Rakovina jícnu

Členem od: 28.11.2007 Zprávy: 44

Dobrý den! Tady jsme, bohužel. Můj otec byl nakonec diagnostikován (od března tohoto roku) - rakovina jícnu 4 tbsp.
Zpočátku podezření na zúžení jícnu. Lékaři pokrčili rameny a nevěděli, co říct. Udělal biopsii na Krestovském ostrově. Řekli, že neexistuje rakovina a předepsané analginum, protože v té době měl můj otec bolesti. Jako výsledek, v červnu, lékaři rozhodli udělat operaci odstranit část jícnu. Jeden z nich však řekl, že se můžete pokusit rozšířit balonkový katétr jícnu. Rozbaleno. Pomohlo to. Jídlo začalo projít. Po dvou týdnech - opět zúžení. Znovu si vzali biopsii. Není rakovina. Nabízeli, že vloží stent. V srpnu. Všechno by bylo skvělé, kdyby to nebylo pro počáteční bolest v jícnu. A kromě toho táta i nadále zhubla. Úbytek hmotnosti je až 20 kg. Nyní s růstem 176 táta váží 53 kg.
V září jsme se dívali s endoskopem - vše je v pořádku, stent je na svém místě. Doktor říkal, že přijde za měsíc. V říjnu byl můj otec hospitalizován, protože skvrny po celém těle připomínaly modřiny. Tam dostal kapátko a poslal ho do centra Sadovaya. Lékař zjistil, že je těžké zaznamenat celou historii onemocnění od samého počátku a řekl, že na jeho profilu není nic, ale 90% papeže mělo onkologii. Znovu jsme provedli biopsii. To je listopad a výsledkem je rakovina jícnu. Jak doktor vysvětlil, že dříve nemohli udělat takovou diagnózu, protože nádor byl za stěnami jícnu a biopsie byla odebrána dovnitř ze stěn jícnu, a teď, když nádor "prošel" stěnami jícnu, byl objeven. Pojďme do Onkologického výzkumného ústavu v pos.Pesochny. Vedoucí oddělení potvrdil - rakovina jícnu 4 tbsp. Navrhl jsem buď, aby se telefon pro napájení, nebo argon-plazma isegulation (nemohu psát správně, protože jsem jen slyšel toto slovo) a poté, co zkuste chemie. Ale protože tátovo tělo je vyčerpané, varoval, že to může být pro tátu příliš těžké. A řekl - rozhodnout.
Pojďme do Birch Alley. Potvrdili také diagnózu + metastázy někde v lymfatice. (rukopis není jasný), ale jen řekl - jít domů. A kromě toho mě obviňovali, že jsem přivedl svého otce do takového stavu, proč jsem mu nedělal tomografii ani ultrazvuk. Bylo to nechutné a nechutné. Samotná vedoucí oddělení však ani nenabídla, že by se musela připravit argonová plazma isegulation, jen řekla, že zatímco jídlo přecházelo, nechte ji jíst a pak vložte zkumavku. Anestézie - na okresního onkologa (který, mimochodem, dokonce týden před tím, než můj otec byl diagnostikován, předepsal odvar z heřmánku a nechtěl dát doporučení k vyšetření, protože ona věřila, že papež neměl rakovinu.)
Jako výsledek, nyní jsme ho píchnout jednou injekcí tramazolu denně a jednou injekcí ketorolu. Někdy pije pilulku spasmalgonu.
Řekni mi, jestli můžeš v této situaci něco udělat. Musím udělat argonovou plazmu.

Členem od: 10.1.2007 Zprávy: 11

Olani! Jak starý je tvůj táta a kdo se o něj v současné době stará? Jaké jsou dnes problémy s polykáním otce? Vše o rakovině jícnu, můžete "kopat" na internetu. včetně koagulace plazmy argonu. Spojte se. Tvůj otec opravdu potřebuje vaši pomoc. Kdy má papa rentgenovaný jícen a CT?

