané složení bylin má rozlišovací účinek obecné orientace, zabraňuje rozdělení atypických nádorových buněk. Sbírka obsahuje protinádorové, antitoxické, choleretické, imunomodulační, antioxidační, tonické bylinky.
SLOŽENÍ: list šalvěje, kopřivy, medvědice, šípku, květů nesmrtel, lipy, heřmánku, trávy posloupnosti, pelyněku, řebříčku, jetele sladkého, mateřídouška, sušené kukuřice, kůrovce, břízy t

Detailní složení "klášterní sbírky" Otec George

1. Kopřiva.
Čistí tělo toxinů, aktivuje tvorbu krve, zvyšuje hladinu hemoglobinu, stimuluje celkový metabolismus, působí protizánětlivě.
2. Salvia.
Je to rostlinné antibiotikum, obsahuje velké množství užitečných stopových prvků (chrom, zinek, mangan, nikl, hořčík, atd.). Normalizuje trávicí trakt, zlepšuje srdeční činnost, posiluje cévy.
3. Immortes.
Má silný choleretický účinek, stimuluje činnost hepatocytů, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, vyhlazuje hepatotoxicitu nádorů a chemoterapii.
4. Šípky.
Zvyšuje imunitu a odolnost těla vůči chorobám. Má jedinečnou kombinaci vitamínů, flavonoidů, kyseliny citrónové, kyseliny jablečné, stopových prvků nezbytných pro tělo.
5. Otočte.
Má pozitivní vliv na procesy tvorby krve, srážení, inhibuje růst nádorů, stimuluje aktivitu nadledvinek.
6.Floknyanka.
Obsahuje velké množství antioxidantů a flavonoidů, proti vývoji mutovaných buněk, zastavuje vývoj zhoubných nádorů.
7. Yarrow.
Vyznačuje se silným protizánětlivým účinkem, posiluje choleretické procesy, vyvolává regenerační účinek.
8. Palina.
Zvyšuje účinek imortel, má příznivý vliv na práci žaludku, má silný protizánětlivý, antimikrobiální a analgetický účinek.
9. Tymián
Vyznačuje se silnými antiseptickými vlastnostmi, snižuje zánět, zastavuje vývoj nádoru, obsahuje velké množství užitečných látek nezbytných pro léčbu onkologie.
10. Březové pupeny.
Inhibuje reprodukci nádorových buněk, zvyšuje celkovou odolnost těla nádoru. Složení ledvin zahrnuje: nikl, hliník, bór, mangan, nezbytné pro vyčerpané tělo.
11. Kushina.
Obsahuje velké množství jodu, má příznivý vliv na syntézu hormonů štítné žlázy, zlepšuje vstřebávání vápníku a fosforu a přispívá k účinné obnově krevních plazmatických buněk.
12. Lipové květy.
Hlavním užitečným prvkem vápna je měď, je součástí procesů tvorby krve, produkce hypofýzy a inzulínových hormonů. Zlepšuje buněčný metabolismus.
13. Swamp mazlení.
Inhibuje růst nádorů, obnovuje kompenzovaný krevní oběh, snižuje tlak, pomáhá vyrovnat se se slabostí, pomáhá budovat buňky ledvin.
14. Motherwort.
Snižuje bolestivé příznaky renální koliky, má uklidňující účinek na centrální nervový systém, snižuje krevní tlak, zastavuje růst nádoru
15. Heřmánek.
Posiluje imunitní systém, pomáhá při alergických reakcích, inhibuje rozvoj rakoviny, obsahuje velké množství užitečných stopových prvků
16. Sušená květina (Kočičí tlapa).
Zabraňuje křečům cév a svalů střeva, brání růstu škodlivých mikroorganismů a rakovinných buněk, má pozitivní vliv na srdeční systém a gastrointestinální trakt.

Pokud nenajdete sušené květy, můžete nahradit květy Caledula nebo třezalku tečkovanou.

Podíl, jak vařit vývar a vzít si, můžete přečíst zde -

Situace je vážná. Jestli ho vezmeš chemicky - jdi. Po operaci bylo nutné pokračovat v léčbě. Vše, co můžete přežít a vyrovnat se. Ďábel není tak hrozný, jak je namalován. Jste v Petrohradu? Kde se léčíte?

