OSTEOMA PŘEDNÍ KOSTY

Federální centrum neurochirurgie

VYTVOŘTE NOVOU ZPRÁVU.

Jste ale neautorizovaný uživatel.

Pokud jste se zaregistrovali dříve, pak se přihlaste (přihlašovací formulář v pravé horní části stránky). Pokud jste zde poprvé, zaregistrujte se.

Pokud se zaregistrujete, můžete pokračovat ve sledování odpovědí na vaše příspěvky, pokračovat v dialogu v zajímavých tématech s ostatními uživateli a konzultanty. Registrace vám navíc umožní provádět soukromou korespondenci s konzultanty a dalšími uživateli stránek.

Registrace

Mommies, je mezi vámi někdo, kdo odstranil osteom pro děti?
mladší má nádor na kosti, 99%, což je benigní. Pozorované v dynamice, fotil - doporučení lékaře je jednoznačné - odstranit a tkáně poslat na histologii. Oni jsou posláni na 2 GKB, celková anestezie je určitě předpokládá, má dcera bude 6 let v květnu, bude hospitalizován asi týden, půjdu do postele s dcerou, samozřejmě.
Podělte se o to, jak vaše děti operovaly, na co se připravuje? Jak se vzdát anestezie? jak může matka skutečně pomoci, kromě emocionálního pohodlí a podpory dítěte? Jaká je specifičnost pobytu matky s dítětem na chirurgickém oddělení nemocnice? Samozřejmě, že budu otravovat lékaře s predilekcí, ale zajímavé jsou také názory matek, které lhaly s dětmi.

No, přání - starat se o děti-fidget, moje dítě je jen neohrožený drobek, leze všude, nebojí se bolesti, bije, libry stejně jako to, a osteom je zpožděným důsledkem takové rány.

Odstranění osteomů

Benigní novotvar, který odborníci nazývají osteomem, je ve většině případů tvořen na kostní tkáni.

Nejčastěji toto onemocnění nemá výrazné symptomy a neobtěžuje pacienta ani bolestí, ani jinými nepříjemnými pocity. V takových případech je vývoj nádoru nepřetržitě sledován bez předepsané léčby. Existují však případy, kdy osteom vykazuje výrazné znaky (včetně kosmetického hlediska) a způsobuje pacientovi nepohodlí. V těchto případech je odstraněn.

Chirurgická intervence je jediným způsobem aktivní terapie tohoto novotvaru.

Před rozhodnutím o odstranění osteomu je však nutné provést důkladnou diagnostiku onemocnění.

Diagnostika

Diagnóza tohoto onemocnění je často obtížná vzhledem k tomu, že se ve většině případů nádor neprojevuje vnějšími příznaky.

Výjimkou jsou nádory kostí obličeje, které jsou viditelné pouhým okem, stejně jako nádory některých lokalizací, které vytlačují sousední orgány a projevují se jako bolesti hlavy, zhoršení paměti a další symptomy.

Obvykle je nádor detekován buď v dětství nebo při rentgenovém vyšetření (často náhodou). Kromě rentgenového záření se používají i další diagnostické metody, a to: t

  • počítačová tomografie (umožňuje určit jednotnost a umístění těžko dostupných, skrytých osteomů);
  • magnetická rezonanční tomografie (používá se k objasnění typu nádoru);
  • skenování skeletu radioizotopem;
  • rinoskopie dutin (kontrola se zrcadlem);
  • scintigrafie kostí (studium izotopové struktury tkáně).

Jedním z hlavních úkolů diagnostiky osteomů je vyloučit přítomnost zhoubných novotvarů kostí (osteochondromů, fibromů, sarkomů), protože léčba zhoubných nádorů se zásadně liší od léčby benigních nádorů, do kterých osteom patří.

Destinace, které chcete odebrat

I když vezmeme v úvahu, že tento nádor se nikdy nestane zhoubným, existují případy, kdy jeho odstranění nelze zabránit. Signál potřeby chirurgie k odstranění tohoto nádoru jsou některé z jeho projevů. Klinický obraz s indikacemi pro operaci se liší v závislosti na umístění nádoru.

Pokud je například osteom umístěn na horní desce lebeční kosti, v tomto případě se může projevit jako porucha paměti, bolesti hlavy, dokonce i epileptické záchvaty.

Pokud nádor obsadil oblast dutin, může negativně ovlivnit pacientovo vidění a dýchání.

Pokud je nádor umístěn v blízkosti sférické kosti lebky, může narušit rovnováhu hormonů v těle pacienta.

Čelní osteom

Existují případy, kdy osteom deformuje blízké anatomické struktury v důsledku svého růstu (například případy subunguálních osteomů).

Často je chirurgický zákrok předepisován na základě kosmetických indikací (pokud nádor kazí vzhled pacienta, jedná se především o osteomy obličejových kostí). Otok na obličeji je vážnou kosmetickou vadou, jejíž odstranění umožňuje pacientovi vložit normální vzhled.