Členem od: 28.11.2007 Zprávy: 44

Pape je 53 let. Jeho žena se o něj stará. Jdu s ním na konzultace, koupím léky, jdu na návštěvu. Táta se krmí poměrně dobře. Protože otok ohýbá okraje stentu uvnitř jícnu, nebere tuhou potravu, ale tekutá strava (polévky, obiloviny, bramborová kaše) prochází. V každém případě jsem mu koupil Nutrizon, trochu mu dáme. Injekce Tramazolu pomáhají, ale ne zcela zmírňují bolest. Táta chodí, opravdu cítí slabý, spí trochu a jen v křesle. Chci mu koupit nějaký dietní doplněk, vitamíny nebo něco s hypnotickým efektem, ale nevím co, ale nedůvěřuji regionálnímu onkologovi (po jejím odvar z heřmánku). Zde na fóru z nějakého důvodu nemohu vytvořit téma v sekci doplňků stravy v onkologii. Může někdo pomoci?
Nevím o rentgenovém vyšetření jícnu, zdá se, že něco bylo provedeno v srpnu, kdy byl instalován stent (všechny dokumenty a výpisy od mého otce a žiju odděleně). KT neučinil, onkologický výzkumný ústav řekl, že vše je již viditelné. A vedoucí onkologického oddělení onkologické ambulance na Berezovaya Alley doporučil pouze symptomatickou léčbu, diagnóza byla provedena: Be (nebo BL indiscernible) hrudní jícnu IV st. (Mts in supraclavicular. (Dvě písmena nečitelná)
Dnes, přátelé řekli, že mohou uspořádat konzultaci na Vojenské lékařské akademii (Vojenská lékařská akademie). Půjdeme také tam.
Táta je připraven na koagulaci plazmy argonu, přestože jsme mu vysvětlili, že se jedná o obtížný postup.
Jak ho mohu podpořit?

Registrace: 14.4.2007 Zprávy: 657

Podpora až zřejmě jen morálně. Hlavní věc je, že je připraven k léčbě.
Pokud jde o konzultace, můžete se pokusit konzultovat osobně s E.S. Pobegalov http://www.oncoforum.ru/member.php?u=7?

Členem od: 28.11.2007 Zprávy: 44

DmitryM. Děkuji. Pouze (omlouvám se) nebylo zcela jasné, jak ho kontaktovat? Pokusil jsem se mu poslat osobní odkaz pod vaším odkazem, ale nemám žádná práva (((

Členem od: 23.10.2003 Zprávy: 481

Olani, při léčbě svého otce jsou dva úkoly.
První je obnovit možnost výživy. Vzhledem k tomu, že nádor již nainstaloval stent a problém, jak jsem pochopil, je růst nádoru mimo něj, nejpřínosnějším způsobem je endoskopický: částečný vypálení nádoru laserem nebo koagulací plazmy argonem, když roste. To bude udržovat průchodnost jícnu po velmi dlouhou dobu. Pro koagulaci argonu a plazmy můžete kontaktovat Onkologický výzkumný ústav. Petrova, za laserem - na katedru minimálně invazivní chirurgie Státní petrohradské státní lékařské akademie pojmenované po Mechnikov (Dynamo, 3, b-ca číslo 31, profesor Shafirovsky).
Druhým úkolem je dopad na onkologické onemocnění. Vyžaduje specializovanou onkologickou instituci. Vzhledem k tomu, jak jsem pochopil, Městská lékařská klinika pro chemoterapii odmítla, onkologický výzkumný ústav (Pesochny) by mohl být alternativou - zejména oddělení vedené profesorem Moiseenko.
Je nutné diskutovat o proveditelnosti radiační terapie s onkology a radiology.