Ano, už jsem pochopil, že je nutné okamžitě chemizovat, ale chtěl jsem se tomu vyhnout. Jsem pozorován paralelně ve výzkumném ústavu Petrov a budu léčen oms v onkologickém centru v písku.

Goldanias nepraktikoval?

Ne, chtěl jsem začít půst pro Breisu nebo terapii pro Gersona, ale v tuto chvíli mi ani lékaři ani příbuzní nebudou rozumět.

Onkologické recenze bílé chemie

Zde je několik témat pro boj s leukopenií, anémií, trombocytopenií.
A v těchto tématech můžete také přidat své zkušenosti.

Obecně bych vás také chtěl pozvat, abyste si zapisovali svůj deník a dělali si tam poznámky, jak vaše nálada / touha / atd. Jde - o léčbě a všem, co chcete.

ZPRÁVA O HEPTRALU:
V dubnu 2014 byly mé počty jater: ALT = 221,5 AST = 247
Hepatitida byla diagnostikována jako výsledek chemoterapie.
Šel jsem k dobrému hepatologovi. Lékař mi doporučil Heptrall podle standardního schématu, jak je předepsáno v návodu pro léčivo. Řekl jsem, že se nemohu dotknout žil, které byly dostatečně ovlivněny chemií, kvůli pravidelným kapkám Heptralu. Pak předepsala nestandardní schéma Heptraly - 1200 mg jednou za tři týdny. (Dávka pro koně). Ten den, kdy už mám kapátko. Plus Ursosan - tři kapsle ráno a večer.

Nyní mám ALT = 22 AST = 56
To je výsledek! S kontinuální chemoterapií Xelodou a Avastinem!
Za rok a půl ukazatele pomalu klesaly a klesaly o 5-10krát.

S pozdravem, Alexis.

"Za to, co jsem koupil, za to, co prodám": hepatolog mi řekl, že Heptral v pilulkách není účinný. Horší "strávitelné". Musí kapat.
Tam je zdroj informací, které jsou považovány za špatnou formu odkazovat na - Wikipedia. Ale on (nebo ona) zase odkazuje na knihu Curly Yu.A., Morozov S.V. Hepatoprotektory: racionální aspekty použití: studie. manuál pro lékaře. - Moskva: Forte Print, 2012. Wikipedie (s odkazem na knihu) uvádí: „Je třeba poznamenat, že lék má mnohem vyšší biologickou dostupnost, když je podáván parenterálně: je téměř 100%, zatímco biologická dostupnost tohoto léku při užívání tablet je pouze 5% přijaté dávky "

Vše, co potřebujete vědět o chemoterapii - metodách, lécích, komplikacích

Chemoterapie je jednou z hlavních metod léčby maligní onkopatologie a zahrnuje použití speciálních protinádorových léků, které zničí nebo zničí maligní buněčné struktury.

Mnozí slyšeli o chemoterapii, téměř každý ví, že tato protinádorová metoda je doprovázena mnoha nežádoucími reakcemi a poruchami v těle. Mnozí, kteří se obávají takových důsledků, odmítají takovou léčbu, která není vůbec správná, protože onkologii nelze vždy vyléčit chirurgicky nebo ozařováním.

Kdy je předepsána chemoterapie?

Daleko od všech maligních onkopatologií se léčí chemoterapeutiky.

Indikace pro léčbu chemoterapií jsou následující:

  1. Rakovina rakoviny, jejíž remise lze dosáhnout pouze chemoterapií. To se týká leukémie, choriových karcinomů, hemoblastózy nebo rhabdomyosarkomu atd.;
  2. Potřeba redukovat nádor za účelem dosažení jeho funkčnosti pro následné odstranění;
  3. Zabránit šíření metastáz;
  4. Jako další léčebný způsob radiační nebo chirurgické terapie.