V případech, kdy je osteom umístěn na místě, které je pro cizince neznámé a nezpůsobuje žádné vedlejší účinky pro pacienta (například ztuhlost pohybů nebo bolest), nemusí odborník, který dohlíží na pacienta, naplánovat operaci, která by jej odstranila, omezený na stálé sledování onemocnění.

Dlouhou dobu můžete dokonce bez použití léků. Existuje možnost, že během života pacienta nebude chirurgický zákrok k odstranění osteomu.

Metody odstraňování

Metoda chirurgického zákroku je zvolena na základě následujících faktorů: symptomů konkrétního onemocnění, fyzického stavu pacienta, s přihlédnutím ke všem jeho stížnostem. Je také nutné vzít v úvahu takové momenty jako směr růstu nádoru a místo jeho lokalizace.

Pro stanovení stupně zdraví tkání obklopujících nádor je nutné odebrat vzorky a předepsat histologické vyšetření.

Rentgenové vyšetření ukazuje povahu samotného onemocnění, velikost nádoru, rychlost a směr jeho vývoje. Na základě těchto údajů si odborníci zvolí způsob provádění chirurgického zákroku.

Umístění nádoru také určuje volbu specialisty, který provede odstranění osteomu. Například v případě, kdy byl nádor lokalizován v zadní části kosti, bude s největší pravděpodobností operace prováděna specialistou v oboru neurochirurgie. Umístění tumoru v čelním sinusu je v kompetenci maxilofaciálního chirurga. Pokud se osteom nachází na dolní končetině, traumatolog se bude zabývat jeho odstraněním.

Při výběru chirurgických technik vycházejí z údajů o klinických příznacích nemoci, stadiu jejího vývoje, jakož i o zjištěných nežádoucích účincích.

Obvyklým způsobem odstranění nádoru je kompletní chirurgická excize a kyretáž (odstranění nádoru a očištění centrálního jádra kyretáží).

Při odstraňování benigních neoplazmat je široce používán laser.

Laser v podstatě odstraňuje osteom, který se vytvořil v plochých kostech lebky. Operace k odstranění tohoto nádoru se často provádí v celkové anestezii.

Chirurg nejprve naštípne kůži, pak v případě potřeby provede trepanning lebky a poté provede důkladnou resekci postižených tkání. Pokud jsou vidět oblasti s postiženými cévami, jsou také odstraněny.

V této fázi vývoje lékařské vědy existují modernější metody operativní terapie, jejichž použití může významně snížit pravděpodobnost recidiv, různých infekcí a krvácení. Jednou z těchto metod je extrakce jádra nádoru pomocí radiofrekvenčního záření s počítačově-tomografickým vedením. Použití této techniky umožňuje maximální ochranu před poškozením zdravé tkáně.

Důležitou výhodou popsané techniky je možnost její realizace i v lokální anestezii. Pro detekci jádra nádoru se použijí nejtenčí řezy počítačovou tomografií a po přesném určení polohy jádra se do ní vloží RF senzor. Novotvar se zahřívá na devadesát stupňů, což vede k jeho destrukci. Zdravé tkáně v tomto případě nejsou ovlivněny a v důsledku toho nejsou poškozeny.

Tato operace může být prováděna ambulantně. Doba rehabilitace trvá jen několik dní, po které se pacient může vrátit do plného života.

Možné následky

Pokud bylo odstranění osteomu provedeno běžným chirurgickým zákrokem, pak doba trvání rehabilitace může být až dva týdny a úplné zotavení a návrat do plného života po takovém odstranění nádoru je možný nejdříve za jeden nebo dva měsíce.

Možné negativní účinky operace při odstraňování osteomu:

  1. hnisání rány;
  2. poškození zdravé tkáně sousedící s nádorem, jakož i nervů, krevních cév a šlach;
  3. lokalizované bolesti hlavy (možné, pokud byly během operace postiženy kosti lebky);
  4. recidivy onemocnění.

Poprvé po operaci je pacient pozorován v nemocnici. V tomto období odborníci provádějí veškerá nezbytná opatření, aby zabránili vzniku sekundární infekce, a také se snaží udělat vše pro urychlení procesu regenerace tkání poškozených během operace.

Na konci rehabilitačního období v nemocnici je pacientovi umožněno jít domů. Ale i doma musí pacient dodržovat zvláštní režim práce a odpočinku. Tento režim je nastaven a řízen ošetřujícím lékařem. Také v pooperačním období musíte dodržovat speciální dietu konzumací velkého množství vápníku.

Po léčbě osteomu odborníci obvykle dávají příznivou prognózu. Ve většině případů se po odstranění novotvaru nevyskytuje opakování.

V případech, kdy dochází k relapsům, je však nutné jmenovat druhou operaci.

Ceny transakcí

Cena chirurgického zákroku pro odstranění osteomů závisí na stupni vývoje a umístění nádoru, stejně jako na zvoleném způsobu terapie. Může se lišit ve velmi širokých mezích - od 1 800 rublů v jednoduchých případech až po 47 000 rublů a více - ve vzácných a obtížně řešitelných případech.

Osteom čelního sinusu, který ho měl?

Co s tím děláš?

  • nezobrazovat mé jméno (anonymní odpověď)
  • postupujte podle odpovědí na tuto otázku)

Populární otázky!