Členem od: 28.11.2007 Zprávy: 44

Yevgeny Serafimovich, moc děkuji za odpověď!
V posledních dnech mě nenechávám naději, že všechno může být v pořádku s tátou! V úterý jsme vzali otce na konzultaci s panem Tarasovem, Viktorem Alekseevichem, na Kostyushko. Bohužel to nebyl já, kdo cestoval s tátou, takže můžu jen sdělit všechno ze slov jiné osoby, totiž že pan Tarasov je velmi dobrý lékař! Ale s největší pravděpodobností nám nebude schopen pomoci, i když mu požádal, aby mu ukázal CT sken, který nemáme (((
A dnes jsem s tátou v obci Sandy. Pape udělá argonovou plazmatickou koagulaci. Jak se bojím! Ale doufám a věřím, že všechno bude v pořádku! A můj otec je tvrdohlavý a silný))) Společně přežijeme a vytrváme!

Členem od: 28.11.2007 Zprávy: 44

Víra, velká síla! Táta snášel argonovou koagulaci dobře! Dokonce i po zákroku, v autě, všichni si vzpomněli na různé vtipné události ze života, naléhal na mě! Bylo to tak pěkné. Domníváme-li se, že v posledních dnech sotva promluvil. Je škoda, že samotný postup papeže je bolestivý a bylo by možné odstranit více nádoru, ale. Dobře, tak dobře. V pondělí to uděláme znovu. Díky Bohu, alespoň něco se děje! To nechalo hubenou naději, ale je! Tak špatné, když vůbec neexistuje žádná naděje!

Členem od: 28.11.2007 Zprávy: 44

Děkujeme všem za účast!

Táta má zřejmě pomalou reakci. Den po zákroku onemocněl. Silná bolest. Záběry moc nepomohly. Otok nohou. Slabost Dnes, 3 dny po koagulaci plazmy argonu, se otec cítí poměrně dobře. Téměř žádná bolest. Hlas, i když slabý, ale cítí se vesele. Jedna stížnost - slabá je silná. Teplota 35. Ani nevím, jak mu pomoci. Zítra budeme opět pokračovat v argonové plazmě. Bůh žehnej papeži! Pouze fyzická síla! Morálně je připraven dál dělat vše dál! Co je to dobře!

Členem od: 28.11.2007 Zprávy: 44

Děkuji vám všem!
DmitryM. Děkuji, zítra se z našeho profesora poučím o Dexamethasonu. A zítra - den po zítřku budu v domě mého otce, zapíšu si všechny léky proti bolesti, jak je používá, jaký efekt a dám všechno do samostatného tématu pro M.A. Weismana.
Teď jsem mluvil s manželkou mého otce, říká, že dnes není žádná silná bolest a slabí jsou stálí. Toleruje je.

Pane, jaká škoda, že se to všechno stalo! Koneckonců, táta předtím, když žil s mámou, pil moc. A na dlouhou dobu. Takhle jsem si ho pamatoval. Vzpomněla si, že jsem neměla žádné takové dětství, když příchod mého otce z práce byl svátek. A jen před 7 lety, když se otec rozvedl s mámou, přestal pít, jeho nová manželka je ŽÁDNÁ žena! A konečně jsem poznal svého otce, jak je. Konečně jsme začali komunikovat, nakonec jsem pochopil, co to znamená - otec. Táta mě vzal za dospělého a naše komunikace z toho má prospěch. Nyní se mi z nějakého důvodu stává víc než jeho manželka))) Poslouchám, co říká))) Stejně tak splňuje "přání" své ženy)))
Oh, něco mě prošlo. To je zřejmé ze skutečnosti, že můj jediný přítel je můj manžel. Který náš velký neštěstí ten den, 26. listopadu, kdy byl můj otec diagnostikován s rakovinou, letěl do Kanady. A vrátí se až 31. prosince. Moc se o mě obává, pro tátu, hovory každý den. Co ale znamenají rychlé minuty konverzace ve srovnání s konstantní přítomností. Jak těžké bez milované osoby! Upřímně sympatizuji s těmi, kteří musí snášet veškeré břemeno této strašné nemoci bez podpory milovaných.
A fórum je nejkrásnější místo. Kéž Bůh žehnej každému tady se zdravím, trpělivostí, hodně štěstí!
Promiň, něco, co jsem opravdu rozptýlil. Ach, touha.