Kontraindikace

Onkolog, po pečlivém vyšetření pacienta, dospěl k závěru o účinnosti léčby chemoterapií nebo zjistil, že tato léčba je kontraindikována. Co by mohlo být zákazem chemoterapie?

  • Šíření metastáz do mozkových struktur;
  • Nadměrný obsah bilirubinu;
  • Jaterní metastázy;
  • Kachexie;
  • Organické intoxikace.

Obecně platí, že kontraindikace závisí na vlastnostech pacienta a jeho těla, na místě malignity, na přítomnosti metastáz, na stadiu nádorového procesu atd.

Odrůdy chemoterapeutické léčby v onkologii pacienty jsou obvykle rozděleny barvou. Existuje červená, modrá, žlutá a bílá chemoterapie v závislosti na barvě podávaného léku.

  1. Červená chemoterapie je považována za nejúčinnější a nejškodlivější léčbu organických struktur, ve které se používají léky ze skupiny antacylinu jako Doxorubicin, Idarubicin nebo Epirubicin. Po této léčbě je pozorována neutropenie, která vede ke snížení imunity a protiinfekční ochraně.
  2. Modrá chemoterapie se provádí s mitoxantronem, mitomycinem atd.
  3. Žlutá chemoterapie se provádí pomocí žlutých léků. Toto schéma zahrnuje protirakovinná léčiva, jako je fluorouracil, metotrexát nebo cyklofosfamid.
  4. Do schématu bílé chemoterapie patří léky jako Taxol nebo Takosel.

Fotografie průběhu léčby chemoterapií

Obvykle se protinádorová chemoterapie provádí s použitím několika typů léčiv, tj. Má povahu polychemoterapie.

Neoadjuvant

Neoadjuvantní (nebo předoperační) chemoterapie je předepisována pacientům před radikálním chirurgickým odstraněním tvorby. T

Tato chemoterapeutická léčba je zaměřena na potlačení agrese a růstu primární nádorové léze. Tato technika také snižuje riziko vzniku metastáz.

Adjuvans

Tento typ chemoterapie se provádí po chirurgické léčbě.

Ve skutečnosti je adjuvantní chemoterapie preventivním opatřením, které zabraňuje dalšímu rozvoji procesu rakoviny. Tento typ léčby se používá u všech typů rakoviny.

Adjuvantní chemoterapie doplňuje hlavní léčbu. Je zaměřen na eliminaci možných skrytých nebo mikrometastáz, které nejsou vždy detekovány moderními diagnostickými metodami.

Indukce

Tento typ chemoterapie je také nazýván léčebným. Indukční chemoterapie je předepisována v těch klinických případech, kdy je tvorba nádorů vysoce citlivá nebo středně citlivá na protinádorová léčiva, stejně jako při kontraindikacích chirurgické léčby onkologie.

Indukční chemoterapie je předepsána:

  • Za účelem léčby takových nádorových procesů jako jsou lymfomy a leukémie, trofoblastické formace a nádory zárodečných buněk varlat;
  • Jako paliativní léčba je nutné prodloužit životnost pacienta s rakovinou zlepšením jeho kvality a snížením symptomů rakoviny (zmírnění bolesti, dušnosti atd.).

Cílené

Cílená chemoterapie je dnes jednou z nejmodernějších a rychle rostoucích metod léčby patologií rakoviny.

S pomocí speciálních protinádorových léků jsou postiženy molekulárně genetické genetické poruchy.

Použití cílených léčiv může významně zpomalit růst nebo vyvolat sebezničení buňky. Před použitím cílených léků je nutné předběžné genetické a imunohistochemické studium.

Hypertermický

Hypertermální nebo horká chemoterapie je terapeutická metoda pro komplexní účinky na rakovinné buňky, včetně vysokých teplot a protinádorových léčiv.

Tato terapie je nejúčinnější proti velkým nádorům a intraorganickým metastázám.

Prostřednictvím hypertermické chemoterapie je možné zbavit pacienta s rakovinou nádoru 1 až 2 milimetry jeho vystavením teplotě 41 ° C.

Platina

Platinová chemoterapie zahrnuje použití protinádorových léčiv na bázi platiny - cisplatiny, fenanthlatinu atd. Taková chemoterapie je předepsána v případech, kdy jsou jiné metody zbytečné.