  • Dnes
  • Včera
  • 7 dní
  • 30 dnů
  • Teď si přečtěte!

    Charita!

    © KidStaff - snadno koupit, vhodné k prodeji!

    Řekněte, sdělte, řekněte

    Používáním této webové stránky souhlasíte s jejím Podmínkami používání.

    Osteom frontálního sinusu

    Dobrý den Mám 32 let, ženské pohlaví. Asi před 7 lety byl omylem objeven osteom levé čelní dutiny při fotografování dutin. Lékař jí řekl, aby na ni zapomněl, dokud se neobtěžuje.
    Před třemi týdny jsem začal mít bolesti hlavy, místní vlevo nad obočím, přibližně v místě, kde je osteom na tomogramu (poslední tomogram z dubna 2010, osteom 6 x 8 mm, protáhlý, přilehlý k oběma stěnám, na protější stěně na obrázku je zářez.
    Po konzultaci druhý den LORom rozhodl o operaci.

    Odpovězte na otázky.
    1. Anestézie je plánována s mechanickou ventilací. Nedělejte tento druh operace kdekoli v nitrožilní anestezii, loni jsem měl s ventilátorem obtížnou operaci déle než 3 hodiny. Samotná anestezie, výstup a následky hrabání téměř stále.
    2. Lékař řekl, že v mém případě by bylo nutné řezat čelo a otevřít kost, čtěte v nete co dělají nosem - je to možné s mým osteomem?
    3. Nedostal jsem rozumnou odpověď na období rehabilitace - během poslední operace mi bylo řečeno, že po dvou týdnech si operaci nepamatuji, ale měsíc jsem chodil na zeď a několik měsíců jsem se cítil hrozně, od té doby jsem stále slabý, Ztratím vědomí často, um, po operaci, to stalo se hrozné, i když rok a 3 měsíce uplynulo. Otázka načasování zotavení je zásadní, protože potřebuji řešit problémy s volnou prací a mám děti, musím hledat možnosti pro jejich zařízení (neexistují žádné babičky a další příbuzní)
    Díky moc.
    Pozdravy

    Nový růst frontálního sinusu (zejména osteomu).

    Komentář k souboru: samotný nádor

    _arabchuk_7_resize_resize.JPG [128,92 KB | 22361 zobrazení]

    Komentář k souboru: Markup bikoronarny access.

    _arabchuk_1_resize_resize.JPG [126,6 KB | 22361 zobrazení]

    Poznámka k souboru: Kostní stěna je dále umístěna a upevněna lepidlem

    _arabchuk_10_resize_resize.JPG [139,54 KB | 22359 zobrazení]

    Komentář k souboru: stav švu na 7. den

    DSC_0171_resize.JPG [104,86 KB | 22359 zobrazení]

    Poznámka k souboru: Žádné modřiny a hematomy. Vymáhání výrazů obličeje

    __ po article_resize.jpg [52.1 KB | 22359 zobrazení]

    A co je to "čip"? Co nového nabízíte?

    Osteoplastika frontálního sinusu s pomocí koronárního přístupu pro novotvar frontálního sinusu (osteomová / fibrózní dysplazie) a rozvoj sekundární frontální sinusitidy v nejvzdálenější laterální části frontálního sinusu, který se nemůže dostat endoskopicky.

    Vyznačením linie řezu, asi 2 cm od vlasové linie, jednorázovým sterilním fixem, otřete tenkou čáru podél řezu elektrickým strojem na jedno použití a použijte jednorázový hřeben.

    Bilaterální řezy s výstupem tupé disekce pod povrchovým listem temporální fascie s tupým oddělením šlach podél linie řezu. Tato metoda zabraňuje poškození důležitých neurovaskulárních svazků.

    Spojení řezů mezi sebou na předem naplánované lince

    Odstranění chlopní perikranem

    Oddělení klapky od spánkového svalu

    Navigační rám je pevně připevněn k lebce, systém je kalibrován a jsou stanoveny hranice frontálního sinusu (nakresleno perem). Hranice frontálního pauha jsou překontrolovány metodou transiluminace.

    Pomocí plochého vrtáku se odstraní kostní klapka

    Čelní dutiny se otevřely. Odstraněný osteom.

    Pomocí vrtáku se povrchy kostry vyhladí v místě osteomu.

    Kryt je nasazen a upevněn titanovými deskami.

    Řez sešitý kosmetickým švem

    Od lékařů nikdo neví. Nemůžu ani dát součet z hlavy a v USA žádný z operativních lékařů neřekne.
    Konečná částka se zrodí po operaci asi za měsíc a oznámí ji Velké Británii. Všechno je vzato v úvahu, od hadrů, značky na hlavě, počtu léků. před anestézií (v minutách). A pokud během operace potřebuje CT? To je další obrovské plus, a pokud chirurg dostane volání na jeho mobilní telefon, vstane, rozostří a bude mluvit, a pak se rozhodne oběd a jít do bufetu. Zde je operace a byla zpožděna o hodinu. Takže můžete počítat pouze na konci. Pro jednoho pacienta to bude stát 1 rubl, a pro druhé 5 rublů.