Recenze léčby rakoviny jícnu

Operace je velmi obtížná a také rehabilitace. Maligní nádor se může vyvinout v jakémkoli segmentu jícnu: horní, střední nebo dolní, který se nachází na okraji žaludku. Malé nádory mohou být odstraněny jako součást endoskopie. U větších nádorů je nezbytná částečná resekce jícnu. V pozdějších stadiích může chirurgická léčba rakoviny jícnu zahrnovat subtotální resekci jícnu, resekci horní části žaludku a disekci regionálních lymfatických uzlin.
Pokud již existují metastázy. neprovádějí operaci hned, nejprve je chemoterapie nebo radiace.
a tak dále

Náklady, vyšetření - krevní test, CT vyšetření, gastroskopie, opakované biopsie na brýle, které jste přinesli. Je to všechno kolem $ 1500.
Operace je asi 35.000 dolarů. Cena závisí zcela na stavu po operaci.
Čas strávený v Koreji 3 týdny

Existují účinné lidové prostředky pro léčbu rakoviny

Deník Tata2:

když je poslán domů, znamená to, že neexistuje žádná naděje. a plevel, je to tak, aby se člověk uklidnil.

ano, ona je taková naděje =)

Moje matka byla rakovinová, pouze leukoznitsa (krev), ale to není ve skutečnosti podstata. Během doby, kdy byla nemocná, jsem viděl různé lidi, někoho spálil v tepu: přišel do nemocnice na vlastní dva, zjistil, že nemoc náhodné, zvyklý na malou bolest, ale pokud člověk kysnout ho na měsíc nebo dva a ne ((((

a byli tam lidé, kteří byli přivedeni do vážného stavu a bojovali, opravdu chtěli žít: někdo byl nemocný rok nebo dva. a podle mého názoru zemřeli ze skutečnosti, že byli tak unaveni z takového života, nebo se cítili velice líto svým příbuzným - život všech příbuzných a přátel se postavil kolem této osoby do boje o život a někde v jeho hlavě se rozhodl o sobě že smrt je lepší.

Moje matka byla nemocná po dobu 9 měsíců a přivedla Pts tvrdě, a játra jí vždy trpěla. Někdy se mi zdá, že se nakonec vzdala, protože viděla, že kolem ní je všechno a chce, abychom žili naše životy. zřejmě jsme nakonec byli méně přesvědčiví, že ji potřebujeme. ona byla v remisi a nějak bang, jednoho dne ona se zhoršila.

Myslím, že musíte věřit a podporovat (.), Zejména, aby bylo jasné, že ji potřebujete. a pokud existují prostředky, jak se pokusit komunikovat s lékaři, hledat různé prostředky, ne poslouchat lidi jako já =). a ano, na vteřinu nemůžete dát kyselý a jít k sobě.

Příznaky jícnového nádoru a léčba patologie

Nádor jícnu je benigní nebo maligní růst, ke kterému dochází na stěnách orgánu. Patologie je doprovázena dysfunkcí polykání, nevolností, zvracením, bolestí hrudní kosti, závažným úbytkem hmotnosti, těžkou anémií. Přesná diagnóza je založena na sérii studií.

Příčiny

Etiologie vzniku nádorů v jícnu je dobře studována, protože vzdělání se může vyvíjet pod negativním vlivem následujících provokujících faktorů:

  • Nadměrná tělesná hmotnost, protože dochází ke zvýšení tlaku na břišní stěny, což vede k tvorbě refluxu a dalšímu vývoji různých patologií;
  • Dodržování přísné diety. Které mají negativní vliv na zažívací orgány;
  • Podvýživa s častým užíváním solených, nakládaných, mastných a smažených potravin;
  • Použití velmi horkého jídla, které může způsobit popáleniny jícnu a další rozvoj nádoru;
  • Náhodné vystavení chemickým látkám způsobujícím těžké popáleniny jícnu;
  • Přítomnost genetické predispozice. Protože vědci zjistili, že určitý gen může mutovat a být zděděn;
  • Mechanické poškození jícnu (požití velkých a pevných kousků potravin);
  • Zneužívání špatných návyků (alkohol, cigarety);
  • Detekce papillomaviru v krvi může způsobit rozvoj maligního tumoru v důsledku buněčné mutace;
  • Nedostatečný příjem mikronutrientů a živin, které jsou nezbytné pro normální fungování v těle a vytvoření silné imunity.