Obvykle je protinádorová léčba platinou indikována pro rakovinu vaječníků a varlat, močového měchýře a plic.

Mezi obyčejnými lidmi existuje všeobecný názor, že pokud je předepsána chemoterapie platiny, je obraz nemoci docela špatný. To není. Jen platinové léky jsou schopny pracovat tam, kde jsou jiné protirakovinové léky bezmocné.

Kromě toho jsou léky na bázi platiny v onkologii nejvýraznějším terapeutickým účinkem.

Sparing

Sparing chemoterapie je léčba, která používá protinádorové léky s minimálním souborem nežádoucích účinků. Nevýhodou této léčby je skutečnost, že tyto léky jsou méně účinné proti rakovině.

Vysoká dávka

Taková chemoterapie zahrnuje jmenování vyšších dávek pacientům s rakovinou s protinádorovými léky. Typicky je tato léčba aplikována na různé typy lymfomů, jako je plášť-buňka nebo non-Hodgkin, atd.

Použití vysokých dávek cytostatik vede k úměrnému zvýšení účinnosti při léčbě maligních lymfomů a zabraňuje rezistenci nádorových buněk vůči účinkům léčiv. Současně však dochází k výraznějšímu toxickému účinku na tělo.

Paliativní

Pokud neexistuje možnost vyléčení, pacientům je předepsána paliativní chemoterapie.

Tato léčebná metoda je zaměřena na:

  1. Dosažení dalšího postupu nádorového procesu;
  2. Blokování symptomů bolesti;
  3. Zvýšení délky života pacienta s rakovinou;
  4. Snížení závažnosti toxického účinku protinádorových léčiv a nádorové aktivity;
  5. Zastavení růstu nebo zmenšení nádoru.

Předepisování paliativní péče neznamená vždy nepříznivou prognózu.

Naopak, taková chemoterapie je indikována osobám, které mohou i nadále sloužit samy, jejich stav nezpůsobuje, že se lékaři obávají, a budou schopni podstoupit léčbu chemoterapií, aby zmírnili bolest a zlepšili kvalitu života.

Příprava

V procesu léčby protinádorovými léky je nutné minimalizovat aktivitu fyzické povahy. To je důvod, proč onkologové doporučují v době léčby uspořádat nemocnici nebo dovolenou.

Nelze mluvit o špatných návycích, každá cigareta během onkopatologie snižuje dlouhověkost.

Před zahájením léčby chemoterapeutiky musíte podstoupit premedikaci a připravit tělo.

  • Podstupují léčbu onkologických onemocnění.
  • K očištění těla nahromaděného na pozadí nádoru a léků toxinů. To je nezbytné pro dosažení maximálního účinku protinádorových léčiv.
  • Poskytovat za pomoci léků ochranu gastrointestinálního traktu, jaterních a ledvinových struktur a kostní dřeně.

Doporučuje se předem hovořit o chemoterapii u lidí, kteří podstoupili takovou léčbu, psychologů a blízkých lidí. Taková komunikace pomůže morálně připravit se na chemoterapii a poskytnout hmatatelnou psychologickou podporu.

Jak probíhá chemoterapie?

Typicky se protinádorová léčiva podávají pacientům intravenózně za použití infuze nebo ve formě tradiční injekce. To však nejsou všechny metody podávání léčiv.

Mohou být podávány subkutánně a orálně, intramuskulárně a do tepny zásobující nádor, lokálně a do pohrudnice, do míchové tekutiny, do nádorových tkání a do břišní dutiny.

Schémata léčby rakoviny

Schéma chemoterapie je vybráno v souladu s diagnózou, stadiem nádorového procesu a mezinárodními předpisy.

Dnes se používá velké množství chemoterapeutických léčiv ve formě monoterapie nebo v různých kombinacích. Kombinace se volí v souladu se zásadou minimální dostatečnosti, přičemž se bere v úvahu maximální možný terapeutický účinek na tvorbu nádoru.