    Stojí nás asi 150 000 rub (za všechno). V prosinci mám jednoho pacienta, takže jsem mu dal 150 000 dolarů a spočítal to, ale pokud ho napíšu za 2-3 dny.

    Nedávno jsem rozbil své „americké papíry“, hledal souhlas právníka s operací, zjistil, že účet je pro pacienta, který za něj zaplatil kartou. Toto skóre, UPENN, bylo 3 týdny

    Jedná se pouze o předoperační vyšetření na operaci slinných žláz (a to není vše). Tam byl také druhý účet - na sklenici

    Proto jsem odřízl jména, loga atd. z účtu

    Člen Americké akademie otolaryngologie - chirurgie hlavy a krku

    Naposledy upravil Ksenia dne 24.9.2012, 17:58, celkem upraveno 1 krát.

    Operaci hlavy a krku (v USA a Evropě a dokonce iv Indii) provádí ENT (Laura). Specialita se nazývá "Operace hlavy a krku". To zahrnuje vše, co si dokážete představit, včetně plastické chirurgie a dokonce operace štítné žlázy (ve 3 nejprestižnějších specialitách v USA).

    Například ent (indium) provozuje dítě

    Obrázky jsou v provozu ORL a pracuje tam jen Lory. Taková práce v UPENN 10 kusech.

    Existují léčebné standardy, které chirurgové přísně vykonávají, a proto hovoří „ooops“ mnohem méně často, než říkají naše operační sály. Bez navigace se nespustí žádná operace ONP. a správně. Když začnete plně rozumět anatomii, pochopíte, proč potřebujete navigaci. Zkušení chirurgové potřebují navigaci a pro ty, kteří si myslí, že navigace je všelék, vštepuje falešnou důvěru a vede ke kolapsu. V UPENN, pouze v márnici, je asi 100 navigačních systémů - přijďte a naučte se. Kolik navigací v Moskvě a Petrohradu? :) Mimochodem, u Lorov v márnici jsou ještě 2 Davinchi v pitvě :)))))))

    Sklad všech druhů mikrotestéz pro timpano, stapedoplastiku, jsou zde všechny potřebné nástroje pro kochleární implantaci, dokonce i elektrody. Odhaduji, že zde je asi 1 000 000 dolarů dobrých (5 takových krabic). Můžete si vzít a trénovat na mrtvolách.

    Pro tyto operace se vždy používají miniplatky. Dokonce jsem se tam dostal na přednášku, ve které jsem si přečetl studii potvrzující povinné (!) Použití těchto desek na těchto operacích.

    Pokud nečtete, doporučuji..

    Člen Americké akademie otolaryngologie - chirurgie hlavy a krku

    Čelní osteom

    Publikováno: 26-05-2009 16:03 V poslední době byla provedena operace - v lokální anestézii se pokusili odstranit osteom frontální kosti (na okraji vlasů, průměr 10 mm, výška asi 5 mm). Ukázalo se však, že novotvar jde do kosti do neurčité hloubky a operace byla zastavena. Během posledních dvou týdnů se kostní tuberkulóza plně zotavila a dokonce zvýšila průměr.
    X-ray a CT velikost a hloubka nádoru nejsou viditelné. Pokud se během reoperace zjistí, že osteom prochází kostí, bude nutná trepanace? Je-li tomu tak, je potřebný implantát pro otvor o průměru 10-15 mm? Pokud je to nutné, jaký materiál je vhodnější? Existuje praxe, kdy se zavedou apatit-silikátové osteoprostetické implantáty?
    S uznáním za doporučení.

    [Tento příspěvek byl upraven 2009-05-26 16:40 uživatelem / moderátor Cat-cat]

    • Aktuální hodnota 3.85 / 5
    Hodnocení: 3.8 / 5 (347)

    ! Zpráva od oficiálního konzultanta fóra
    Zveřejněno dne: 09/28/2009 20:55 V případě opakované operace se ukáže, že osteom prochází kostí, bude nutná trepanace? - s největší pravděpodobností ano.
    Je-li tomu tak, je potřebný implantát pro otvor o průměru 10-15 mm? - ano.
    Pokud je to nutné, jaký materiál je vhodnější? - vše záleží na preferencích chirurga a vašich finančních možnostech.
    Existuje praxe, kdy se zavedou apatit-silikátové osteoprostetické implantáty? - v Moskvě můžete instalovat vše, co je na světovém trhu. V jiných městech - nevím.

    Publikováno: 29-05-2009 17:29 Velice vám děkuji. Kdyby to nebylo pro tebe, chodit s dírou v mé hlavě. 03.Ru řekl, že velmi zarostlé. Myslím, že na 2-3 centimetrech materiálu ušetříte, takže si musíte koupit ten, který je lepší. Je biologicky rozpustný lepší než titanová deska? Proč potřebujeme vyzvánět na letištích, pomáhat s filmem na nošení?
    Or Váš kompetentní názor, doktore?