První příznaky a symptomy

Nádor jícnu v počáteční fázi vývoje nemá žádné výrazné symptomy. Nejčastěji je patologie diagnostikována náhodně během rentgenového vyšetření. Třetí fáze je charakterizována dysfagií, obtížemi polykáním, zažívacím traktem, celkovou slabostí a letargií.

Vývoj benigního tumoru v jícnu je zřídka diagnostikován (asi 1%). Existují odrůdy, jako je leiomyom, polyp, adenom, hemangiom, myxom. Vzdělání je detekováno v jakékoliv části těla a může mít hladkou nebo hrbolatou strukturu s možnou přítomností nohou.

S progresí patologie se začnou objevovat výrazné příznaky, které naznačují možnou přítomnost nádoru v jícnu:

  • Zhoršená normální funkce polykání;
  • Konstantní bolest v krku;
  • Problémy s použitím pevných a kapalných potravin;
  • Pocit přítomnosti cizího tělesa v jícnu;
  • Nevolnost a zvracení;
  • Zvýšené slinění;
  • Bolest bolesti v oblasti hrudní kosti, která se zvyšuje po jídle;
  • Slabost Závratě, chronická únava s rozvojem vnitřního krvácení;
  • Ztráta hmotnosti bez zjevného důvodu;
  • Závažná anémie se ztrátou krve během krvácení.

Jak se patologie na fotografii

Prezentovaná fotografie jasně ukazuje zúžení lumenu jícnu v případě maligní tvorby epitelu. Tato patologie má komplikovaný průběh a vyžaduje okamžitou léčbu.

Aby bylo možné zahájit nezbytnou léčbu, je zapotřebí pečlivá diagnóza, identifikace možnosti operativnosti nádoru a jmenování kombinační terapie s využitím radiace a účinných chemikálií.

Klasifikace nádorů vznikajících v jícnu

Klasifikace nádorů v jícnu se dělí na benigní a maligní nádory. Neonkologické patologie mají ve většině případů neepiteliální strukturu. V závislosti na tvaru a růstu rozlišují výskyt intramurálního luminálního typu.

Formace maligní povahy jsou rozděleny podle takových charakteristik, jako je struktura, umístění a morfologie. Hlavní typy onkologie: melanom, dlaždicový. Non-trnitá, přechodná buňka, mukoepidermoidní rakovina. Při přesném stanovení diagnózy je předepsán vhodný léčebný režim k odstranění maligního tumoru.

V závislosti na formě růstu nádoru jsou rozlišeny:

  1. Endogenní (lokalizace tumoru v submukózní vrstvě orgánu);
  2. Exofytický (tvorba formace v lumen jícnu mírně nad vrstvou sliznice);
  3. Smíšené (vzdělání je lokalizováno v nějaké stěně jícnu s další nekrózou tkáně a výskytem vředů).

Počáteční stadia rakoviny jícnu jsou dobře léčena (predikce přežití je asi 80–90%). V tomto případě je čtvrtá fáze léčby nejčastěji fatální. Protože metastázy se šíří do jiných orgánů a zcela ovlivňují lidské tělo.

Morfologická struktura rozlišuje tyto typy zhoubných nádorů:

  • Zhoubné nádory epitelu (spinocelulární, keratinizační a nekeratinizující, přechodné, anaplastické, mukoepidermoidní karcinom);
  • Adenokarcinom (asi 5%);
  • Neepiteliální formace (melanom, lymfom, sarkom).