Obecně platí, že předepsáno s použitím těchto léků:

  1. Antracykliny;
  2. Alkylační činidla;
  3. Antibiotická protinádorová léčiva;
  4. Antimetabolity;
  5. Vincalcaloids;
  6. Taxany;
  7. Platinové léky;
  8. Epipodofylotoxiny atd.

Každé schéma má své vlastní indikace a kontraindikace, takže jmenování by měl provádět pouze kvalifikovaný onkolog.

Doba trvání

Počet kurzů chemoterapie je určen výhradně lékařem na individuálním základě. Léky lze užívat denně (obvykle tablety) nebo týdně.

Počet kurzů je také stanoven individuálně na základě analýzy snášenlivosti protinádorového léčiva. Nejúčinnější a minimálně komplikovaná chemoterapie se koná ve dvou týdnech.

To bylo prokázáno výzkumem, ale bohužel ne každý pacient s rakovinou je schopen odolat takové zátěži. Pokud dojde ke komplikacím, je lékař nucen snížit dávku, což ovlivňuje délku léčby.

Kolik je průběh léčby v Moskvě?

Náklady na chemoterapii v moskevských klinikách se mohou pohybovat od několika desítek tisíc rublů do milionu.

Nejdražšími protirakovinovými léky jsou Vincalkaloid a Antracykliny.

Celkové náklady chemoterapeutického postupu závisí na typu tumoru a jeho lokalizaci.

Léčba rakoviny hlavy, krve a slinivky břišní je považována za nejdražší.

Jak se člověk po chemii cítí a jak tento stav zmírnit?

Hlavní nevýhodou chemoterapie je komplex nežádoucích účinků. Aby se předešlo účinkům chemoterapie, nikdy nebude fungovat, i když moderní medicína nabízí mnoho racionálních schémat a způsobů podávání.

Nejcharakterističtějšími vedlejšími účinky po chemoterapii jsou:

  • Příznaky zvracení a zvracení jsou zastaveny užíváním anti-nausea a antiemetických léků;
  • Ztráta vlasů, nehtů a kožních změn - tyto účinky nelze vyloučit. Ale po několika týdnech po skončení léčby začnou všechno růst a vlasy a nehty;
  • Gastrointestinální poruchy, projevené průjmem, zácpou, problémy s chutí k jídlu. Speciální dietní terapie pomůže vyrovnat se s tímto problémem.

K obnovení krve a imunity, jater a ledvin, k odstranění anémie, jsou pacientům předepsány speciální léky.

Jaké je nebezpečí takové terapie?

Komplikace léčby chemoterapií se vyskytují poměrně často. Nejnebezpečnější z nich jsou:

  1. Pneumonie - vyvíjí se na pozadí patologicky nízkého imunitního stavu. S včasnou diagnózou a léčbou pneumonie je možné vyhnout se fatálnímu výsledku u pacienta s rakovinou;
  2. Anorektální infekční léze. Asi 25–40% případů zemře na takové komplikace, z nichž asi 8% patří mezi všechny pacienty s rakovinou;
  3. Tyflitida nebo zánět slepého střeva. Vykazuje mírnou bolestivost žaludku, postupuje poměrně rychle, přechází do gangrény a děrování. Úmrtnost u pacientů s rakovinou na pozadí této komplikace je poměrně vysoká.

Rozpad nádoru

Rozpad nádoru je po léčbě chemoterapií považován za poměrně běžný.

Výsledkem tohoto procesu je, že se onkopacial-well-being zhoršuje ještě více, protože tělo je navíc otráveno produkty rozpadu maligních struktur a jejich toxických metabolitů.

Nelze jednoznačně říci, zda je špatná nebo dobrá. Rozpad je výsledkem léčby, ale s toxickými účinky na tělo.

Jedna věc je jasná, v procesu rozpadu potřebuje pacient s rakovinou pohotovostní pomoc specialistů.

Recenze

Igor, 42 let, Moskva:

Můj otec dostal chemoterapii pro rakovinu plic. Bylo nemožné operovat, a tak jednou za dva týdny dostal takzvaný. červená chemie. Při této léčbě otec trval další 2 roky. Bez něj jsem si jistý, že by ani tři měsíce nežil. Bohužel, taková chemie prodloužila jeho život, přinejmenším tolik.