    • Aktuální hodnota 3.85 / 5
    Hodnocení: 3.8 / 5 (347)

    ! Zpráva od oficiálního konzultanta fóra
    Publikováno: 02-06-2009 23:38 Co se týče výběru materiálů. Na letišti titanová deska nezvoní
    Technicky je vhodnější dát opět stejný titan. Preferovány jsou však různé kompozity a biopolymery podle literatury, ale dražší.
    Pokud žijete v Moskvě, nebo můžete přijít, pak jste vítáni, pokusíme se vám pomoci.

    [Tento příspěvek byl upraven 2009-06-02 23:39 uživatelem / moderátorem Sklifosovsky]

    Publikováno: 03-06-2009 15:47 Jak nezvonit. A četné příběhy o železné noze a paži? A příběhy o rentgenovém záření na letišti? Aaaaaaaaaaaa.
    Artem G., děkuji, pokusím se dostat do Sklif, jakmile dostanu všechny extrakty a analýzy. To je to, co je biokompatibilním materiálem: http://www.ntpo.com/patents_medicine/medicine_17/medicine_417.shtml

    • Aktuální hodnota 3.85 / 5
    Hodnocení: 3.8 / 5 (347)

    ! Zpráva od oficiálního konzultanta fóra
    Publikováno: 04-06-2009 23:46 "Jak nezvonit. A mnoho příběhů o železné noze a paži? A příběhy o rentgenovém záření na letišti?! A-a-a-a-a-a-a-a-a."

    Speciálně rummaged na internetu. Mnoho lidí píše, že titanové desky ne "krouží". Zvláště důležité, jak se ukázalo, mezi těmi, kteří mají rádi piercing

    Publikováno: 08-06-2009 19:01 Také jsem kopal na internetu. Zdá se, že všechny kovové kroužky, včetně "nekovového" typu drobností v kapsách. Obrysy jsou však různě vyladěny na množství kovu. Zde jsou lidé rozděleni: http://talks.guns.ru/forum_light_message/5/280995-m6256293.html

    • Aktuální hodnota 3.19 / 5
    Hodnocení: 3.2 / 5 (258)

    ! Zpráva od oficiálního konzultanta fóra
    Zveřejněno dne: 09-06-2009 22:56 Dobrý den!
    Otázka materiálu pro plasty vady kostry lebky je jistě důležitá, ale otázka samotné operace je podstatnější.
    Je možné vyzvednout materiál pro plasty.
    S pozdravem!

    Publikováno: 09-06-2009 23:48 Děkuji, Svetozare!
    Pokud vím (po studiu encyklopedie), hlavním požadavkem na odstranění osteomu je radikální charakter operace - všechny nemocné buňky a kus sousední zdravé tkáně musí být odstraněny. Vzhledem k tomu, že poprvé jsem jen vyčistil růst, tempo růstu se stalo fantastickým - třikrát nebo čtyřikrát za posledních téměř 4 týdny. Je hrozné přemýšlet, jestli roste uvnitř a stejnou rychlostí.
    Takže já sám musím přemýšlet o druhé operaci. Protože zkušenosti ukazují, že jsem jediná osoba, která se stará.
    Čím příjemnější je vidět odpověď na těchto stránkách.
    Pokud budeme hovořit o průběhu operace, vzhledem k tomu, že CT neukazuje tvar a velikost formace, bude pravděpodobně nutné vybrat určitou hloubku - náhle to skončí? A když jsme pochopili, že plaz pronikl skrz a skrze něj, začněte dělat vykopávky spiknutí. Je trepanning s něčím? Může dojít k poškození vnitřních obalů? Jaký je zvolený implantát? Chirurg, který operaci provede, se s touto technikou může seznámit ve speciální literatuře, nebo je přenesen z úst do úst (materiály jsou zcela nové)?
    Proč mě zajímá tolik detailů - bylo by pošetilé dělat tuto operaci i potřetí.
    Díky oběma lékařům! Čekám, až testy lebky přijdou z něčí váhy.

    • Aktuální hodnota 3.19 / 5
    Hodnocení: 3.2 / 5 (258)

    ! Zpráva od oficiálního konzultanta fóra
    Zveřejněno dne: 10-06-2009 08:26 Dobrý den!
    Vaše obavy jsou pochopitelné.
    Možná byste raději nebrali materiál pro plastovou defekt, ale kliniku (lékař), kde budete mít normální provoz.
    Existuje několik metod diagnózy (rentgenografie lebky, CT mozku v kostech a normální režim, MRI mozku, scintigrafie atd.).
    Podle výsledků průzkumu je určena velikost a prevalence osteomu. Není třeba si ho vybrat. Je nutné provést normální operaci: kožní řez, trepanace s odstraněním postižené kosti, plastická vada.
    Zvláštní literatura by měla být čtena, ale ne před operací. Obvykle je neurochirurg obeznámen s plastovými materiály.
    Nebezpečí nese jakoukoliv operaci, pak musíte pochopit pravděpodobnost komplikací a jak se s nimi vypořádat a možnost kliniky.
    Můžete přijít na interní konzultaci.
    S pozdravem!

    TsKB s polyklinickým UDP RF

    Otorinolaryngologie založená na důkazech

    Konference otorinolaryngologů

    • Portál ‹Seznam fór‹ ENT Problémy ‹Sekce pacientů
    • Verze pro tisk
    • FAQ
    • Registrace
    • Přihlásit se

    Osteom, hyperpl. sinusitida

    Osteom, hyperpl. sinusitida

    Juno 16. 2. 2014 21:30

    Dobrý den! Začátkem ledna byla oboustranná sinusitida. Něco, co zůstalo v levém sinusu, provedlo CT vyšetření. Popis je následující: "Určuje se nepravidelná hyperplazie sliznice v pravé čelní dutině (s poklesem vzdušnosti menší než 1/5), v hlavním sinusu vlevo (s poklesem vzdušnosti méně než 1/5), s čelistními dutinami (s poklesem vzdušnosti v pravém menší než 5, v průměru o 5%). vlevo je menší než 1/3), buňky etmoidní kosti vpravo (s pon. menší než 1/3). V etmoidních buňkách vpravo je určeno formování oválného tvaru, nehomogenního s jasnými rovnoměrnými konturami, průměrná hustota +1200 jednotek H, rozměry 9x7x7mm. V dutinách nejsou žádné tekutiny, pravá fistula čelní dutiny a píštěle. levá maxilární sinus blokována hyperplastická sliznice nosní přepážka zakřivená doprava o 5 mm, stanovena hyperplazie sliznice nosní konchy na obou stranách, do tloušťky 5 mm, pneumatizace buněk obou temporálních kostí není narušena, což je určeno kombinací buněk levé temporální kosti ve velké dutině “. Také jsem přiložil 9-letý rentgen (po léčbě silné pravostranné sinusitidy), zatímco jsem zvětšoval počítač, viděl jsem tento osteom v plenkách. Tj je jí nejméně 10 let. Jsem teď 29, kromě toho nedošlo k žádné sinusitidě ORL onemocnění. Považuji vás za pokročilé oddělení ORL v Rusku, proto vás žádám, abyste vyjádřili svůj názor: potřebujete operaci k odstranění osteomu, otevřete píštěl, odstraňte sliznici z levé dutiny, opravte septum? Pokud je třeba odstranit osteom, pak jakým způsobem a jak traumatizujete tuto operaci?

    Osteoma, hyper. sinusitida

    Ksenia Klimenko 16. 2. 2014, 23:23

    Orální onemocnění

    11.09.2018 admin Komentáře Žádné komentáře

    Mnoho pacientů, kteří od lékaře slyšeli „strašnou“ diagnózu „osteomu“, začíná panikařit. To se děje proto, že většina z nás není dostatečně informována v oblasti medicíny. Zkusme tedy zjistit, co je to osteoma?

    Osteom je primárně benigní novotvar, který vzniká z kostní tkáně.

    Roste poměrně pomalu, nikdy se nezmění na zhoubnou formu a neprovádí metastázování do okolních tkání.

    Čelní osteom

    Nemá tedy cenu z této diagnózy vyblednout. Osteom se obvykle objevuje u pacientů v dětském a mladém věku (od 5 let do 21 let). Ve většině případů jsou osteomy umístěny na vnějším povrchu kostí a na plochých kostech lebky a mohou být také lokalizovány na stěnách etmoidních, frontálních, sfenoidních a maxilárních dutin a na kyčelních, ramenních a tibiálních tubulárních kostí dolních končetin. Někdy jsou postiženy páteřní kosti. Osteomy jsou obvykle izolovány, ale mohou být také vícečetné (Gardnerova choroba).

    Všechny typy takových onemocnění lze léčit pouze chirurgicky.

    Muži jsou více ohroženi tímto onemocněním (onemocní asi dvakrát častěji) než ženy. Osteomy kostí obličeje jsou však častější u žen (3krát ve srovnání s muži).

    Vývoj tohoto typu neoplasmu obvykle probíhá bez jakýchkoliv symptomů (a po dlouhou dobu) a nezpůsobuje pacientovi žádné nepohodlí.

    Nicméně v případech, kdy osteom dosahuje značné velikosti a stlačuje okolní oblasti těla (například cévy, nervy atd.), To také způsobuje, že u některých pacientů se vyvinou odpovídající symptomy a v případech, kdy dojde k dysfunkci mačkání orgánů nebo anatomických oblastí, vyžaduje chirurgické odstranění. V jiných případech může být z kosmetických důvodů doporučeno odstranění osteomu (s dobrovolným souhlasem pacienta).

    Může se samotný osteom "rozpustit"?

    Ne A ještě jednou - ne. Chybný názor, že tento novotvar může sám zmizet, vede často k smutným výsledkům. Navíc pokusy o samoléčbu pomocí léků a tradiční medicíny, které nejsou předepsány odborníkem, mohou zhoršit stav pacienta.

    Nezapomeňte - osteom nemůže "projít" sám. Jediný způsob, jak se s ním v tuto chvíli zacházet, je chirurgické odstranění.

    To však není vždy nutné. S osteomem může člověk žít celý život a nepociťovat žádné nepohodlí. K léčbě osteomů nebo ne - pouze kvalifikovaný lékař může říci, takže čím dříve se na to odvoláte, tím lépe pro vás.

    Osteoidní osteom na rentgenu

    Příznaky

    Kupodivu, ale poměrně často je tento nádor nalezen náhodou.

    To je způsobeno tím, že malá velikost a pomalý růst osteomů vedou k tomu, že se tato choroba nemůže projevit na dlouhou dobu. A pouze při rentgenovém vyšetření, často z úplně jiného důvodu, si může specialista všimnout, že pacient má tuto nemoc.

    Jsou-li rozměry osteomů dostatečně významné, pak je možné sondovat, ale to není typické pro všechny nádory a závisí na jejich umístění. Pokud se osteoma neprojeví, nezpůsobí žádné nepohodlí a bolest, v těchto případech není nutná jeho léčba a lékař je omezen na pravidelné kontroly, které kontrolují vývoj onemocnění.

    Nicméně, ne relaxovat. Osteom není ve všech případech bezpečný. V některých lokalizacích může novotvar v procesu jeho růstu stlačit přilehlé orgány a anatomické oblasti, což může způsobit docela závažné vnější projevy. Například, pokud je na tubulárních kostech končetin vytvořen osteom (femur, tibie nebo humerus), může se během růstu opřít o kost a deformovat ji.
    To je zvláště patrné u pediatrických pacientů, kteří jsou v procesu růstu. Mohou vykazovat nerovnováhu (prodlužování) končetin a v případě, kdy se osteom nachází na kostech páteře, skolióza. Navíc, s porážkou tubulárních kostí končetin, nádor značné velikosti může způsobit bolest, omezený pohyb (hlavně s lokalizací v kloubech) a dokonce kulhání.
    V případech poškození čelních a nosních dutin je průběh onemocnění často doprovázen očními patologiemi, jako je prolaps očního víčka (ptóza), vyčnívání oční bulvy (exophthalmos), diplopie (dvojité vidění), různé velikosti zornic (anisocoria). To vše je doprovázeno bolestmi hlavy a zrakovým postižením a v některých případech způsobuje zhoršení paměti a záchvaty (např. Epileptikum). Proto by léčba osteomu měla být i nadále vážná.

    Pokud si všimnete podobných příznaků u sebe nebo ve svých rodinných příslušnících - poučete sami - okamžitě se poraďte se svým lékařem.

    Rentgenové vyšetření téměř vždy odhalí osteom a lékař určí stupeň nebezpečí onemocnění a předepíše správnou a účinnou léčbu. Kromě toho, v obtížných případech pro diagnózu, metody výpočetní tomografie (CT) a magnetická rezonance terapie (MRI) přijde na záchranu.

    Léčba

    Jak je uvedeno výše, v současné době existuje pouze jeden způsob léčby tohoto novotvaru - chirurgický zákrok. Tuto potřebu však může určit pouze kvalifikovaný odborník.

    Pokud nemoc nenarušuje život a lékař nepochybuje o bezpečnosti osteomu po celý život, nemůže být odstraněn vůbec. Mělo by se však pravidelně ukazovat specialistovi, aby sledoval vývoj onemocnění, protože je stále nemožné zcela vyloučit riziko komplikací.
    Terapie s různými typy osteomů a lokalizací provádějí odborníci v různých oborech medicíny: traumatologové, ortopedové, chirurgové a neurochirurgové.

    Metoda léčby ve všech případech je však jedna - operace.

    Je ukázán v případech, kdy osteom narušuje celý život pacienta a projevuje se bolestivými vnějšími znaky, stejně jako v případech, kdy pacient dobrovolně podstoupí operaci z kosmetických důvodů (zlepšuje jeho vzhled).
    Během operace k odstranění tohoto novotvaru se spolu s centrem osteomu odstraní také část okolní zdravé tkáně. To vám umožní vyhnout se recidivám (když je operace provedena správně). Doba rehabilitace po těchto zákrocích obvykle trvá několik dnů až dva měsíce (v závislosti na umístění vzdáleného nádoru). Prognóza po léčbě je dobrá. Komplikace a relapsy jsou vzácné.
    Metody odstraňování osteomů se neustále zlepšují. Například k odstranění osteomu frontální sinusové dutiny byl pod kontrolou CT vynalezen způsob RF radiofrekvenčního odstraňování. Jeho podstatou je, že pomocí výpočetní tomografie je stanovena přesná poloha nádoru, do které je prostřednictvím malého řezu vložen radiofrekvenční senzor záření.

    Snímač se zahřívá na 90 stupňů. Pod vlivem této teploty postižené tkáně zemřou a zdravé zůstanou nedotčeny. Mezi výhody této metody patří skutečnost, že tento zákrok může být prováděn v lokální anestezii, což významně snižuje dobu rehabilitace (do 10-15 dnů). Kromě toho tato intervence významně snižuje riziko možných pooperačních infekcí a krvácení.

    Na závěr bych rád řekl, že osteom není zdaleka diagnózou, která stojí za paniku. Mnozí žijí s tímto novotvarem, neuvědomují si ho, celý život. Je však třeba mít na paměti, že jakákoli choroba vyžaduje lékařské vyšetření. Pravidelné rutinní vyšetření s odborníkem, realizace jeho doporučení (zejména z hlediska rentgenových a jiných typů vyšetření) vám a vašim blízkým umožní včas odhalit nemoc a v případě potřeby ji účinně vyléčit.

    Osteom nemůže zmizet sám, ale pro jeho odstranění není vždy nutné. Hlavní věc - není self-léčit, a pak toto onemocnění nebude způsobovat mnoho problémů.

    Mezinárodní fórum pro rakovinu

    Zde se můžete poradit s lékařem, diskutovat o novém léku, získat nebo poskytnout potřebné rady, neexistují léčitelné nemoci!

    OSTEOMA OSOBNÍ

    Popis: Odrůdy, metody prevence a léčby

    Osteom je jedním z benigních nádorů kostry, který se skládá z kostní tkáně. K tvorbě osteomů dochází u dospělých i dětí. Ještě častěji je u dětí detekován osteom. Osteomy mohou nastat jako jeden nebo jako množný jev. Lokalizace útvarů může být odlišná. Jedním z nejčastějších je osteom frontálního sinusu. Taková lokalizace je nejčastější u formací paranazálních sinusů. Osteom není vždy diagnostikován včas. Někdy je doprovázena závažnými komplikacemi.

    Osteomy jsou relativně vzácné nádorové formace. K tomuto onemocnění obvykle dochází v období dospívání. Muži jsou náchylnější k osteomům než ženy. Tvorba nádoru je poměrně pomalá. Nejčastěji dochází k tvorbě nádoru bezbolestně.

    Neexistují spolehlivé údaje o malignitě osteomů (degenerace maligních nádorů). To je věřil, že oni zůstanou benigní, ne reprezentovat hrozbu vývoje rakoviny.

    Osteomy jsou obvykle lokalizovány na vnějším povrchu kostí. Osteomy nejčastěji postihují ploché kosti lebky, femuru a humeru, čelní a čelistní dutiny. Osteom na vnitřním povrchu kostí lebeční klenby může způsobit bolest hlavy, zvýšený intrakraniální tlak, poškození paměti, epileptické záchvaty.

    Existuje typ osteomu, který se vyskytuje u Gardnerovy choroby. V tomto případě vznikají z obou stran osteomy čelních sinusů. Vyznačují se rychlým růstem. To vyžaduje naléhavý lékařský zásah. U Gardnerovy choroby mohou osteomové kosti výbuch páteře, kostí nohou, které tvoří lokální skupiny.

    Důvody pro rozvoj osteomu nejsou známy. Existují však některé teorie o etiologii těchto kostních nádorů. Existují následující faktory, které jsou předpokladem vzniku osteomů:

    genetická predispozice (pravděpodobnost přenosu patologie je přibližně 50%);
    zranění;
    vrozené vady způsobené infekcí plodu;
    propíchnutí dutiny čelistní, častý rozvoj sinusitidy, sinusitidy atd. onemocnění;
    dna;
    revmatismus;
    syfilis;
    expozice;
    nepříznivé environmentální faktory.
    Žádný z předpokládaných faktorů vlivu nevysvětluje absolutně všechny případy vývoje patologie. Tyto faktory však pravděpodobně přispívají k výskytu osteomů.
    Příznaky

    Osteom může být asymptomatická patologie, která se vyvíjí naprosto bezbolestně. Může růst pomalu, aniž by se projevoval. U pacienta se může vyvinout unilaterální osteom, i když jsou také běžné bilaterální léze.

    S růstem nádoru se začíná projevovat, což vyvolává různé komplikace. Jedním z nejzávažnějších je zrakové postižení. Osteom pravého čelního sinusu způsobuje snížení vidění pravého oka a osteom na levé straně způsobuje pokles levého oka.

    Dalšími projevy patologie jsou:

    těžké bolesti hlavy, které se nacházejí v oblasti jedné z čelních dutin;
    asymetrie tváře;
    porušení hlasového zabarvení;
    pocit tlaku v čelní oblasti čela a vnitřních dutin;
    nosní sliznice je suchá, což způsobuje časté infekce nosohltanu;
    chronická rýma, která není přístupná léčbě vazokonstrikčními léky.
    Diagnostika

    Při rutinním vyšetření pacienta není možné diagnostikovat osteom frontálního sinusu. Pro tyto účely je nutné provést úplné vyšetření pacienta. Za tímto účelem provádějte rentgenové vyšetření a počítačovou tomografii. Často je osteom detekován náhodně, během rentgenového vyšetření s jinými patologiemi.

    Konzervativní léčba je neúčinná v případě osteomů. V nepřítomnosti symptomů nebo komplikací nemoci může být sledován stav pacienta.

    S růstem osteomu, tlakem na okolní tkáň, výskyt komplikací (například nekróza tkání nebo ztráta zraku) je nutné odstranění osteomu frontálního sinusu. Nouzová operace je nutná, když nádor rychle roste (obvykle s Gardnerovou chorobou). Stupeň operace může být odlišný. Nejčastěji se jedná o resekci.