Umístění nádoru rozlišuje následující odrůdy:

  • Vzhled nádoru v děložním hrdle, intrathorakálním jícnu. Při současném poškození jícnu a žaludku se nemoc klasifikuje podle větší plochy formace;
  • Zapojení do onkologického procesu regionálních a vzdálených lymfatických uzlin, které indikuje prevalenci onkologického procesu a diagnostikuje 2,3 stupně rakoviny;
  • Nádorová léze primární orgánové stěny. Snad šíření vzdělání o sousedních orgánech;
  • Posouzení stupně diferenciace (nízké, střední, vysoké nebo nediferencované vzdělávání).

Stupeň rakoviny jícnu

Stupeň rozvoje zhoubného nádoru jícnu je charakterizován následujícími stupni:

  1. První fáze je doprovázena absencí zjevných klinických projevů a asymptomatickým po dlouhou dobu. Charakteristickým rysem je neustálá potřeba pacienta umyt spotřebované kousky potravin vodou, protože toto vzdělání má jasně definovanou strukturu;
  2. Ve druhé fázi rakoviny jícnu je pozorován růst buněk ze submukózní vrstvy směrem ven, což způsobuje potíže s polykáním a výskyt silného zúžení v jícnu. Metastázy začínají ovlivňovat lokální lymfatické uzliny. K odstranění vzniku stačí odstranit nádor, lymfatické uzliny a podstoupit chemoterapii;
  3. Třetí stupeň je charakterizován klíčivostí nádoru ve svalové vrstvě a šířením metastáz do sousedních orgánů. V jícnu je výrazné zúžení, které zcela narušuje normální proces polykání a pohybu potravy orgánem;
  4. Čtvrtý stupeň rakoviny je považován za nejnebezpečnější a není podáván žádné léčbě, protože maligní buňky se šíří po celém těle a nekróza tkáně v organismu způsobuje těžkou intoxikaci u pacienta s výrazným syndromem bolesti. Ve většině případů dochází k úmrtí.

Diagnostika

Diagnóza nádoru jícnu je založena na radiografii s použitím kontrastní látky (barya). Spojení váže tělo dobře a případné změny v anatomické struktuře jsou patrné na obrázku.

Pomocí této studie můžete vizualizovat zúžení jícnu, řídnutí, zesílení stěny nebo výskyt vředů. Vyšetření orgánu pomocí endoskopu umožňuje studovat stěny a rozlišovat případnou tvorbu křeče od nádoru.

Tato metoda výzkumu pomáhá určit rozsah onkologického procesu, přítomnost metastáz v lymfatických uzlinách a sousedních orgánech. Ultrazvukové vyšetření umožňuje vizualizaci velikosti nádoru a případnou přítomnost sekundárních útvarů v břišní dutině.

Biopsie je prováděna při provádění defektu v pupku, zavedení laparoskopu vybaveného videokamerou pro studium umístění léze, přičemž se bere biologický materiál (stanovení histologie).

Pro zhodnocení celkového stavu je nutné provést generální, biochemickou analýzu krve, moči (dynamika změn v hlavních ukazatelích). Tyto studie jsou informativní během chemoterapie (kontrola hladiny leukocytů, krevních destiček, červených krvinek).

Způsob zpracování

Způsob léčby nádoru jícnu je založen na použití kombinované terapie, kterou individuálně určí ošetřující onkolog. Následující techniky jsou podrobněji popsány níže.

Chirurgický zákrok

Provádění břišní operace zahrnuje částečné nebo úplné odstranění jícnu. Pokud jsou postiženy lymfatické uzliny, chirurg je také odstraní. Tkáň tlustého nebo tenkého střeva se používá k obnově orgánu.

Chirurgické odstranění jícnu je možné, pokud je nádor umístěn ve střední nebo dolní části orgánu. V některých případech je horní část odstraněna, následuje šití žaludku a obnovení normální funkce po nezbytné rehabilitaci.

Statistiky ukazují, že úmrtnost na rakovinu jícnu a chirurgický zákrok nepřesahuje 10%. Kontraindikace pro chirurgii:

  • Přítomnost velkého množství metastáz v lymfatických uzlinách a přilehlých orgánech;
  • Věková kategorie pacientů starších 70 let;
  • Závažná chronická onemocnění v těle;
  • Porušení kardiovaskulárního systému a dýchacího ústrojí.