Ekaterina, 39 let, Orenburg:

Bála se dělat chemii, ale lékaři doporučili, aby byl nádor redukován a odstraněn. Po operaci, při které bylo prsa odstraněno spolu s nádorem, byla provedena chemie, aby se zničily možné metastázy. Již 4 roky po operaci, pravidelně projít inspekcí. Léčba byla úspěšná a bez následků.

Nejčastější dotazy

  • V jaké fázi je chemoterapie předepsána?

Chemoterapii lze předepsat v kterémkoli stadiu nádorového procesu. Není předepsán pouze velmi závažným pacientům, jejichž tělo není schopno nést závažnost léčby.

  • Kdy je po operaci předepsána chemoterapie?

Za prvé, po operaci, pacient s rakovinou podstoupí pooperační zotavení, vezme si drogy na ochranu jater, funkce kostní dřeně atd. Asi měsíc po operaci se provádí chemoterapie.

  • Kolik dní je po chemoterapii špatné?

Post-chemoterapeutické vedlejší účinky obvykle obtěžují pacienty několik dní (zvracení a nevolnost, průjem, zácpa).

  • Doporučení po chemoterapii?

Po léčbě chemoterapií je nutné změnit dietu, snížit její kalorický obsah, ale zároveň zvýšit obsah vitamínů a stopových prvků. Hlavní věc je vyloučit živočišné tuky, včetně mléčných tuků, aby se vzdaly uzených a jiných těžkých potravin. Kvašené mléčné výrobky nejsou zakázány.

  • Léčba po chemoterapii?

O rehabilitační a rehabilitační léčbě se poraďte se svým lékařem. Onkolog provede nezbytná opatření k obnovení imunity a jater, žaludku a žil, ledvin a dalších organických struktur.

  • Zabíjí chemoterapie metastázy?

Chemoterapie je jednou z účinných metod odstraňování metastáz.

  • Můžete zemřít na chemoterapii?

Přímo z chemoterapie je téměř nemožné umřít, ale z nachlazení, které se objevilo na pozadí vážného snížení imunitní ochrany - snadno. Další komplikace a vedlejší účinky takové léčby mohou také vést k smrti.

  • Kolik žije po chemoterapii?

Průměrná délka života pacientů s rakovinou závisí na výsledcích léčby. Pokud je protinádorová terapie úspěšná, pak žije více než tucet let. Pokud cílem chemoterapie bylo prodloužit život, pak doba trvání závisí na stavu pacienta.

  • Alternativa k chemoterapii?

Alternativou k chemoterapii v některých případech může být radiační terapie. Existují také novější pokyny v onkologické léčbě - termoterapii a hladovění maligních buněk.

  • Jaký je rozdíl mezi chemoterapií a radiační terapií a co je lepší?

Nejlepší kombinovaná terapie s ozařováním a chemoterapií.

  • Mohu porodit po chemoterapii?

Vzhledem k tomu, že protinádorová léčiva jsou velmi toxická, je lepší odložit těhotenství, dokud nepřestane vedlejší účinek léčby. Jinak hrozí velké riziko potratu. Někdy chemoterapie vede ke ztrátě reprodukčních funkcí, ale stále existuje možnost jako ICSI nebo IVF.

  • Může mít člověk po dětech děti?

Často jsou muži zbaveni možnosti mít děti na chvíli, ale navždy. Proto se často před zahájením léčby pacientům nabízí možnost uložení semen (zmrazení spermií).

  • Můžu chemoterapii zastavit?

Každý pacient se rozhodne, zda přijme chemoterapii nebo ji odmítne. Ale někdy je na tom život pacienta závislý, takže byste s rozhodnutím neměli spěchat.

  • Co nemůže být po chemoterapii?

Po léčbě chemoterapií jsou nezdravé návyky kategoricky vyloučeny. Musíte dodržovat správnou výživu a doporučení lékaře pro pozdější život.

Video o tom, jak se provádí chemoterapie a její vedlejší účinky: