Fórum: Léčba rakoviny lidovými prostředky

POZNÁMKY: 29 Rubrika: CANCER, FORUM

Napište, jaký druh lidových léků na rakovinu jste použili? Co pomohlo nejlépe?

Přejděte do diskuse a přečtěte si recenze

29 komentářů k tématu „Fórum: Léčba rakoviny lidovými prostředky“

Kecy, kromě nebezpečných. Petrolej bez speciální léčby je extrémně toxický pro játra, proniká kůží do krve a tabák je obecně karcinogenem a příčinou rakoviny. Lidoví „řemeslníci“, lékaři bez obvyklých třítřídních tříd vám to poradí, nenajde to málo. Totéž platí pro agariku mouchy. V evropské části Ruské federace roste více než 20 druhů muchomůrek, mezi nimi jsou jedlé (ale stále obsahující toxické látky) a extrémně jedovaté. Můžete jim to rozdělit?

Nedělejte x..... v 21. století, ale jednou ročně podstoupíte profylaktickou lékařskou prohlídku a jednou za čtvrtletí otestujte včasné odhalení nemocí, a ne když je onkologie již ve 3 - 4 etapách a může pomoci jen zázrak nebo kulka.

A věřím v tradiční medicínu a já osobně znám mnoho lidí, kteří se již mnoho let starají o tradiční medicínu a žili dost dlouho. Pouze člověk, který nezažil všechny zármutky z jakékoli nemoci, v nic nevěří a Bůh zakázal všem lidem na naší krásné planetě žít, doufat a věřit pouze tomu nejlepšímu. Děkuji.

Také osobně znám pár lidí, kteří se vyléčili z rakoviny 4. stupně s lidovými prostředky. A co ještě zbývá udělat, když lékaři odejdou domů, aby zemřeli? Ztratit naději a čekat na smrt? Proč nepoužívat netradiční metody. Zde není navrhováno pít jedy s brýlemi pro prevenci rakoviny. V malých dávkách je jed lékem.
A kdo se v naší zemi koná jednou ročně? Pouze nemocní nebo posedlí zdravotníky. Bolí to nepříjemně v našich nemocnicích...

To je jisté! Každý hledá způsoby, jak uniknout a intuitivně si vybrat. Ale zázraky se stávají a musíme tomu věřit a doufat. Stále musíte jít do nemocnic, i když se to děje nepříjemně.

Moje přítelkyně vedla zdravý životní styl, absolvovala každoroční lékařské vyšetření (měla pracovat), ráno pracovala na cvičeních, sledovala výživu, neměla nadváhu, netrpěla žádnými vážnými chorobami a obecně byla inteligentní a veselá osoba..., zemřel na rakovinu mozku. Lékaři toto onemocnění vůbec nedetekovali - všechny testy byly normální. To bylo objeveno, když operace byla už příliš pozdě na to - týden před jeho smrtí.

Je nutné číst a vědět o tom. Nikdo není imunní vůči této nemoci. Může být tedy nutné provést promyšlenou a smysluplnou prevenci, založenou na zkušenostech tradiční i alternativní medicíny.

Pro rakovinu může pomoci pouze alternativní medicína.

Děda se vždy staral o své zdraví. Někde jsem onemocněl - do nemocnice. Poslední měsíce se začaly cítit špatně. Myslel jsem na srdce. Šel jsem do různých nemocnic - odpověď je: zdravá, jako býk. Jen o 3 měsíce později byla nalezena rakovina poslední fáze jícnu s metastázami. Tolik k diagnóze! Chemie je hotová - nepomáhá! Chcete to nebo ne, ale začnete přemýšlet o léčbě rakoviny lidovými prostředky.

Můj otec byl diagnostikován s karcinomem pankreatu, nechci operaci ještě udělat, nejprve jsem poslán na chemoterapii, a nevím, jak pokračovat, také přemýšlím o populárních metodách léčby rakoviny. Možná, že někdo potýká s takovou diagnózou a jak se léčí rakovina, ráda vám poradím, píšu!

Ševčenkova metoda mi pomohla v léčbě hypertenze. Fungovalo to třikrát, což bylo velmi překvapivé a bylo to velmi nečekané, protože to vzalo od druhého. Dříve byly počty 160-190 / 100-115. nyní maximálně 140/85. A už nepotřebujete prášky. Stále je cukrovka zkrotit. Zdá se, že to vzdává, ale zřejmě budete muset na to dlouho působit. Být zdravý, žít šťastně. A kdyby drogy pomohly, pak by každý šel zdravě

Ano, samozřejmě, když není na výběr, naděje zůstává pro tradiční medicínu. Diagnóza května tohoto roku - rakovina dolního laloku levého plíce, pleurita, odmítla tradiční medicínu (nepodepsala rozsudek smrti), ale čelila jinému problému: Bůh ví, co je špatné pro léčbu rakoviny, a to i bez čtení toho, co psali, někdy Nemám žádné ospravedlnění, ale v podstatě nevím, kdo by si měl koupit kvalitní tinkturu, od koho - nějaké šupiny. Čas tikne. Podíl ASD-2 na léčbě rakoviny se nesnažil - cyklus podávání je nepohodlný. Připravil jsem a aplikoval tinkturu tabáku sám, nebudu vám říkat o účinnosti, ale výsledek léčby je, že rakovinové buňky odmítly. Přečtěte si Mark Zholondz "Nová praxe léčení rakoviny" a pochopíte, proč není žádný výsledek.

Věřím v tradiční medicínu, vím a viděli jsem lidi, jimž ASD-2 pomohlo (frakce-2) v léčbě rakoviny, sama přijala - skutečně, pomáhá a také - musíte věřit v úspěch léčby. A pilulky - kde je záruka, že skutečné a ceny...

Ahoj návštěvníci těchto stránek! Jmenuji se Galya. Je mi 55 let. V březnu tohoto roku (2011) jsem byl diagnostikován ve stadiu 2 karcinomu prsu. První týden po stanovení diagnózy (nebyla okamžitě informována její rodinou a přáteli, protože doufala, že to byla strašlivá chyba) chodila jako ve snu, tajně vykřikla. Uloženo pouze při práci. Po celou dobu jsem byl trápen otázkou - PRO CO CO? PROČ? Vedla zdravý životní styl, bez špatných návyků, sledovala výživu, vypadala mladší než její roky, rodina byla manželka, dva dospělí synové. Mnozí mi dokonce záviděli, že všechno je v pořádku a normální. A pak taková věta -RAK.
Doposud z operace odmítla, i když téměř všichni onkologové, se kterými šla na konzultace, trvali na tom, aby podstoupili operaci nebo alespoň chemoterapii. Ale moje intuice a možná i můj anděl strážný mě pobídl - nedělejte operaci. A z internetu jsem začal hledat netradiční léčbu rakoviny. Strávil jsem hodiny na internetu a našel jsem spoustu užitečných informací, díky nimž jsem se vynořil, prošel jsem strachem z této nemoci, znovu jsem měl důvěru - všechno bude v pořádku. A pak, na základě těchto informací, vypracoval plán léčby rakoviny, plán boje proti této smrtící nemilosrdné nemoci.
1. března - duben. Zpočátku jsem začal s urinoterapií podle G. Malakhova: Změnil jsem dietu, měsíční fáze (úplněk, nový měsíc - 2. a 4. fáze) očistily tělo toxinů s klystýry, půst - jednou týdně, masírovaný s vyprahlou močí. Zdravotní stav se výrazně zlepšil, dokonce i bolesti v páteři zmizely, prsty a prsty přestaly být hloupé, téměř žádná únava - zkrátka, znatelné zlepšení pohody.
2. května V květnu, když odcestoval do Dnepropetrovska k otci Eugenovi (otec léčitel), s jeho požehnáním, začala brát ASD-2 a sbírat bylinky na rakovinu, které se připravuje. ASD-2 trvalo jeden měsíc. A koncem května vyrobila hemlocková tinktura z mladých výhonků striktně podle metody Tishchenko. Trval 21 dní.
3. června. V polovině června začala užívat tinkturu BOLIGOLOVA podle metody Tishchenko (1-40-1). První léčebný cyklus je 80 dnů. Předtím však provedla všechny testy: celkovou krev, bioanalýzu krve, moč, ultrazvuk prsu, nádorový marker. Mnozí léčitelé to doporučují, aby sledovali výsledky léčby s rakovinou hemlocku.
Přirozeně přísná dieta a zákaz: čaje, kávy, alkoholu, kouření. Podrobnější a užitečné informace o léčbě jedovatých bylin pro rakovinu lze získat čtením knihy Zholondz M I. Vřele doporučujeme.
4. července - srpen - září. I nadále brát hemkt tinkturu. První léčba trvá 80 dní. Současně pokračuji v praktikování urinoterapie a navíc během dne piju 2-3krát odvar oreganu, šalvěje, tymiánu (doporučeno některými léčiteli).
5. září 13. září dokončil 1. ročník hemlocku. Udělal krevní testy, moč, Udělejte ultrazvuk. Krevní testy jsou normální, Uzi dokonce vykazoval mírný pokles velikosti nádoru. A to je po prvním kurzu.
6. září-říjen-listopad. Pokračuji v hemktinové tinktuře, ale od 14. září jsem začal 2. kurz. Teprve teď si to vezmu TWO krát denně, stejným způsobem (1-40-1), tj. Na vrcholu bude 80 kapek denně. Vzhledem k tomu, že zdravotní stav je normální, doporučuje se dávku zvýšit.
7. prosince. Začnu, s Boží pomocí, vzít hemktovou tinkturu posledního 3. KURZU. Tentokrát mi bylo doporučeno pít z 35. pádu na zvýšení o pět až sedm dní tak, aby se snížil na 30. pokles
8 Na konci třetího cyklu užívání hemlockové tinktury, také na doporučení léčitelů, musíte udělat měsíční přestávku, a pokud se cítíte normálně, musíte začít další léčbu rakoviny jinou jedovatou rostlinou, počínaje tinkturou Aconite. Díky Bohu, našel jsem normálního výrobce.
Na tomto konci. Boj, naděje jen na úspěch, v žádném případě neztrácejte srdce, úsměv z nějakého důvodu, všechny úspěchy a hodně štěstí. Buďte zdraví. Vzhledem k tomu, u Galina.
P.S. Review of Dmitry 23. června. Dima, jste očividně stále velmi mladá, což je důvod, proč jsou tak kategorické proti populárním metodám léčby rakoviny. Ale tyto metody se neprokázaly na léta, ale po celá staletí, Zachyťte rozdíl?

Galina, díky za pozitivní a naději! Děkuji za to, že jste nepsali tolik pro naši inspiraci pro léčbu rakoviny. To vyžaduje velkou odvahu a sebekázeň, aby se nespoléhali na lékaře, ale aby převzali kontrolu nad léčbou rakoviny v jejich rukou.

Galina, marně jsi opustil oficiální medicínu, byl jsem také diagnostikován s rakovinou prsu 2 stupně. Podstoupil jsem operaci, podstoupil 6 cyklů chemoterapie a pak jsem začal hledat alternativní léčbu rakoviny. Tamara Vladimirovna Makeyenko šel online, žije v Pskově, léčí rakovinu jedovatými bylinkami (aconit, hemlock, tinktura amanita). V naší pozici je nutné použít jakékoli prostředky léčby rakoviny, věřit v úspěch léčby a požádat Boha, aby pomohl v boji proti zákeřné nemoci. Přijatá frakce ASD 2, Mluvit o úspěchu léčby je obtížné, „rakovina“ je mazaná, budeme prosit Boha o pomoc v léčbě, věříme, nadále žít, Bůh nám dá mír, abychom přijali to, co nelze změnit, a moc měnit, což je možné. Úspěch v léčbě, uzdravení, Bůh vám žehnej,

Ještě nevolám, ale mám nemocnou dceru. Má diagnózu Hodgkinova lymfomu ve stadiu mediastina 3. Může někdo něco sdílet, své recepty na tradiční léčbu rakoviny, jejich osvědčené postupy? Byl bych velmi vděčný.

Dobrý den! Můj bratr, 44 let, byl diagnostikován ve stadiu 4 karcinomu žaludku, neoperovatelných, jícnových a pankreatických metastáz. V onkologickém centru Nizhnevartovsk a města Tyumen byl odmítnut. Pití teď frakce ASD-2. I když výsledky nejsou viditelné, je velmi slabý, velmi tenký, jí málo. Řekněte mi, prosím, možná budete muset přidat další drogu do ASD-2?
Děkuji předem.

Můj otec má rakovinu plic. Pokud někdo zná skutečné případy léčení, prosím napište.

hlad + petrolej ve správném poměru - nejúčinnější lidový lék na rakovinu jakéhokoliv druhu je 100% a rakovina žaludku není problém vůbec

Vladimíre, já sám jsem léčil rakovinu plic 4 stupně lidovými prostředky a vyléčil. Napište svou e-mailovou adresu, podrobně vám povím o mé léčbě

Prodávám bylinky z rakoviny s metastázami do jater. Koupil jsem pro svého otce na jaře roku 2012.

1. Aconite
2. Kolekce otce Jiřího
3. Chaga + had Highlander 3ks
4. Tuřín 2
5. Volodushka 2
6. Šťáva 2
7. Kaštanový olej
————-
přinesl všechny z Uljanovsk.
Všechno je zapečetěné. Bohužel není potřeba.
Schéma, jak pít na schůzce.
Koupil jsem všechny bylinky za 4000 prodaných za 2500.

Recenze těch, kteří byli schopni léčit rakovinu s lidovými prostředky jsou na těchto stránkách na témata: rakovina jater, rakovina plic, rakovina žaludku. Je tu více zajímavých příběhů než tady.

Valery!
Píšete, že hlad + petrolej ve správném poměru může vyléčit rakovinu jakéhokoliv druhu - 100%. Mohl byste popsat tuto metodu podrobněji: čas nalačno, dávky a trvání příjmu petroleje?
Pravděpodobně, někdo z vašich příbuzných byl léčen?

Můj přítel má rakovinu konečníku. Pokud máte zkušenosti s léčbou lidových prostředků, napište na toto fórum.
Byl bych velmi vděčný

V prosinci 2012 jsem byl diagnostikován s rakovinou 4-stupňových buněk s tvrdým patrem. gr. Před několika lety jsem měl na mém patře pečeť, nedal jsem tomu velký význam, dokud nádor nezablokoval levý nosní průchod. A když bylo špatné dýchat a správně, šel jsem do nemocnice. Moje neopatrnost mě opustila bokem. Dej tu hroznou diagnózu. Od února do května 2013 jsem ležela v onkologii. Prošel jsem dvě terapie gama: 1. - 23. sezení, 2. - 10. sezení. Když jsem byl "pražení", můj manžel "utekl" na další ulici k Sidorenko N. N. (lékařský asistent pohotovostní lékařské služby). Stručně řečeno, dostal jsem dvojí úder: Vydržel jsem zradu svého manžela těžší než gama terapie. Můj manžel nikdy nepřišel do nemocnice, nezeptal se: jsem naživu? Po radiační terapii, mukóza mě mučila po ozařování po dobu dalších šesti měsíců, nemohla jsem opravdu jíst. 10. září 2013 Musel jsem jít na operaci. Při konzultaci chirurg řekl, že neexistuje žádná záruka: nádor není možné vyčistit až do konce a po operativní době bude velmi bolestivý. Několik dní jsem byl šokován, ale stáhl jsem se k sobě a... nešel na operaci. A já jsem šel na svatá místa: v Diveevo, Sanaksara, Murom, Moskva... Byl jsem na kolenou a žádal Boha, aby mě nechal žít, protože mám čtyři děti, ty mladší stále studují. V slávě Boží žiji! Léčím rakovinu lidovými léky, piju byliny: hemlock, aconit, rozchodník, černý ořech, euphorbia pallas, divoký chmel, cedrové mízy na cedrovém oleji, onkologické poplatky... A opět: vstoupil jsem do klubu Coral World, kde proběhla vegetativní rezonance diagnostika. Jsem si jistý, že je ve vašem městě. Jdi, udělej diagnózu a nebudeš litovat. Nemáte ponětí: kolik ošklivých věcí v našem těle jsou paraziti, viry, houby a všechny druhy kocy... To jsou všichni předchůdci onkologie! V tomto klubu jsou velmi dobře ošetřeny na čisté. Věřte, pomáhá. Přeji všem, aby neztratili srdce, neztratili víru ve svou sílu. Kéž vám Pán žehná! Věř v Boha a nikdy tě nenechá v nesnázích!

Dobrý den, přátelé! Jmenuji se Dima, je mi 20 let a mám lymfom: (a zejména LH nodulární sklerózu, 3. porážku tříselných, lýtkových a lymfatických uzlin mediastina. Po obdržení tohoto závěru od chirurga šel do chemie. Na 4. kursu se tělo vzdalo a začalo zvracet, a postupně se všechno dostalo do plné orgie a hysterie a na 7. kursu ho chemoterapeut poslal k radiační terapii, kde zůstal 1/3 plánované léčebné dávky, a pak kryl radiační nemoc a to je vše. skončil.. tam byly malé lymfatické uzliny v iliaku a jeden mírně vzrostl v mediastinu, zkrátka není na výběr, tak jsem se začal léčit samoobslužně, pil jsem tinkturu Veselok asi 3 měsíce, brzy kt, a xs, které tam uvidím (v případě, že jsem připravil extrakt z houby, tak je tu otázka Jak přesně je pít? Kdo je s lymfomem a kdo pije muchomůrky, odpoví.
Už nemůžu brát chemii... Potřebuji pomoc od znalých guru na lymfomech a léčbě rakoviny lidovými prostředky! Děkujeme všem, kteří zanechali zpětnou vazbu.

Dobrý den Jmenuji se Nataša. Můj bratr byl diagnostikován s rakovinou žaludku v dubnu 2014. Řezali a šili dozadu, říkali, že je pozdě, již ve 4 etapách, a metastázy šly do jiných orgánů. Chemie také odmítla. Obecně se tramadol vypouštěl a umíral. Bratr, když seděl u injekcí, odmítl vzít bylinky a teď je stav hrozný, bolest je hrozná. Začali pít travní hemlock, pelyněk, jitrocel a mnoho dalšího. Vše, co najdu na internetu. Ale protože je správné vzít si jeden jed s druhým, nemůžu tento režim přijmout. Hledám bylinkáře na internetu, nemohu najít. Prosím, pomozte, kdo ví co, děkuji moc předem za vaši pomoc. A přeji všem nemocným - nezoufejte. Bojujte a pamatujte si, že Ježíš zemřel za naše hříchy, a nemoci, kterou dává člověku, takže chápe, jak žil a jakou cestou jít dál. Pán nám hodně pomáhá. Buďte zdraví.

Mám rakovinu jater, operaci, nyní nízké krevní destičky. Zatímco chemie není hotová. Metastázy v plicích i pečení. Co dělat Jak se léčit? Jaké lidové prostředky použít? Nápověda

Registrace

Neexistuje žádný lék na rakovinu! je-li čtvrtá etapa s metastázami, pak je člověk odsouzen k záhubě, a jediné, co můžeme udělat, je zbavit se jeho bolesti a obklíčit ho opatrně, i když v tomto případě je člověk tak špatný, že každá návštěva jeho příbuzných je břemenem. Nejlepší je pravděpodobně Hospice, ačkoli tam není žádná bolest, dali silné drogy. ale obecně je to hrozné onemocnění
Online

Zima Noc NEMOCNICE. Vítr
A nikdo se o nic nestará.
Jaký vysoký pro velký plot
Umírající mi drahý člověče.
SNOW Slzy je to všechno smíšené
Jsem v mém životě sám
Jsem silný, nikdy neplačím,
ale proč na tvářích teče slza
Stojím a počkám, autobus je zbarven
Se spolehlivým. Jdu tam znovu
VUT v Brně už mě nepoznáš, můj NATIVE.
Je to pro mě bez tebe těžké.
Obaly na boty, NEMOCNICE, jdu na oddělení
A věřím v pohádku. Pouze pohádky NO.
Vstoupím a uvidím, všichni se schováváte.
Bojujete za svůj život,
A obrazovka, která vás ohradí,
Je mi jedno, jak moc, protože tě miluju.
Pro tebe bych dal hodně.
Abys žil, smál se jako vždy.
Ale dobře chápu, že se to nikdy nestane.
Zimní noc, HOSPIS, vítr,
Každý má vždy svůj vlastní podnik.
A já jsem v slzách, všechny čekají.
A není spasení a jedete PRO VŠE.
Tyto básně jsem věnoval svému MAMA.

Ve více než kdysi odvážném rouchu
Z jasně zbarveného vlákna
V nemocnici přeplněné oddělení
Je to stará žena, plačící u okna.

Nikdo ji neuspokojuje
Každý zná důvod těchto slz.
Sousedé při návštěvě oddělení,
A jen jednou syn přinesl roucho.

Zapomněl jsem na pantofle, řekl rozpačitě:
- Přinesu zítra... buďte trpěliví, matka?
- Samozřejmě, že ano. Jsem na peří.
A v vlněných ponožkách může ležet.
Kam mám jít? Je tu málo místa.
Stravování přinese sestry.
Byl jsem tak nemocný z té nemoci
Co bych si jen lehla a odpočívala.

Syn si povzdechl a podíval se stranou:
- Tady... Vidíš... je tu něco pro tebe...
To vše je velmi matoucí a jemné...
Ale nemyslíš špatně na mě!
Váš byt je prázdný
A moje žena a já jsme o tom přemýšleli
Co jsi tady a tam... Sám... Nemocný...
Dostat se lépe, vzít si sebe.
A vnoučata budou šťastná, víte
Nestarají se o vaši duši, matku!
Všichni Vyřešeno! Přesouváte se k nám!
Prodáme Váš byt!

Vytáhl papír, řekl bez pochyb:
-Myslel jsem na všechno, věř mi, mami...
Jakmile uvidíme zlepšení,
Odtud budete okamžitě s námi žít.

Co tady říkáte? Je to její syn, má vlastní krev...
A vnuci stojí za to žít!
A podepsal, nevěděl
Jak to vlastně jsou.

Dny jdou, týdny jdou...
Není tam žádný syn. A je nepravděpodobné, že přijde.
Stará žena byla potěšená a smutná...
Ale kdo a co tady nechápe?

A každý den se stará žena stává slabší
A v noci stále více a více snů
Jako malá kaše v ránu zahřívá svého syna,
Ale on pláče a nechce jíst.

A první kroky syna,
A slovo, které řekl poprvé
A první škrábance a hrboly
A mateřská škola, škola, první třída...

Lékaři mlčí a snaží se mít sílu
Nějak to zmírnilo její utrpení.
A příbuzní jsou přísně zakázáni
Stará žena o diagnóze informovat.

Neví, co je v nemocnici
Není to jednoduchá městská nemocnice,
Že už nejsou žádné šance na změnu...
Ale její nevědomost není noční můrou.

Znamení "Hospice" na zdi u vchodu
Nemluví o ničem špatném.
Podivná slova jsou už dlouho móda
A je na tom nutné někoho obviňovat?

Ona toho syna pravidelně neví
Volá lékaře týdně, dvakrát:
- Řekl jsi, umírající... Podivné,
Stále je naživu.

Je naživu. Čeká a věří
Že ten syn přijde, obejme se, vysvětlí...
Dveře komor se nyní otevřou,
Všechno pochopí a všechno odpouští...

S posledními silami z postele
Držte zeď a jděte k oknu.
Jak dlouho bude mít dost trpělivosti
Takže věřte lhostejnému synovi?

Je připravena pokusit se do konce
A síly, které nejsou, musí najít.
Najednou přijde? Musí počkat!
Přijde... No, jak nemůže přijít?

Stojí a pláče... Čeká na svého syna...
Jen nepozorovaně se dívejte na oblohu
A protáhne kříž
Říkají, počkejte, Pane, neberte...

4. stadium onkologie. Kdo vystoupil? Co jsi udělal?

Droga "Arktida" se může pokusit. Přítel měl mozkový hemangiom, naplánoval operaci, po průběhu léku se nádor zmenšil, lékaři operaci zrušili. V extrémních případech jsem slyšel, že se lidé obrátili přímo k Zjuganovi.

[Zpráva změněna uživatelem dne 26. ledna 2015 16:29]

léčba odmítnuta?
Udělat MRI zjistit zdroj rakoviny a histologii lymfatických uzlin.
kde je metastáza? pouze v lymfatických uzlinách?
Jak se zvětšují lymfatické uzliny?
lymfatické uzliny vyvíjejí tlak na nervové kořeny az této bolesti - pak budou ještě silnější.
v každém případě je nutná silná úleva od bolesti. například narkotická platri (fentanyl 100 a podobně), pak může pacient dokonce jíst a spát.
paralelně je nutné provádět testy a zjistit, zda existuje možnost léčby

bohužel je téměř nemožné se zotavit
Cílem léčby je zvýšit délku trvání a kvalitu života.

[Zpráva změněna uživatelem dne 26. ledna 2015 18:55]

Četl jsem, že v onkologii je 5% samoléčebných

Přečtěte si Rainwater Janette. Je to ve vaší moci.

Byl popsán samoléčení chlapce ve věku 8 let, měl nádor na mozku a představoval si, jak ji rozbíjí.

Přečtěte si Dontsova "Poznámky militantního optimistu", jak byla ošetřena
Také měla 4 etapy.

Hlavní myšlenka "Rakovina, on se bojí smíchu."

Pokud máte dobrou schopnost reprezentovat něco - skvělá příležitost k zotavení

Zní to mnohým, ale zázraky se dějí a my sami tyto zázraky děláme sami.
Bůh někomu pomáhá - stačí se zeptat a věřit.

Neexistují žádné problémy a omezení - ve skutečnosti jsou všechna omezení v našem mozku

Pokud máte dobrou schopnost reprezentovat něco - skvělá příležitost k zotavení

Zní to mnohým, ale zázraky se dějí a my sami tyto zázraky děláme sami.
Bůh někomu pomáhá - stačí se zeptat a věřit.

Neexistují žádné problémy a omezení - ve skutečnosti jsou všechna omezení v našem mozku

když taková bolest, pak nechcete nic, ani žít ani jíst nebo spát

Zvláště když jsi sám

Dontsova měla štěstí, že se s takovým strýcem dostala do oddělení a vyšla ven

A kupodivu - všechny vyléčeny


Ano, tvrdé a děsivé

Obvykle existují 2 možnosti, jak zmírnit utrpení (nikdo neříká tradiční medicínu, aby odmítla)
Každý si vybere, co je pro něj jednodušší

1. Věř v Boha, zeptej se a modli se. vyznávat, být očištěný duší (i když se neléčí, naučíš se odpouštět) - to je také druh psychoterapie

2. Přečtěte si knihy, o kterých jsem psal
Oba jsou dobře napsané a snadno čitelné.

A tady buď pracujte s psychoterapeutem nebo klinickým psychologem, nebo se učte vizualizovat a naučit se odpouštět. (Louise Hay také začala cvičit psychoterapii ve svém kostele po zotavení z rakoviny)

Nejhorší je, když je pacient sám se svými bolestmi a myšlenkami.

Co je s Dontsovem. Měla operativní rakovinu a po úspěšném odstranění nádoru aplikovala všechny tyto psychoterapie a vtipné strýce! A tady ani neznají důvod.
Samozřejmě, že myšlenky jsou materiální a všechno, ale nemůžete dělat bez skutečného léčení.

Bohužel nemohu poradit. Tati, nemohli jsme zachránit. Po diagnóze žil o něco více než rok, o něco více, než lékaři předpověděli.
Ale! on už měl rakovinu před 16 lety. Pak měl operaci a pak bojoval, opravdu bojoval: držel se diety, dělal nějaké speciální gymnastiky, četl Bibli a byl obecně odhodlán žít. Ze svých kolegů, s nimiž dostal takovou diagnózu (mají nemoc z povolání), žil nejdéle. Ale podruhé neměl sílu bojovat. Díky svému bratrovi, který žije v zahraničí a přišel, když bylo jasné, že neexistuje žádná naděje. Zdá se nám, že jen jedna radost z komunikace s ním táta trvala další měsíc.

Podívejte se tedy na tradiční metody léčby, ale i na duši, duševní
náladu, taky, nezapomeňte!

Stránka fóra Memoriam.ru

Jak přežít smrt milovaného člověka

  • Seznam fór ‹Survive.‹ O psychologických problémech a problémech s adaptací
  • Změnit velikost písma
  • Verze pro tisk
  • Memoriam.ru
  • FAQ
  • Registrace
  • Přihlásit se

Onkologie: byla šance.

Moderátor: Evgenia X

Oncology: byla tam šance.

tatiana_i »09 Březen 2014, 13:50

Oncology: byla tam šance.

Goodie ”22.9.2014, 22:31

Oncology: byla tam šance.

ARISHA »05.10.2014, 22:33

Oncology: byla tam šance.

Dobrá nevěsta »6. října 2014, 19:47

Oncology: byla tam šance.

Lena123 "15.října 2014, 18:21

Natalia_L napsal (a): Takže jsem četl a analyzoval všechno. Tolik pozitivních příkladů s léčbou nebo dlouhodobými remisemi. A my jsme neměli rok od diagnózy. Sasha je vždy silná, zdravá, sportovní a také čtvrtá fáze rakoviny žaludku. Dříve nebyl zjištěn. A nemohli tomu uvěřit hned.

Občas se ptám sám sebe a možná bych měl šanci žít o něco víc. A kdyby v počáteční fázi lékaři našli příčinu a výsledek by byl jiný.
Tvrdé.

Natalia, je mi moc líto tvého zármutku. Moje matka také zemřela na rakovinu žaludku. Našla ve třech fázích. Nalezen náhodou. Po diagnóze žila 2 roky.
Je nám líto. Rakovina žaludku není prakticky diagnostikována v první fázi, o velmi zřídka ve druhém. Při diagnóze pacienta je to zpravidla 3 nebo 4 fáze, kdy jsou předpovědi již velmi smutné: (
S takovou lokalizací je bohužel velmi málo pozitivních příkladů.

Oncology: byla tam šance.

ARISHA »18.října 2014, 21:53

Oncology: byla tam šance.

Natalya_L »19. října 2014, 14:41

Oncology: byla tam šance.

Lyusechka "30.října 2014, 17:47

Oncology: byla tam šance.

Docha "12 Mar 2015, 15:39

Ve světě tohoto a přítele vždy budete se mnou, vždycky půjdu k vám, v mém srdci zraněném, mumii mumie, kamenné zdi.

Oncology: byla tam šance.

kristy79 »14.března 2015, 11:34

Recenze následků radiační onkologie

22.března 2012 Zaslal Svetlana Dogusoy

Dobré odpoledne, milí přátelé!

Píšu tento příspěvek pro ty, kteří se chystají podstoupit léčbu radioterapií nebo, jak se také říká, radiační terapii.

Radiační terapii (radioterapii) lze předepsat jak před, tak po operaci. Jeho cílem je "ukončit" rakovinné buňky. Moje radioterapie byla relativně snadná, ale účinky radioterapie se protáhly měsíce.

Pokud se vedlejší účinky chemoterapie objeví téměř okamžitě a on je napsal v mém předchozím příspěvku, pak se komplikace radioterapie mohou objevit mnohem později a nezastaví se na dlouhou dobu. Samozřejmě, že jsou dočasné, ale osobně můj názor: je lepší trpět hodně a rychle než na trochu, ale na dlouhou dobu :).

Vedlejší účinky po radioterapii jsou individuální a ne všechny se projevují. Něco šlo bez jakýchkoliv následků, a někdo, například, například, jsem se s mou hrudí zacházel velmi dlouho po popálení, trpěl nevolností nebo neustálou únavou.

Každý den, kromě soboty a neděle, mi bylo předepsáno pouze 30 sezení radiační terapie. Můj kurz přišel na Nový rok, takže 3 nebo 4 dny radioterapie nebylo kvůli víkendům, ale to nemá vliv na léčbu. Takže se nebojte, pokud vaše léčba náhle spadne na 1-2 svátky.

Musím říci, že před začátkem procedur jsem byl celý nakreslen šipkami a pruhy, které mi byly nepochopitelné. Můj hrudní koš vypadal jako cíl.

Ke proužkům byla připevněna speciální transparentní páska, takže cíl pro zamíření paprsků do nádoru nebo spíše tam, kde byl nádor, nebyl vymazán. Byl jsem také požádán, aby se umýt pouze pod sprchou, a je žádoucí, aby voda nespadla na namalovaný terč, aby se pásy neodklouzly.

V průběhu radioterapie jsem měl alergii ve formě vyrážky na obličeji, můj hrudník zčervenal. Po čase se kůže zhnědla, stejně jako po opálení. S povolením radiologa jsem po sezení aplikoval krém Bepanten a krém na bázi vody, aby se zabránilo příliš suché pokožce. Po pouhých několika měsících odcházela celá hnědá část mé kůže, stejně jako opálení.

Po operaci a v průběhu radioterapie jsem nosila speciální pooperační, bezproblémové spodní prádlo, abych se vyhnula bolesti.

S největší pravděpodobností jsem byl v průběhu sezení spálen do jícnu. Bylo to bolestivé, když jsem měl polykat, měl jsem v krku hrudku.

Faktem je, že zpočátku jsem měl 7 sezení paprsků směřujících k celé hrudi, a ne jen do oblasti operace. To znamená, že přístroj, spolu s paprskem, jel kolem mě. Očividně jsem se přestěhoval a paprsek mě zasáhl do oblasti hrdla. Proto je velmi důležité ležet bez pohybu, když zařízení pracuje.

Ačkoliv princip činnosti zařízení pro ozařování je stejný, jejich modely se liší. V některých institucích umístěte na hrdlo speciální ventil. Takový ventil mi nebyl nabídnut. Nakonec, poté, co jsem prošel celým kurzem, jsem měl v krku mírné popáleniny. ORL lékař řekl, že je zbytečné oplachovat léčivými infuzemi, protože se nedostanete k popáleninám. Doporučil pít dostatek vody a limetkového čaje. Postupem času se spálil.

Pokud podstoupíte radioterapii v dolní části těla, například v souvislosti s rakovinou konečníku, paprsky nevyhnutelně spadnou na reprodukční orgány. Pokud tedy stále přemýšlíte o potomstvu, nezapomeňte o tom informovat svého onkologa nebo radiologa. V tomto případě, před léčbou, stojí za to provést kryokonzervaci.

Během chemoterapie a radiační terapie jsem byl opakovaně navštěvován myšlenkami na pití nějakého druhu léčivých bylin, doplňků stravy nebo vitamínů, aby se tělo během tohoto těžkého období očistilo a udržovalo. Můj ošetřující onkolog však přísně zakázal pití jakýchkoliv drog nebo „očistných infuzí“, s výjimkou, samozřejmě, takových neškodných bylin, jako je heřmánek, lípa, šalvěj atd.

Proto před „polykáním“ potravinových doplňků během léčby buďte trpěliví, než skončí, nebo ještě lépe, poraďte se se svým lékařem, ukažte mu, co budete brát, nebo co budete mazat.

Dovolte mi, abych vám připomněl, že před začátkem maratonu "Zdraví vlastníma rukama" zbývá jen velmi málo. Tento maraton bude skvělý způsob, jak obnovit tělo po absolvování léčby chemoterapií a radioterapií. To, že jste obdrželi tento maraton, je možné číst zde.

Přeji Vám rychlé uzdravení a úspěšnou léčbu!

Uvidíme se v dalších příspěvcích!

Rubrika: Léčba rakoviny.
Tagy: radioterapie

Radiační terapie v onkologii je metoda léčby neoplastických onemocnění ionizujícím zářením. Důsledky jeho mnohem menší než výhody, které přináší v boji proti nádoru. Tento typ terapie se používá při léčbě poloviny pacientů s rakovinou.

Radioterapie (radiační terapie) je léčebná metoda, která využívá proud ionizovaného záření. Mohou to být paprsky gama, paprsky beta nebo rentgenové paprsky. Tyto typy paprsků jsou schopny aktivně ovlivňovat rakovinné buňky, což vede k narušení jejich struktury, mutace a nakonec i smrti. Ačkoli účinky ionizovaného záření jsou škodlivé pro zdravé buňky těla, jejich citlivost na záření je menší, což jim umožňuje přežít i přes ozáření. V onkologii má radiační terapie nepříznivý vliv na expanzi nádorových procesů a zpomaluje růst zhoubných nádorů. Onkologie po radiační terapii se stává méně závažným, protože v mnoha případech dochází ke zlepšení stavu pacienta.

Spolu s chirurgií a chemoterapií umožňuje radioterapie dosáhnout úplné obnovy pacientů. Ačkoli radiační terapie je někdy používána jako jediná metoda léčby, to je více často používané v kombinaci s jinými metodami boje proti rakovině. Radiační terapie v onkologii (zpětná vazba pacientů je obecně pozitivní) se v těchto dnech stala samostatnou lékařskou oblastí.

Typy radiační terapie

Vzdálená terapie je typ léčby, při které je zdroj záření umístěn vně těla pacienta, v určité vzdálenosti. Počítačová tomografie může předcházet distanční terapii, která umožňuje naplánovat a simulovat operaci v trojrozměrné formě, což umožňuje přesnější ovlivnění paprsků na tkáních postižených nádorem.

Brachyterapie je metoda radiační terapie, při které se zdroj záření nachází v bezprostřední blízkosti nádoru nebo v jeho tkáních. Mezi výhody této techniky patří snížení negativních účinků záření na zdravé tkáně. Navíc s bodovým efektem je možné zvýšit radiační dávku.

Pro dosažení nejlepších výsledků se při přípravě na radioterapii vypočítá a naplánuje potřebná dávka ozáření.

Vedlejší účinky

Radiační terapie v onkologii, jejíž důsledky se člověk po dlouhou dobu cítí na sobě, je přesto schopna zachránit životy.

Reakce každého člověka na radiační terapii je individuální. Proto je velmi obtížné předvídat všechny vedlejší účinky, které se mohou vyskytnout. Uvádíme nejběžnější příznaky:

  • Snížená chuť k jídlu. Většina pacientů si stěžuje na špatnou chuť k jídlu. Současně je nutné brát jídlo v malých množstvích, ale často. Problematika výživy v případě nedostatku chuti k jídlu může být projednána se svým lékařem. Tělo, které prochází radiační terapií, potřebuje energii a živiny.
  • Nevolnost Jednou z hlavních příčin snížené chuti k jídlu je nevolnost. Nejčastěji se tento příznak vyskytuje u pacientů, kteří dostávají radiační terapii v oblasti břišní dutiny. Může se také objevit zvracení. Lékař by měl být okamžitě informován o situaci. Možná bude pacient potřebovat antiemetické předepisování.
  • Průjem Průjem se často objevuje jako výsledek léčby radioterapií. V případě průjmu byste měli použít co nejvíce tekutiny, aby se zabránilo dehydrataci. Tento příznak by měl být také oznámen svému lékaři.
  • Slabost V průběhu radioterapie pacienti významně snižují svoji aktivitu, prožívají apatii a pocit nevoľnosti. Prakticky všichni pacienti, kteří podstoupili průběh radiační terapie, čelí této situaci. Pacienti jsou zvláště těžko navštěvováni v nemocnici, která musí být pravidelně prováděna. Pro toto časové období byste neměli plánovat věci, které odnášejí fyzickou a morální sílu, měli byste zanechat maximální dobu odpočinku.
  • Problémy s pokožkou 1-2 týdny po zahájení radiační terapie začíná kůže, která je v zóně ozařování, zčervenat a odlupovat se. Někdy si pacienti stěžují na svědění a bolest. V tomto případě byste měli používat mast (podle doporučení radiologa), aerosol Panthenolu, krém a pleťové vody pro péči o pokožku dětí, aby se kosmetika opouštěla. Podráždění podrážděné kůže je přísně zakázáno. Oblast těla, kde došlo k podráždění kůže, by měla být umývána pouze studenou vodou, která dočasně odmítá koupání. Je nutné zbavit pokožku vlivu přímého slunečního světla a nosit oděv s použitím přírodních tkanin. Tyto akce pomohou zmírnit podráždění kůže a snížit bolest.

Snížené vedlejší účinky

Po absolvování radiační terapie vám lékař dá doporučení, jak se chovat doma, s přihlédnutím ke zvláštnostem vašeho případu, aby se minimalizovaly vedlejší účinky.

Každý, kdo ví, co je radiační terapie v onkologii, si je dobře vědom důsledků této léčby. Pacienti, kteří jsou léčeni radiační terapií pro nádorové onemocnění, by měli dodržovat doporučení lékaře, podporovat úspěšnou léčbu a snažit se o zlepšení jejich pohody.

  • Dejte více času na odpočinek a spánek. Léčba vyžaduje velké množství další energie a můžete se rychle unavit. Stav celkové slabosti někdy trvá další 4-6 týdnů po ukončení léčby.
  • Jezte dobře, snažíte se zabránit hubnutí.
  • Nenoste těsné oblečení s těsnými límci nebo pásy v oblastech vystavených záření. Je lepší dávat přednost starým oblekům, ve kterých cítíte pohodlí.
  • Ujistěte se, že informujete svého lékaře o všech lécích, které užíváte, aby to mohl vzít v úvahu během léčby.

Radioterapie

Hlavním zaměřením radioterapie je uplatnění maximálního účinku na tvorbu nádorů, minimálně ovlivňující ostatní tkáně. Aby toho dosáhl, musí lékař přesně určit, kde se nachází nádorový proces, aby vám směr a hloubka paprsku umožnily dosáhnout vašich cílů. Tato oblast se nazývá ozařovací pole. Při provádění dálkového ozařování se na kůži nanese značka, která označuje oblast ozáření. Všechny přilehlé plochy a ostatní části karoserie jsou chráněny olověnými stěnami. Relace, během které se provádí ozařování, trvá několik minut a počet takových relací je určen dávkou záření, která zase závisí na povaze nádoru a typu nádorových buněk. Během sezení pacient nepociťuje nepohodlí. Během procedury je pacient v místnosti sám. Lékař kontroluje průběh zákroku prostřednictvím speciálního okna nebo pomocí videokamery, když je v další místnosti.

V souladu s typem novotvaru se radiační terapie používá buď jako nezávislý způsob léčby, nebo je součástí kombinované terapie s chirurgickým zákrokem nebo chemoterapií. Radiační terapie je aplikována lokálně k ozařování určitých částí těla. Často přispívá k znatelnému snížení velikosti nádoru nebo vede k úplnému vyléčení.

Doba trvání

Doba, po kterou se počítá průběh radiační terapie, je určena specifičností onemocnění, dávkami a použitou radiační metodou. Gama terapie často trvá 6-8 týdnů. Během této doby se pacientovi podávají 30-40 procedury. Radiační terapie většinou nevyžaduje umístění pacienta v nemocnici a je dobře snášena. Některé indikace vyžadují v nemocnici radioterapii.

Trvání léčby a dávek záření jsou přímo závislé na typu onemocnění a stupni zanedbávání procesu. Trvání léčby intrakavitárním ozařováním trvá podstatně méně. Může se jednat o méně postupů a zřídka trvá déle než čtyři dny.

Indikace pro použití

Radiační terapie v onkologii se používá při léčbě nádorů jakékoliv etiologie.

  • rakovina mozku;
  • rakovina prsu;
  • rakovinu děložního hrdla;
  • rakovinu hrtanu;
  • rakovina plic;
  • rakovina pankreatu;
  • rakovinu prostaty;
  • rakovina páteře;
  • rakovinu kůže;
  • sarkom měkkých tkání;
  • rakovina žaludku.

Radiace se používá při léčbě lymfomu a leukémie.

Někdy může být radiační terapie prováděna jako profylaktická míra bez důkazu rakoviny. Takový postup slouží k prevenci vzniku rakoviny.

Radiační dávka

Dávka záření je množství ionizujícího záření absorbovaného tkání těla. Dříve byla radiační dávková jednotka rad. Pro tento účel slouží Gray. 1 Šedá se rovná 100 radas.

Různé tkáně mají tendenci odolat různým dávkám záření. Játra tak jsou schopna vydržet téměř dvakrát více záření než ledviny. Pokud je celková dávka rozdělena na části a ozářený orgán je ozařován den za dnem, zvýší se tím poškození nádorových buněk a sníží se zdravá tkáň.

Plánování léčby

Moderní onkolog vědí o radiační terapii v onkologii.

V arzenálu lékaře existuje mnoho typů záření a metody expozice. Klíčem k oživení je proto řádně naplánovaná léčba.

Během externí radiační terapie onkolog používá simulaci k nalezení oblasti záření. Během simulace je pacient umístěn na stůl a lékař určí jeden nebo více radiačních portů. Během simulace je také možné provádět výpočetní tomografii nebo jinou diagnostickou metodu pro určení směru záření.

Zóny ozařování jsou označeny speciálními značkami, které označují směr záření.

V souladu s typem zvolené radiační terapie jsou pacientovi nabízeny speciální korzety, které pomáhají upevnit různé části těla a eliminují tak jejich pohyb během zákroku. Někdy se používají speciální ochranné kryty, které pomáhají chránit sousední tkáně.

V souladu s výsledkem simulace odborníci na radiační terapii rozhodnou o požadované radiační dávce, způsobu doručení a počtu sezení.

Dieta

Doporučení týkající se výživy pomohou vyhnout se vedlejším účinkům v průběhu léčby nebo snížit jejich závažnost. To je důležité zejména pro radiační terapii v pánvi a břiše. Radiační terapie a dieta v onkologii mají řadu vlastností.

Musíte pít dostatek tekutin, až 12 sklenic denně. Pokud má kapalina vysoký obsah cukru, musí být ředěna vodou.

Jídlo zlomek, 5-6 krát denně v malých dávkách. Jídlo by mělo být snadno stravitelné: potraviny obsahující hrubé vlákno, laktózu a tuky by měly být vyloučeny. Taková dieta je žádoucí, aby vyhovovala dalšímu 2 týdny po léčbě. Poté můžete postupně zavádět produkty s vlákny: rýže, banány, jablečná šťáva, bramborová kaše.

Rehabilitace

Využití radiační terapie ovlivňuje jak nádorové, tak zdravé buňky. To je obzvláště škodlivé pro buňky, které se rychle dělí (sliznice, kůže, kostní dřeň). Ozařování způsobuje volné radikály v těle, které mohou poškodit tělo.

V současné době se pracuje na tom, aby byla radiační terapie cílenější, aby působila pouze na nádorové buňky. Gama nůž byl nastaven na léčbu nádorů krku a hlavy. Poskytuje velmi přesný účinek na nádory malých velikostí.

Přesto téměř každý, kdo podstoupil radiační terapii, v různé míře trpí radiační nemocí. Bolest, otok, nevolnost, zvracení, vypadávání vlasů, anémie - tyto příznaky nakonec způsobují radiační terapii v onkologii. Velkým problémem je léčba a rehabilitace pacientů po ozařování.

Pro rehabilitaci potřebuje pacient odpočinek, spánek, čerstvý vzduch, dobrou výživu, použití imunitních stimulantů, detoxikačních přípravků.

Kromě poškození zdraví, které je způsobeno vážným onemocněním a jeho tvrdou léčbou, pacienti trpí depresí. Složení rehabilitačních činností často vyžaduje zařazení tříd s psychologem. Všechny tyto aktivity pomohou překonat obtíže, které radioterapie způsobila v onkologii. Recenze pacientů, kteří podstoupili proceduru, hovoří o nepopiratelných výhodách této techniky, navzdory vedlejším účinkům.

1. března 2017. 12:44

Dobrý den! Po ozáření (jsem skončil loni v červnu), jsem měl těžké bolesti na hrudi (zmizel pouze v listopadu) a edém (který ještě nebyl zcela dokončen).

Obsah:

  • oncobudni
  • Přehled: Radiační terapie - někdy nutná
  • Řekni mi plz, jak se přenáší radiační terapie?
  • Oncoforum.ru - informační platforma "Vše o rakovině"
  • Registrace
  • Chemie a radiační terapie. Kdo to prošel?
  • O autorovi
  • Léčba radioterapií pacientovýma očima
  • Vliv radiační terapie
  • Po radioterapii
  • K záznamu "Léčba radiační terapie očima pacienta" 112 komentářů

Už jsem o tom napsal. Bolesti byly zmírněny pichnutím milgammy a různými léky proti bolesti (bylo jich mnoho a různé a už si jich nepamatuji). Zpočátku byl dexamethason injikován, zdá se, že je to 5 výstřelů, ale pak jsem ho nebrusil. Nezapomeňte se poradit s léky se svým lékařem.Z edému, zelí list na hrudi pomáhá hodně. Pouze je nutné porazit jeho šlehač, aby šťáva dala, nálada není moc - to jsou účinky radiace, projde, přeji Vám rychlé uzdravení!

1. března 2017. 16:53

Edema - máte na mysli lymphostasis? Pokud ano, pak to vůbec nemusí odejít. Při zachování orgánů se stává, že když odstraníte l / w, není to ruka, která nabobtná, ale hrudník. Nevím, co dělá, protože je to ruka, LFC, masáž, tlaková terapie, bandážování, atd. Bolest může přetrvávat dlouho po ozáření, ale neměla by být nadměrná. Měl jsem chirurgické místo, pod ním, na druhé straně, pod paží a já jsem praskl léky proti bolesti asi měsíc (ale moje kůže byla spálena špatně). Pak strávil další šestiměsíční střelbu, ale ne tolik a ne tak dlouho. Není tak účinný, ale voní silně.

1. března 2017. 17:00

Přehled: Radiační terapie - někdy nutná

Plusy: zabíjí rakovinné buňky

Nevýhody: špatné pro tělo

Dobrý den! Chci se o tomto postupu podělit o své dojmy a znalosti. Radiační terapie se používá k usmrcování rakovinných buněk. Někdy před operací, někdy po. A také po chemoterapii. Po chemii jsem podstoupil radiační terapii. Bylo mi přiděleno 36 speciálních paprsků do různých zón. Lékař sám označí tělo. Ve speciální místnosti pak směřují paprsky do těchto zón. Čas cca 2-5 minut na určité ploše. Tento postup je bezbolestný, ale má své nevýhody. Byl jsem ozářen ve střevní oblasti, takže tam bylo zvracení. Leukocyty jsou silně padající a jakýkoliv virus může být zachycen. Proto musíme být velmi opatrní. Terapie pomáhá samozřejmě ne 100%, ale vše závisí na nemoci a míře zanedbávání. Je to však jediný postup pro onkologii. Hodně štěstí všem!

Celkový dojem. někdy nutné

Bohužel radiační terapie nezabíjí infikované buňky. pouze zpožďuje jejich životaschopnost a rozvoj, tj. Dává příležitost k úspěšnějšímu provedení operace při odstraňování bolesti, ale hraje velkou roli, jak přesně je „LUCH“ nasměrováno při ozařování. zpravidla běželi - rychle zapnuli - běželi za přepážkou, pro ně nezáleží na tom, že paprsek by měl být nasměrován přesně na postižené místo, nechtějí dostat příliš mnoho záření a pacienti v tomto oddělení, jak jsou odsouzeni, stejně zemřou. kdo chce vyvrátit moje slova. ačkoli to nejsou slova. a testovali na své vlastní "kůži" a pozorování a analýze celého procesu, abych tak řekl zevnitř. odpovědět

Leukocyty mohou být udržovány normální, pokud je člověk přiblížen myslí, a ne tak, jak je to děláno. Kdybych mohl nebo mohl vědět, kde by moje zkušenost mohla být napsána (jsem přirozeně analytikem, můj mozek uchopí všechny věci skrz zrak a sluch. Pak se posouvá jako počítač), takže můžu hodně říct. Ne pro toho chvástného člověka, který říkám, mě někdy zachrání, ale je těžké žít s takovým mozkem. Někdy chcete pomoci lidem, ale často za to nedostanete díky. naopak, opatrnost a nepřátelství. Prošel jsem radiační terapií a operacemi, moje komentáře nejsou neopodstatněné! odpovědět

Hormony jsou také usmrceny imunitou, pečlivě si přečtou anotace, nespoléhají se na lékaře a někdy (často) předepisují léky nebo o kterých nevědí všechno. jsou jmenováni jak pro děti, tak pro dospělé, protože takovýto pokyn snížili shora nebo dohodou, o něž se zajímají, prošli jsme jej také. Výsledkem je bronchiální astma kvůli alergiím (z jakékoliv chemie), buďte pozorní a opatrní! odpovědět

Timokha · 5 22:45:23

Radiační terapie, stejně jako chemoterapie, je nevyhnutelná pro téměř každého pacienta s rakovinou, což ovlivňuje celé tělo, ničí nádorové buňky a zdravé buňky. odpovědět

Alexandře, takže posloucháš, že se to stává děsivé, ne všechno je tak děsivé, jak říkají radiační terapie. pro udržení kvality života člověka, a pokud neustále trpíte, pak není vůbec žádný význam, můžete prostě vyléčit postel s přikrývkou a pomalu čekat na anděla z nebe, a kdo chce žít a bojovat, půjde přes oheň a měděné trubky a nebude se starat o leukocyty, makocyty, hemoroidy. iutet, atd. takže zdraví a méně čtete na internetu, kde publikují negativní publika. odpovědět

Řekni mi plz, jak se přenáší radiační terapie?

  • Online nyní
  • Současnost: 2 uživatelé a 301 hostů
  • Záznam o současném pobytu je 888, to bylo 05/11/2017 v 17:44.
  • mishan64. Marina749
  • Statistiky
  • Vlákna: 19,798 I Zprávy: 175,467 I Uživatelé: 49,279 I Nejlepší autor: A.V. Filiptsov (7 756)
  • Vítejte nového uživatele, KrystalCoo

Oncoforum.ru - informační platforma "Vše o rakovině"

Místo obsahuje rozsáhlou sbírku materiálů o rakovině, jejich diagnostice, léčbě a prevenci, prezentovaných ve formě dostupné čtenářům. Nejdůležitější a ověřené informace jsou světové onkologické zprávy o nových lécích, metodách léčby a včasném odhalení rakoviny.

  • Webové stránky ONKOFORUM.RU nepatří do žádného komerčního zdravotnického zařízení, proto naším cílem není ukládat na vás žádné placené léčebné služby.
  • Stránky nejsou spojeny s farmaceutickými společnostmi, proto vám nenabízíme, abyste si zakoupili jakékoli zdravotnické výrobky, ale poskytli nezávislé informace o léčivech a jejich účincích.
  • Na Oncoforum můžete získat on-line konzultaci onkologů. Účelem konzultace není přilákat pacienta k jmenování, ale poskytnout co nejúplnější doporučení týkající se konkrétní situace.
  • V rámci Onkoblogu si můžete přečíst skutečné příběhy z boje proti rakovině různých lidí, podělit se o svůj příběh a povídat si o tématech, která vás zajímají.

Chemie a radiační terapie. Kdo to prošel?

Prosím, řekněte mi, kdo podstoupil chemii a radiační terapii. Jak dlouho jste s ním v nemocnici? Jak to jde? Důsledky, zejména záření? Mám mnoho poškození kostí. pánevní žebra, klíční kost. Ani nevím, jestli má smysl bojovat, obávám se, že to bude mít následky. Co se děje zdarma a co ne? Jak by to mělo štěstí a finančně teď, manžel by mohl ztratit svou práci uchem. Mám dítě 7 let, může být později se mnou?

Sdílejte své zkušenosti nebo své blízké. Mám například tetu v jiném městě po chemii a radiaci zemřela na komplikace. Všichni v něm byli zabiti.

Prosím, řekněte mi, kdo podstoupil chemii a radiační terapii. Jak dlouho jste s ním v nemocnici? Jak to jde? Důsledky, zejména záření? Mám mnoho poškození kostí. pánevní žebra, klíční kost. Ani nevím, jestli má smysl bojovat, obávám se, že to bude mít následky. Co se děje zdarma a co ne? Jak by to mělo štěstí a finančně teď, manžel by mohl ztratit svou práci uchem. Mám dítě 7 let, může být později se mnou? Sdílejte své zkušenosti nebo své blízké. Mám například tetu v jiném městě po chemii a radiaci zemřela na komplikace. Všichni v něm byli zabiti.

Moje matka byla v chemii, rakovina 3. stádia s malými metastázami v lymfatice a kostech. Snesitelně snášela, ale nepoužila se, žíly v loktech se z kapátků staly neprůchodnými, vlasy přirozeně vypadly, ale to není hrozné, protože pak to opět rostlo. Pak mu byla předepsána hormonální léčba, protože nádor byl závislý na hormonech. Proto se do toho nic nedalo nalít nic. V nemocnici nelhala, ale přišla na kapátko. Všechny procedury jsou zdarma z důvodu zdravotního postižení kvůli jejich diagnóze. Ze strany slabost, někdy nevolnost. V každém případě musíte vyzkoušet všechny metody. Ujistěte se, že jíst dobře a správně (spousta zeleniny, ovoce, včelí produkty, rostlinné oleje, zejména cedr), čerstvý vzduch, plus posílení imunitního systému v každém směru, odpočívá hodně, pak to bude mnohem snazší vydržet.

Moje matka byla v chemii, rakovina 3. stádia s malými metastázami v lymfatice a kostech. Snesitelně snášela, ale nepoužila se, žíly v loktech se z kapátků staly neprůchodnými, vlasy přirozeně vypadly, ale to není hrozné, protože pak to opět rostlo. Pak mu byla předepsána hormonální léčba, protože nádor byl závislý na hormonech. Proto se do toho nic nedalo nalít nic. V nemocnici nelhala, ale přišla na kapátko. Všechny procedury jsou zdarma z důvodu zdravotního postižení kvůli jejich diagnóze. Ze strany slabost, někdy nevolnost. V každém případě musíte vyzkoušet všechny metody. Ujistěte se, že jíst dobře a správně (spousta zeleniny, ovoce, včelí produkty, rostlinné oleje, zejména cedr), čerstvý vzduch, plus posílení imunitního systému v každém směru, odpočívá hodně, pak to bude mnohem snazší vydržet.

Udělali to babičce v roce 2002 až rok, všechno bylo zdarma, nevím jak teď. Ale má radiační lymfatické uzliny a místa, kde byl nádor (pokud jsem správně pochopil), a ne metastázy. Věděla, když jí bylo 77 let, po odstranění postiženého prsu. Žila až 89 let. Operace trpěla trochu těžce a chemie a radiace byly prodlouženy po dlouhou dobu, protože zlomené srdce, ve stejném věku. Chuť k jídlu samozřejmě trpěla, vlasy zředěné, ale nevypadly. Babička i matka věnovala výživě velkou pozornost. vitamíny nemohou být chemické, pouze správné výživy, které pomohou a udržet sílu a obecně zůstat na nohou. Dlouho jsem se nikam nejela na přeplněných místech, jen jsem zachytila ​​všechny viry, i když jsem byla robustní, když jsem šla ven, oblékla jsem si masku a tak jsem šla půl hodiny ven, nebo jsem se dostala do venkovského domu, seděla jsem venku. A my a pravnuci v komunikaci s ní neomezovali. Chápu, že informace jsou stará, a starý muž byl starý a situace s touto nemocí byla trochu jiná, ale chtěl jsem vás podpořit, abyste věřili a bojovali. Vydrž!

Udělali to babičce v roce 2002 až rok, všechno bylo zdarma, nevím jak teď. Ale má radiační lymfatické uzliny a místa, kde byl nádor (pokud jsem správně pochopil), a ne metastázy. Věděla, když jí bylo 77 let, po odstranění postiženého prsu. Žila až 89 let. Operace trpěla trochu těžce a chemie a radiace byly prodlouženy po dlouhou dobu, protože zlomené srdce, ve stejném věku. Chuť k jídlu samozřejmě trpěla, vlasy zředěné, ale nevypadly. Babička i matka věnovala výživě velkou pozornost. vitamíny nemohou být chemické, pouze správné výživy, které pomohou a udržet sílu a obecně zůstat na nohou. Dlouho jsem se nikam nejela na přeplněných místech, jen jsem zachytila ​​všechny viry, i když jsem byla robustní, když jsem šla ven, oblékla jsem si masku a tak jsem šla půl hodiny ven, nebo jsem se dostala do venkovského domu, seděla jsem venku. A my a pravnuci v komunikaci s ní neomezovali. Chápu, že informace jsou stará, a starý muž byl starý a situace s touto nemocí byla trochu jiná, ale chtěl jsem vás podpořit, abyste věřili a bojovali. Vydrž!

Radiační terapie je zdarma, dávkování a doba trvání závisí na diagnóze. Můj otec trpěl velmi dobře. Cestoval sám a po konci zdravotního stavu byl snesitelný, slabá byla jen slabost. Chemoterapie byla skutečnost, že za pár dní dali pauzu s přestávkou. Několikrát. Neexistuje žádné postižení, takže jsem si lék koupil na vlastní náklady. Byly levné. Bylo to celé léto. Kurzy chemie se opakují podle potřeby. Lékař sleduje stav, do jaké míry je léčba úspěšná. Střelí injekce sám. Někdy je slabost, imunita je slabší. Vlasy vůbec nevypadly, ale radiální byl jeden průběh. Stupeň 1, bez metastáz. Před onemocněním bylo zdraví velmi silné

Radiační terapie je zdarma, dávkování a doba trvání závisí na diagnóze. Můj otec trpěl velmi dobře. Cestoval sám a po konci zdravotního stavu byl snesitelný, slabá byla jen slabost. Chemoterapie byla skutečnost, že za pár dní dali pauzu s přestávkou. Několikrát. Neexistuje žádné postižení, takže jsem si lék koupil na vlastní náklady. Byly levné. Bylo to celé léto. Kurzy chemie se opakují podle potřeby. Lékař sleduje stav, do jaké míry je léčba úspěšná. Střelí injekce sám. Někdy je slabost, imunita je slabší. Vlasy vůbec nevypadly, ale radiální byl jeden průběh. Stupeň 1, bez metastáz. Před onemocněním bylo zdraví velmi silné

Letos moje babička podstoupila 2 radiační terapie. Babička má 86 let! Chemie její věk nemůže. První radiační procedura (16 procedur (přes 3 týdny) byla diagnostikována s rakovinou dolního rtu, 2st). Bylo to v 15. lednu. Pak o šest měsíců později, s diagnózou rakoviny kůže (na obličeji) - opět radiace v 15. července. Ale ona byla speciálně rozdělena po dobu šesti měsíců, aby bylo pro tělo jednodušší. Stejný věk a infarkt v minulosti. V listopadu, přišel ke kontrole a pah-pah, není tam žádný relaps. Babička má okurka, cítím se dobře. Mimochodem, radiace se přenáší normálně. Po procedurách byla trochu unavená a slabá, ale v jejím věku je to normální. Velmi dobrá sestra Nina v radioterapeutické místnosti, upřímná žena. Autor, nebojte se čehokoliv a bojujte

Letos moje babička podstoupila 2 radiační terapie. Babička má 86 let! Chemie její věk nemůže. První radiační procedura (16 procedur (přes 3 týdny) byla diagnostikována s rakovinou dolního rtu, 2st). Bylo to v 15. lednu. Pak o šest měsíců později, s diagnózou rakoviny kůže (na obličeji) - opět radiace v 15. července. Ale ona byla speciálně rozdělena po dobu šesti měsíců, aby bylo pro tělo jednodušší. Stejný věk a infarkt v minulosti. V listopadu, přišel ke kontrole a pah-pah, není tam žádný relaps. Babička má okurka, cítím se dobře. Mimochodem, radiace se přenáší normálně. Po procedurách byla trochu unavená a slabá, ale v jejím věku je to normální. Velmi dobrá sestra Nina v radioterapeutické místnosti, upřímná žena. Autor, nebojte se něčeho a bojujte @> -> -

era111. v září se moje matka věnovala gynekologickému vyšetření. Kvůli slabému srdci a průvodním onemocněním byl průběh léčby prodloužen - podávali nižší dávku, ale dvakrát denně. Ještě před paprskem. kvůli komplikacím, dva týdny jsem ležela na pogramu - kapaly kapky vitamínů a dalších imunostimulantů. Během ozařování si matka stěžovala na permanentní chuť železa v ústech. Moje chuť k jídlu byla špatná, ale myslím, že je to také kvůli slabému tělu. Současně, přítel podstoupil kurz chemie v gynekologii příliš. Poté, co tam byla slabost, pak se řez přes vitamíny, výživa byla správná a všechno bylo v pořádku.

, v září se moje matka věnovala gynekologickému vyšetření. Kvůli slabému srdci a průvodním onemocněním byl průběh léčby prodloužen - podávali nižší dávku, ale dvakrát denně. Ještě před paprskem. kvůli komplikacím, dva týdny jsem ležela na pogramu - kapaly kapky vitamínů a dalších imunostimulantů. Během ozařování si matka stěžovala na permanentní chuť železa v ústech. Moje chuť k jídlu byla špatná, ale myslím, že je to také kvůli slabému tělu. Současně, přítel podstoupil kurz chemie v gynekologii příliš. Poté, co tam byla slabost, pak se řez přes vitamíny, výživa byla správná a všechno bylo v pořádku.

Otec dělal několik kurzů chemie a radiace. Oba postupy byly dobře tolerovány. On měl rakovinu plic s klíčení v žeber. Bolest byla jednoduchá. Po ozáření tohoto místa, bolest prošla, jsem pochopil, že kosti jsou vhodné pro léčbu radioterapií. Po chemii nezvracel, nevydržel, ztratil chuť jedině poprvé, pár dní, pak bylo vše obnoveno, neztratil na váze. Vlasy, ano, vylila se, ale byl tak plešatý. Pokud vím, pak jsou obnoveny. Hodně štěstí. Nechte vše jít snadno a s nejoptimističtějšími výsledky.

Otec dělal několik kurzů chemie a radiace. Oba postupy byly dobře tolerovány. On měl rakovinu plic s klíčení v žeber. Bolest byla jednoduchá. Po ozáření tohoto místa, bolest prošla, jsem pochopil, že kosti jsou vhodné pro léčbu radioterapií. Po chemii nezvracel, nevydržel, ztratil chuť jedině poprvé, pár dní, pak bylo vše obnoveno, neztratil na váze. Vlasy, ano, vylila se, ale byl tak plešatý. Pokud vím, pak jsou obnoveny. Hodně štěstí. Nechte vše jít snadno a s nejoptimističtějšími výsledky.

Zobrazit uživatele na mapě

Gypsy, Helen_67, Elena_Chysi Tonya, Natalya, Natasha lensik2009, Pulka2010, angella, super-mamochka, v, TolkunovaElena, Gnzy15, kosichkina, kotenyka, Putyatiwna, 4er_sn, Girl72, Pantercom, T @ nI30, jene4ka2672, Negret, galina_dvoeglaze, chimogochi, andreya035, Anyutka25, Nastysha29, Olga_Antonova, yurkova.nata, julia5940, marat2906

Zhanna (Mama Ma_KaTya), Irisha (Mama Yulia), Alexandra (Rodka Oksanochka), Zlata (Mama Fekla), Vadyushka (Rodič Olga), Polina (Mama Selena), Ruslan (Rodič Marijasha), román (Rodič Olesya), anastasie ( Papa att_grom), Vitaliy (Parent v), Zhanna (Rodiče mamkat), Stas (Mama Tanyusya), Varyusha (Mama Ryazhaya_ Natasha), Kateřina (Mama Igda), mishutka (Mama Romi), Mamontova Sofia Konstantinovna (Mama insulinochka), Michail ( Mama Mama_Mishi), Ekaterina (Mama Maria72), Fugelova Chris Dmitrievna (Mama Vikunya1009), Sabina (Mama Dinarica), Pavel (Rodič maminka_Sanechki), SON DANILA (Mama Constance), Kirill (R tornadushka), Nikita Andreevich (Mama Severyanka), Elizaveta (Mama Spider), Barbara (Mama mebel_shik), Arina (Mama Polinchik), Saveli (Mama Katyushik), Saveli (Mama Alexsa), ARTEMY SERGEEVICH (Mama Dmitriev Andrey Mama Mashenka72), Diana (Mama Anya_Diana), Vyacheslav Sergejevič (Mama Olgunya), Maria (Mama Happy_girl_), Saša (rodič), Andrei (Mama Anita2), Andrej (Mama ya-luda83), Daria (Mama axarina2011), Seryenka ( Rodič 72 @ mail), Anyuta (Mama sv-vlasova), Kiryuška (Mama NaSTenochka), Yanochka (Mama Zaytseva), Ruslan (Mama Yuga2011), Maksimka Lyubimka (Mama ona1986), Dmitry (Mama Nastya601), Arina (Ekaterina282 Rodič) Pauline (Mama natycuk), Dashulka (Mama Tali), Oleg (Papa breeus), Lizochek (Mama yulishna1989), Xenia (Papa Andrej1984), Maxim (Mama Kasandr @), Danya (Mama Li-Sk-A), Tamirlan (Papa GMN80 )

muzhnina_zhena. Bocca Vikunya1009. Natat. štěrk. ESK. olika_m72. @ngelok. Ksenia_87. marinka71. lenaveber. Ledusya Bananova. _Manyasha_. le_no4ka. Malvina_33 Neonchik. IrinaVl. natasha72. Marina-Marina. Marušiška. zvetochek. evgecha555. Natik_77. miracle_nature Alyona_M. gygy. Valentine72. Kniha návštěv. Shararam.. -Lubimaya-. Eva. Manyasha84. Lenok1107. strela. Marušek. Paní Airono4ka. luna666. marina07-82. likaaa Lana123456. Sunshine 2008. NadyaS. Liisia. Arist80. MakLidia. MRTymen. Lunus. Ludmilla26. SME777. Nichka. Katenka904. olga25. Kislino4ka. Tanyusha72. Nikitos @ 2009. mnatalika_82. InnaF. tanyam81. oksana__21. ksysha-pokuz. NadiE. Malá opice Ksenia23. yulichik @. mečík mamalors __Irushka __. ledibos. jasmín Marina0304. křídlo. gel 2002 Repka. ttaannyyaa. Aya. novour. malu. solntse. lapavita. Elliz. ttt170. Yulyasha91. Hnědé vlasy. Elena @ 1987. Urtica.. _kaktus_. Mari77. Květinářství72. Máma Alina matkaRussi. Mily Lesichk @. Verunchik. albishka Nastya1981. adelaidda. nat-slepl. irisha300108. Lady_78 Alex. Grunya. Mrs. Radada. dutro536rus. horsi snej. Olesya-Viktorovn. manželka31. Štíhlý. Avalon. mama_olie lyciko. lyudmil. maria_m. Little_B. Melena. harpik. Olga1506. malvina. Verusik77. Šití Monmarensi. Natalya2016. naděje1979. Irinka84. IRI666KA. NatalyK. Mama_Nastyusha. Evgenia23. 4477. Capricorus. zvyagina_aa. Sunny7585. eruve. Venerické. KUDRIK. Kudrya. Fomtan. tanyuha_R Proč to potřebuji? ekaterina2008. mamatanya72. respekt 1978. msvetta. Natap. Nata333. n_v2011. Ricky. Petrunina. Slečna. Stas. YULIA 83. sheludkova77. MOM_Sashi. Nefert. aqualegia. Elena8. Laska3452. oksanaAlex. Stessi. Ichka Dascheshka. @@@ H @ wall @@@. strogajamama maniabmw. irishkaffee. maonialina. aerosolu mstepana elena-218. Kysulia Murysul. Yelena-Dol. MommyLenochka. Nahoru. Princezna 2810. m_marishka Mom_Funtik Julia23. levvka. Alexasha23. Radiya_2016. Natalia09. Bogdana33. Hachu_lya alena1972. tata08. mama2sinochkov. Luda 2005. garmanova1979. Naděje 87. Nastya82. Dinarosik. Liska denomitu Svetok @. Marinochka. Tatyat_2011_. Ludaborn. _Ksyushka_. oksi47. Yana8686. Mar1no4ka82. Irisha_77. iriska2005. Lorenzita. Mari27. Catherine05. Ksu2009. Mari4ka. Creet. alice1881. Romekat Natalia_tmn. mihusichka Abrianna. Annette1.. Lvovna. JuliaPG. Maria28. SIV. Lena_KUKa. irina1984. putsik. Básně rt_urist. Oksiku. Lana_Bers. Kaatia. Ljudmilka. Shusha. sunnygirl. Nikusya Hapava era111. Kameya karamelka_skin. semeno @. Bavorsko. pfqrffufnf. anastasiay84. Valkoza. Ruzilya90. Lesaol. Svetik-83. Mamayuliikati. Kolchanova_SN. Alyena84. Yanita. NataShik. Tasha_vrednaya. Elpis82. rusalochka. konfetca-86. paradoků. Scarlet tasya84. Alenka. Ylyu Chirkova. olga1612. Katya1984. gold72. SunQueen. Nega123. Bílý medvěd 87. ROMASK. Nika1978. Ksena_82. vera_art. Olechka693. SunnyAnn. Katja.Janke. Lena.. Olgusha_72. krapa. Natella_YA. natalia84. gagas_ka vikusya. vzduch. holubice. Nekkurt. kata72. Olchik_13. Centrum ČR. pervuhina. kiss-a-a. Nyutochkin. lesik77. Sonrisa. Tatyana1. Rosalind MiLeN. elena72danilka. alenka86. Lena2013. Mirinka-8. Chick. Yulyasha82. MotherZoe. malá žena123. Mashechka. LaNa26. FedociA. tanysha23. AAK. SiSi. gogas. apenko_elena. rctybz123. susanin Roza234. Svetlana @ - @@. MMI. snvolkova. LatyshenkoA. zushman. linna. horzova. pohádka. 26_02_alena_. Kleooo. @ Katy @. IRISKa. ctrekoza Kanzaki. Mamulena

O autorovi

Jsem jeden z vás. Stejně jako vy jsem byl šokován slovy, která zněla jako blesk z modré: „MÁTE RAK!“. Tato diagnóza úplně změnila můj život. Udělal jí BEAUTIFUL a COLORFUL jako vždy, SATURATED a HAPPY. Teď vám pomáhám, kdo se přímo nebo nepřímo setkal s touto diagnózou, a to nejen k vyléčení vaší nemoci, ale také ke zlepšení kvality života ve všech oblastech. Miluji to, co dělám, a získávám velkou radost, když se mnou dostanete VÝSLEDKY.

Léčba radioterapií pacientovýma očima

Dobré odpoledne, milí přátelé!

Píšu tento příspěvek pro ty, kteří se chystají podstoupit léčbu radioterapií nebo, jak se také říká, radiační terapii.

Radiační terapii (radioterapii) lze předepsat jak před, tak po operaci. Jeho cílem je "ukončit" rakovinné buňky. Moje radioterapie byla relativně snadná, ale účinky radioterapie se protáhly měsíce.

Pokud se vedlejší účinky chemoterapie objeví téměř okamžitě, napsal je ve svém předchozím příspěvku. komplikace radioterapie se mohou objevit mnohem později a nezastaví se na dlouhou dobu. Samozřejmě, že jsou dočasné, ale osobně můj názor. je lepší trpět hodně a rychle než trochu, ale po dlouhou dobu :).

Vliv radiační terapie

Vedlejší účinky po radioterapii jsou individuální a ne všechny se projevují. Něco šlo bez jakýchkoliv následků, a někdo, například, například, jsem se s mou hrudí zacházel velmi dlouho po popálení, trpěl nevolností nebo neustálou únavou.

Každý den, kromě soboty a neděle, mi bylo předepsáno pouze 30 sezení radiační terapie. Můj kurz přišel na Nový rok, takže 3 nebo 4 dny radioterapie nebylo kvůli víkendům, ale to nemá vliv na léčbu. Takže se nebojte, pokud vaše léčba náhle spadne na 1-2 svátky.

Musím říci, že před začátkem procedur jsem byl celý nakreslen šipkami a pruhy, které mi byly nepochopitelné. Můj hrudní koš vypadal jako cíl.

Ke proužkům byla připevněna speciální transparentní páska, takže cíl pro zamíření paprsků do nádoru nebo spíše tam, kde byl nádor, nebyl vymazán. Byl jsem také požádán, aby se umýt pouze pod sprchou, a je žádoucí, aby voda nespadla na namalovaný terč, aby se pásy neodklouzly.

V průběhu radioterapie jsem měl alergii ve formě vyrážky na obličeji, můj hrudník zčervenal. Po čase se kůže zhnědla, stejně jako po opálení. S povolením radiologa jsem po sezení aplikoval krém Bepanten a krém na bázi vody, aby se zabránilo příliš suché pokožce. Po pouhých několika měsících odcházela celá hnědá část mé kůže, stejně jako opálení.

Po operaci a v průběhu radioterapie jsem nosila speciální pooperační, bezproblémové spodní prádlo, abych se vyhnula bolesti.

Po radioterapii

S největší pravděpodobností jsem byl v průběhu sezení spálen do jícnu. Bylo to bolestivé, když jsem měl polykat, měl jsem v krku hrudku.

Faktem je, že zpočátku jsem měl 7 sezení paprsků směřujících k celé hrudi, a ne jen do oblasti operace. To znamená, že přístroj, spolu s paprskem, jel kolem mě. Očividně jsem se přestěhoval a paprsek mě zasáhl do oblasti hrdla. Proto je velmi důležité ležet bez pohybu, když zařízení pracuje.

Ačkoliv princip činnosti zařízení pro ozařování je stejný, jejich modely se liší. V některých institucích umístěte na hrdlo speciální ventil. Takový ventil mi nebyl nabídnut. Nakonec, poté, co jsem prošel celým kurzem, jsem měl v krku mírné popáleniny. ORL lékař řekl, že je zbytečné oplachovat léčivými infuzemi, protože se nedostanete k popáleninám. Doporučil pít dostatek vody a limetkového čaje. Postupem času se spálil.

Pokud podstoupíte radioterapii v dolní části těla. například, v souvislosti s rakovinou konečníku, paprsky nevyhnutelně spadnou na reprodukční orgány. Pokud tedy stále přemýšlíte o potomstvu, nezapomeňte o tom informovat svého onkologa nebo radiologa. V tomto případě, před léčbou, stojí za to provést kryokonzervaci.

Během chemoterapie a radiační terapie jsem byl opakovaně navštěvován myšlenkami na pití nějakého druhu léčivých bylin, doplňků stravy nebo vitamínů, aby se tělo během tohoto těžkého období očistilo a udržovalo. Můj ošetřující onkolog však přísně zakázal pití jakýchkoliv drog nebo „očistných infuzí“, s výjimkou, samozřejmě, takových neškodných bylin, jako je heřmánek, lípa, šalvěj atd.

Proto před „polykáním“ potravinových doplňků během léčby buďte trpěliví, než skončí, nebo ještě lépe, poraďte se se svým lékařem, ukažte mu, co budete brát, nebo co budete mazat.

Dovolte mi, abych vám připomněl, že před začátkem maratonu "Zdraví vlastníma rukama" zbývá jen velmi málo. Tento maraton bude skvělý způsob, jak obnovit tělo po absolvování léčby chemoterapií a radioterapií. To, že jste obdrželi tento maraton, je možné číst zde.

Přeji Vám rychlé uzdravení a úspěšnou léčbu!

Uvidíme se v dalších příspěvcích!

K záznamu "Léčba radiační terapie očima pacienta" 112 komentářů

Chci se podělit o svůj problém a jak jsem to úspěšně vyřešil. Po ozáření a chemoterapii bohužel nemáme rehabilitační systém... V Obninsku, kde mám jediné rehabilitační oddělení, jsou problémy, které vznikají po radiační terapii, velmi specifické, "dobře, všechno není tak špatné... máme jsou pacienti s takovými problémy a vy... " Když jsem udělal záření, shromáždil jsem všechno, co jsem mohl - cystitida, otok, bolest... Co mám dělat? Máte takovou individuální reakci těla nebo něco, co jste jedli... PDT připomíná jako špatný sen, nevím, kdybych věděla, že šest měsíců nemůžu sedět ani chodit... Na konci zasedání jsem dostala "Poradenství": něco pomazejte. Když jsem po 6 měsících lezl k částečnému lékaři, testoval se tam Coletexův gel. Nebylo možné je koupit, ale můj doktor mi dal pár sáčků z jeho hubených zásob. Kdyby byl tento lék v době, kdy jsem dostal záření, důsledky by byly méně zničující. Jestliže Colegal je používán během ozáření a bezprostředně po zasedáních, pak vedlejší účinky jsou méně obyčejné, a jestliže oni jsou, oni jsou hodně snadnější tolerovat. Colegel může být aplikován jak na sliznice, tak na kůži, a v dutinách během proktologických a gynekologických intrakavitárních ozařovacích cyklů. K dispozici je colegel s lidokainem, který pomáhá zmírňovat bolest. Je dobré, že i nyní v pokročilých lékárnách si tento gel můžete koupit, nedávno jsem si s Elfem objednal a za dobrou cenu. Některé lékárny pracují pouze na objednávku od výrobce, drahocenný čas se krátí a tam jsou gely vždy k dispozici, mluvím z vlastní zkušenosti. Obecně máme vše jako vždy - spása utopených lidí je prací samotných utopujících se lidí. Tak bojujeme, jak jen můžeme, doufat v sebe nebo pro stejné "oběti". Štěstí, pokud najdete lékaře, který studuje něco nového, snaží se pomoci svým pacientům podstoupit léčbu s nejmenšími důsledky, a ve většině případů - „pomazat se něčím“...

Marino, děkuji za sdílení zkušeností. Jsem si jistý, že tyto informace mohou být užitečné pro ty, kteří budou vystaveni záření. Problematika rehabilitace je akutní nejen v Rusku, ale iv dalších zemích. Správně jste poznamenal, že „spása utonutí je dílem rukou utonutí“. Poraďte se s lékaři, položte otázky, požádejte o odpovědi, a pokud neodpovíte, přejděte na kap. instituce lékařů.

Dobrý den. Dnes jsem měl instruktáž, zítra začnu s radiační terapií. Diagnóza rakoviny kůže byla provedena před měsícem. Od lékařů s rozsáhlými zkušenostmi, dnes dostal briefing. Po ozařování ozařujte ozařovací plochu roztaveným „zdravím“ ve vodní lázni (zdravý vnitřní tuk prodávaný v bazaru). Naznačil, že panthenol (mnoho radil), a slyšel, že pokud jde o účinnost, je to 50% jeho zdraví. Zítra začneme experiment. P.S. Byl s mužem v oddělení, má rakovinu 4 stupně, tři dny chodil do nemocnice, odjel po 2,5 měsících. Duše společnosti, nejoblíbenější sestry. Nyní prochází pátou chemoterapií. A nos není viset, Bůh zakazoval Sergejovi a nám všem zdraví.

Dobrý den, milí přátelé! Rád vás poznávám! Přeji vám všechno dobré zdraví, hodně štěstí, radost. Igor, slíbil jsi, že budeš informovat o výsledku svého experimentu! Píšu trochu o chemoterapii, je to těžké, ale každý má své vlastní pocity. Včera byl třetí kurz. jak lidé říkají "žlutá" chemie. protože lék fluorouracil maluje fyzikální roztok žlutě, je považován za slabší chemii. Ale po první, porucha srdečního rytmu začala, po druhé, silné bolesti v srdci v důsledku metabolické poruchy, třetí obvykle vydrží... Snažím se! Takže: první dny jsou vždy „zaneprázdněné“. trochu nevolno, zjistil, že pracovní zátěž je spojena s mozkovými cévami, než odstranit MEXIDOL a GLIATILIN (viz anotace - dobré přípravy na cévy), nešel jsem ondansetron-antiemetic, snažil jsem se a nebral to. Když pracovní den odpadne v den 7, ale nebylo to tam, že došlo k dalším komplikacím (porušení rytmu extrasystolů a hlášenému narušenému metabolismu), po druhé chemii, kapátka fyzické aktivity s Riboxinem unikla, tělesná zdatnost. s Mildronatem a Fiz.rr s MEXIDOLEM, PRVNÍM MADE ON ON TIME, něco není moc. ale s mulidolem 10 kapátků, a teprve poté jsem šel do 3. chemie, byl jsem připraven, že to bude HEALING chemie, v noci jsem měl velkou bolest hlavy, pili TROMBOASS, GLIATILIN, MEXIDOL, samozřejmě. ne všechny najednou. a v intervalech 20-30 minut, v noci jsem vypil infuzi ovsa a čaje s citronem, ráno jsem to všechno udržel, od 10. dne můžete pít. Zapomeňte na lněná semena, vařte. Trvat a pít, také zmírňuje intoxikaci! Nezapomeňte na OATSE! O RADĚ. Pro zvýšení hladiny leukocytů je dobré pít grilovaný PETROBUS a GREEN ONION S KEFIR - je snadné pít! A místo sladké APPLE, IZUM, WALNUT, nasekané citrónovou šťávou a malým množstvím medu. To je zvažováno. to sladké je obecně nemožné.

Budu psát, co bude dál. A brzy už předepisují radiaci, ale na otázku: „Zavíráte oblast Thymus?“ Pokud také jejich úroveň klesá. Tady je. prozatím a myslím. Může mít na těchto stránkách imunology. Souhlasím, že pokud je vzdělávání ozářeno speciálně, a tak, pro prevenci. mnoho pak „padne“ leukocyty na 2 tisíce (norma: 00). Díky všem, kteří četli, možná to pomůže! 28. června, Dr. Sinelnikov přišel do Krasnodaru! Setkání trvalo pět hodin! Přečtěte si jeho knihu "Love Your Disease". Můj drahý, život je úžasný! Napište!

Po chemoterapii se mi zdálo, že záření (urychlovač) je jen příjemným fyzickým postupem. ))) Pravda! Burn (slabý typ slunečního záření) není nijak zvlášť znepokojen. Z methyluracil masti prošel za 3 dny. Pak hořák trval ještě 10 dní (jako slunečno). Ta chemoterapie byla mnohem těžší! Ale může trpět. Je to jen 2 dny po kapání. Poslední (6.) byl obecně poměrně snadno snášenlivý. A když jsem byl ženy mnohem starší než já, který snášel chemii LEPŠÍ než já! Můj doktor říkal, že v raných stadiích rakoviny prsu (1-2a), když lymfatické uzliny nejsou zraněny, existuje velmi velká šance, že se s touto nemocí znovu nesetkáme. Tak - proč splétat kryt? Pokud jde o milování mé nemoci...... opravdu ji nemůžu milovat. Je lepší ho poslat pryč... Kdybych dostal po odstranění malý kus nádoru (nedali mi to!), Tak bych se někde v zemi ponořil do vzdáleného lesa... nebo spálil... Dobré zdraví a optimismus pro všechny!

Dobrý den vše Ano ne za nic, co říkají. chci dostat nemocné přijít s nemocí. Můj milý, nemůžete myslet na špatné. o špatných následcích. bez ohledu na to, jak špatně jsme, "nemocní" nebyl. Víš. Někdy se chci zamyslet. to jen poté, co byl nemocný. Uvědomil jsem si, jak dobře žiju. co mě obklopují dobří lidé. to bude někomu připadat jako nesmysl. ale je to. Ano každý jedná svým způsobem. Mohl bych být snadnější než kdokoliv jiný. časem je všechno zapomenuto. tak my lidé. jsou uspořádány. Nyní procházím radiační terapií. 25 25 bylo přidáno 5. Včera mi v oblasti bradavek začal bolet hrudník. je hořet. ale to nějak projde rychle. Rozmazal jsem BORO plus a dětský krém, začal jsem cítit malé srdce. Doufám. že na konci léčby bude vše v pořádku. Nechci ani přemýšlet o relapsu. o důsledcích. Všechno bude v pořádku. Jsem si tím jistý. Co vám všem přeji. Zdraví pro všechny.

Dnes jsem četl o probíhajících klinických studiích rakoviny prsu. Chci sdílet informace o dvou z nich ohledně radiace: 1. Rakovina prsu se často léčí chirurgickým zákrokem (lumpektomie nebo mastektomie) s následným ozářením. Protože srdce je tak blízko k levé straně prsu, radiace pro rakovinu levého prsu může zvýšit riziko vzniku srdečních problémů. Experiment zkoumá, zda snížit riziko vzniku srdečních problémů v budoucnu pro ženy, které přijímají a zadržují hluboké nádechy, když dostávají záření. 2. Porovnání účinnosti přípravku MediHoney s přípravkem Aquaphor pro léčbu radiační dermatitidy u pacientů s karcinomem prsu. Hydrophor (Aquaphor®) je v současné době standardem pro léčbu radiační dermatitidy. Mnozí pacienti však nemají rádi vůni nebo texturu Aquaforu a po použití se u nich objevují alergické reakce, pálení, brnění nebo zarudnutí. Medihoney je medová léčba, často používaná k léčbě ran a popálenin. Vědci se domnívají, že může být také účinnou léčbou kožních problémů způsobených radiační terapií.

Četla také, že výzkumníci se snaží vyvinout vakcíny, které mohou naučit imunitní systém, aby se zabránilo opakování rakoviny. Test zkoumá vakcínu DEC-205-NY-ESO-1, která může být účinná pro nádory produkující peptid NY-ESO-1.

MediHoney pochází ze speciálního manuka medu, odvozeného z nektaru čajovníku pěstovaného v Austrálii. Manuka med pomáhá i v případech, kdy jsou všechny ostatní drogy bezmocné. Abychom získali tento zázračný lék, včelaři instalují úly na místa, kde rostou čajovníky, aby včely mohly sbírat nektar.

MediHoney se používá k léčbě ran a otlaků. Funguje to. Toto je článek o medu Manuka z ruského místa.

Kontrolní seznam expozice prsu pacienta: Co byste měli vědět před léčbou, během léčby a po ní, s ruským překladem vyvinutým Lékařským centrem na Washingtonské univerzitě, oddělení radiační onkologie.

Dobrý den všem! Včera jsem absolvoval kurz radioterapie na 25 sezení. Podmínka je normální. některé hrůzy zde popisují to, co se nikdy nesetkalo s jednou osobou, ale viděli mnoho lidí na Kashirce poblíž kanceláře na paprscích. Obecně mám složitý případ - byla provedena operace s jednoúrovňovým implantátem implantátu Becker. Obávám se, že nedošlo k žádnému poškození ani zánětu. Doufám, že všechno bude v pořádku. Mimochodem, tady si lynčovali dívku pro reklamu colitexu, koupil jsem si ji v lékárně na kaširku a použil ji. Kompozice může zahrnovat metronidazol, dimexid, 5-fluorouracil. Jedná se o speciální gel určený speciálně pro ozařování. Takže najít na internetu a přečtěte si o tomto nástroji. Pomáhá mi to.

Z psychologického hlediska byla diagnóza obtížná, ale nechci přemýšlet o špatném - dnes má moje dcera osmileté narozeniny! Po paprscích je naopak radostí, že se nemusíte více houpat na paprscích a jsou prostě veselí a optimističtí. Piju také trental a vitamíny Triovit - doporučil lékař.

tento hrozný stav po ozáření - zvracení, závratě, tlakové rázy, nic, co by z postele nemohlo vzbudit, kdy bude vědět někdo?

Leny. Nevolnost - kus kořene zázvoru ve sklenici vody a pít dvě nebo tři doušky najednou. Pomalu pustí. Dizzy - Piracetam nebo něco takového, je vhodné poradit se s lékařem. Slabost - Nutridrink, Nutricomp, Fortiker. Sám teď se uzdravím. Všechno, co jsem napsal, zkontroloval sám. Jezte i trochu. Tvaroh je povinný (i když 50 gramů denně), kefír. Zelenina je kromě zelí, z nějakého důvodu způsobuje zvýšenou tvorbu plynu u těch, kteří ozařují. Rekitsen RD - můžete míchat v kefíru. A pokud je naprosto nesnesitelné - aktivní uhlí. Teprve pak, aby bylo možné obnovit mikroflóru a zmírnit stav, je třeba vypít HydroLactiVin. Vše, co jsem napsal, bylo schváleno mým lékařem a testováno na sobě. To opravdu pomáhá. Chci se rychle zbavit všech těchto vedlejších účinků!

Před rokem obdržela 20 zasedání radiační terapie. Veškerá léčba byla následující: 4 chemie, chirurgie s Beckerovým implantátem (jak je uvedeno výše v názvu), 4 další chemie, 20 paprsků. Operace a paprsky nebyly ve městě a v Kazani. Protože toto téma je o ozařování, pak o něm pár slov. Pohyboval se v pořádku, nic se neobtěžovalo, pokud jde o celkovou pohodu. Odpočíval, chodil a užíval si krásný výhled na krásné město. Jedla, co chtěla, spala tolik, kolik chtěla, vzala na radu lékaře vitamíny. Na konci léčby se kůže na ozářených oblastech ztmavla, v oblasti subklavických lymfatických uzlin došlo ke slušnému popálení, ale to jsou maličkosti, po pár týdnech všechno zmizelo, i když moje kůže je přirozeně bílá, citlivá na slunce. Uplynul rok. Na podzim provedla redukční mamoplastiku zdravého prsu. Vše je v pořádku a doufám, že to tak bude. Ze všech léčebných procedur je nejtěžší a nejnepříjemnější chemoterapie. Ale projde. Paprsky se nemají bát vůbec, i když je samozřejmě vše individuálně přeneseno. Všechno štěstí))

Děkuji vám, Marino za vaši pozitivní poznámku. Jste skvělý člověk! Můžete zjistit, jak jste starý? Přeji vám zdraví po mnoho let a hodně štěstí!

Dobrý večer, mám takový problém - pravděpodobně píšu velkými písmeny - odpověď na pomoc V roce 2014 proběhla operace na odstranění dělohy a vaječníků po radioterapii, o rok později se v komplikaci otevřela střevo-vaginální píštěl. Je možné provést operaci sešívání vezikulární vaginální píštěle, předem díky za odpověď Velmi unavená, chci žít, abych se zbavila všeho (((

Svetlano, moc s tebou sympatizuji. 22.7.2016 Byl jsem odstraněn dělohy s přívěsky v Moskvě v nemocnici 40. Po 2 týdnech začnu ozařování, říkají 14 sezení. Je mi 45 let. O píštěle jsi mě vyděsil. A proč se utvořil? Co říkají lékaři? Byla operace darem nebo abdominální?

Ahoj všichni. Prosím, řekni mi, že mám starost o mou matku. Nikde nemohu najít informace o tom. Po několikadenní radiační terapii, vedlejší účinky najednou: porušení koordinace, sekce obličeje, snížení zraku, dušnost a neustálý kašel, a nejíst nic, jen pít mléko s medem každý den. Je to normální? A kdy to projde? Již uplynuly téměř 2 týdny. Je koordinace pohybu skutečně lepší? Jak moc se jí to líbí bez jídla? Odmítá a neposlouchá nikoho, pokud máte informace

Dobrý den Maminka ve věku 74 let byla diagnostikována s rakovinou 1. stadia hrtanu. Prošla kurzem radiační terapie - 30 sezení. Byly tam krční popáleniny. do dvou měsíců. Po roce a třech měsících začalo trápit sputum. které se sotva odchýlí. Máma kašle. mírně zmírnit stav. Absolvovaní lékaři: Laura. terapeuta. Onkolog - dobré testy. ale problémy s hrdlem zůstávají. Lékaři předepisují pouze hrdla pro hrdla. nevidíte žádné problémy. 1. února půjde do onkologické ordinace na další vyšetření. A moje matka zabraňuje sputu. který stojí jako knedlík v krku. Co radíte?

Olga, ahoj. Napište, co lékaři řekli vaší matce po návštěvě 1. února. Můj manžel má stejný problém se sputem. Má stadium rakoviny orofaryngeálního karcinomu. Prošel radioterapií a po 6 měsících se tento problém objevil. Udělali výsev hltanu, byla nalezena kandidóza. Lékař předepsal nystatin, aniž by byl viditelný.

Udělali biopsii - rakovina pokračuje. 22.02 Hospitalizace. 27.02 chirurgie - zcela odstranila hrtan. Vyhozen 17. března, hovoří pouze šeptem - je-li blízko. To je slyšitelné, ale ne vždy jasné. Telefonicky komunikujeme sms...

No, lidé mi říkají, jak dlouho se tento stav stane. lži dýchání těžko jíst jíst sotva pití.. nechápe nic.. jak dlouho to trvá, vyzařovalo paprsek záření tak snadno vůbec?

Alice, dovolím vám odpovědět. Víš, všichni se dějí různými způsoby. Pro mě byla chemoterapie i radioterapie velmi obtížná. Po HT to bylo velmi špatné, ale trvalo 3-4 dny, a pak „pustil“. Ale radioterapie měla také důsledky pro mě, které se neprojevily tak silně jako po chemoterapii, ale začaly se „pustit“ až po 5-6 měsících a já jsem se začal cítit normálně (zcela zdravý) až po roce. Postarej se o svou matku, pomoz jí ve všem, podporu a radost. Teď potřebuje spoustu odpočinku. Ve skutečnosti čas plyne velmi rychle. Přeji vám hodně trpělivosti a pozitivního přístupu. Pokud se naučíte vnímat tento test jako pozitivní zkušenost, jsem si jistý, že v 5-6 měsících tyto potíže zůstanou jen ve vzpomínkách. Hodně štěstí!

ale nic nejí. sotva pít může být nutné dát kapky na dno.. to nebude stát tak moc. můžete zemřít hladem. Jak jí můžete pomoci? žádné lži

jak Zoya napsala výše, jejich životy vypadly.. si nemyslí, že nejí, nepije tak tvrdě... zpočátku se jí otočil obličej (měla na krku zesvětlení), pak jí bolesti začaly chodit v jejím těle a po třech dnech se lehce posadila nemůže. Jak Zoe napsala, že do sebe sama, nic nechápe. je to hrozné. Jsem připraven na všechno.. i když bych takhle opil, pak bych se nemusel starat o to, co mám dělat. Zpočátku ti, kteří byli nemocní, dostávali injekce glukózy s askorbem... Věděla bych, že by nedala paprsek. jak můžete trpět tolik.. to není léčba, když je ještě horší

Raději se poraďte s lékařem. Pokud je to pro člověka tak špatné, že nic nejí ani nepije, pak je to samozřejmě velmi nebezpečné a možná je lepší na chvíli zastavit léčbu. Ale musíte se rozhodnout společně se svým lékařem - onkologem. Je třeba pochopit, je to spojeno s jeho těžkým psychologickým stavem (osoba snížila ruce, nevěří v jeho uzdravení atd.), Nebo s vážnými vedlejšími účinky? Existují různé léky, doplňky stravy atd. které pomáhají snižovat vedlejší účinky léčby. Ale opět, to vše by mělo být projednáno s lékařem.

Téměř šedesát procent pacientů s rakovinou prochází procesem radiační terapie. Mnoho pacientů volí tento způsob léčby, protože nezanechává jizvy a jizvy, není spojeno s operací, je poměrně efektivní. Nicméně ne všichni pacienti vědí, že tuto metodu nelze označit za bezpečnou pro lidské zdraví.

Přestože nejnovější radioterapeutické přístroje (lineární urychlovač nebo betatron) ovlivňují tělo méně gama zářičů, buňky zdravých tkání, které jsou blízko nádoru, stále trpí.

Důsledky radiační terapie mohou být okamžitě patrné a mohou se objevit po chvíli, někdy docela dlouho.

Lokální reakce vyskytující se po radioterapii Nejčastějším důsledkem je poškození kůže nad neoplazmatem, kterým prošly paprsky. Dokonce i během procedury se kůže změní na červenou. Dále se mohou objevit záněty: ezofagitida, epidermis, která začíná suchou formou, postupně se mění v exsudativní, perichondritidu, kolitidu, cystitidu, pulmonitidu, laryngitidu. Tyto komplikace mohou být detekovány v průběhu léčby a mohou být šest měsíců po ukončení léčby. Aby se předešlo těmto komplikacím, jsou místa na těle, která jsou vystavena záření, ošetřena olejem z rakytníku, aloe linimentu, šostakovského balsamu nebo jiných léků určených k prevenci radiačních popálenin sliznice nebo kůže. V některých případech tyto popáleniny zmizí samy.

Lokální léze, které se objevují po radioterapii (radioterapii).

Taková léčba způsobuje nevratné procesy v těle, jako je atrofie kůže, zvýšená produkce kožního pigmentu a ztenčování kůže. Kůže se stává velmi zranitelnou, snadno zranitelnou a vyžaduje speciální léčbu.

Pozdní komplikace se nacházejí na sliznicích v blízkosti ozářeného místa. To může být: jícen, ústa, konečník. Léze jícnu (

ezofagitida) je charakteristická pro léčbu novotvarů mediastina, jakož i některých částí mléčných žláz. Porušení se projevuje změnou procesu polykání, nepříjemných pocitů.

Terapie karcinomu děložního hrdla často vede k cystitidě nebo rektitidě. Pacient trpí vážným a častým nutkáním na defekování a močení.

Expozice může také vyvolat vznik radiačních vředů,

kosti, zánět periosteu, píštěle, atrofie vnitřních orgánů. Pokud je však postup prováděn na moderním vybavení, je pravděpodobnost takových komplikací minimalizována.

Radiační vředy se velmi obtížně hojí a pacientovi přinášejí spoustu utrpení. V těžkých případech se uchýlit k chirurgické léčbě.

Ovlivňuje radiační terapii a celkový stav těla. Zpočátku zmizí pacientova chuť, zvrací, mění se krevní obraz. Pokud je správné udržovat jeho tělo během tohoto období, pak takové komplikace zmizí, ale někdy může přetrvávat porušení krevní produkce. V této souvislosti musí osoba, která prošla ozařováním, podstoupit krevní test jednou za šest měsíců.

V některých případech je porucha kostní dřeně léčena speciálními metodami, jako je krevní transfúze, stejně jako speciální léky.

POZOR! Informace zveřejněné na našich webových stránkách jsou referenční nebo populární a jsou k dispozici širokému okruhu čtenářů k diskusi. Předepisování léků by měl provádět pouze kvalifikovaný odborník na základě anamnézy a diagnostických výsledků.