Je-li maligní formace lokalizována ve střední části jícnu, pak se během operace vytvoří speciální otvor, kterým se vloží speciální sonda a pacient se krmí.

S takovou diagnózou je doporučeno úplné odstranění jícnu postiženými lymfatickými uzlinami. Po 12 měsících se provádí opětovné vyšetření za účelem identifikace metastáz, a pokud neexistují, dochází k umělé protetice orgánu (použití tenkých střevních tkání).

Endoskopická chirurgie

Endoskopická operace je prováděna pro nekomplikovaný průběh onemocnění. Podstatou techniky je, že endoskop je vložen do pacienta, vybaven nezbytnými nástroji a provádí se ošetření.

Tato operace vám umožní obnovit lumen v jícnu a eliminovat silné zúžení. Současně před provedením manipulace je nutné důkladné prostudování těla a provedení nezbytných zkoušek.

Realizace radiační terapie

Radiační léčba je jednou z účinných metod léčby rakoviny jícnu v přítomnosti kontraindikací chirurgického zákroku (onemocnění dýchacích a kardiovaskulárních systémů).

Taková léčba je často předepisována v pooperačním období, aby se vyloučily případné recidivy onemocnění a zabránilo se dalšímu šíření metastáz do sousedních orgánů a lymfatických uzlin.

S neoperabilitou nádorů přispívá radiační terapie k významnému snížení vzdělání. Výhodou techniky je vliv pouze na postižené oblasti, protože zdravé buňky nejsou vystaveny negativnímu účinku.

Chemoterapie

Chemoterapie je jednou z hlavních metod eliminace zhoubných nádorů a je založena na použití léků cytostatického původu s obsahem toxických látek, které mohou zničit rakovinné buňky.

Tato terapie zároveň ovlivňuje i zdravé buňky v těle, což je doprovázeno velkým počtem vedlejších účinků (vypadávání vlasů, rozvoj stomatitidy, významné snížení imunity). Tyto jevy jsou reverzibilní, takže jejich zotavení je možné ihned po ukončení léčby.

Jmenování chemoterapie je nezbytné v přítomnosti těchto forem:

  • Rakovina malých buněk;
  • Nízká diferencovaná forma rakoviny.

Ošetření se provádí podle následujícího algoritmu:

  • Ve druhé a třetí fázi rakoviny předepsané léky zničí rakovinné buňky a zabrání dalšímu rozvoji nádoru;
  • Ve čtvrté fázi léčby rakoviny má paliativní charakter a je zaměřen na prodloužení života pacienta a zároveň zpomalení růstu vzniklého nádoru.

Nejoblíbenější léky předepsané během chemoterapie: Vindezin, Mitomycin, Farmorubicin, Bleomycin, 5-fluorouracil.

Kombinovaná léčba

Kombinace léčby je považována za nejúspěšnější, protože kombinace radiace, chemoterapie a chirurgie poskytuje vysoké šance na úspěšné uzdravení nemocného pacienta.

Po obdržení výsledků histologie mohou lékaři předepsat radiační terapii a poté chemii, následovanou chirurgickým zákrokem. Tato technika se používá ke snížení velikosti nádoru a prevenci dalšího dělení rakovinných buněk.

Aby pacient mohl dobře předepisovat předepsanou léčbu, je nutné dodržovat všechny předpisy ošetřujícího lékaře. Správná výživa s maximální konzumací produktů přírodního původu, mírný životní styl.

Netradiční léčba

Nekonvenční léčba rakoviny jícnu je neúčinná a může být pro tělo nebezpečná. Lidové léky nepomohou a jakékoli inovativní metody vyžadují ověření v praxi. Všechny typy receptů by proto měl předepisovat pouze ošetřující lékař po obdržení úplného klinického obrazu.

Mnozí inzerují různé metody na internetu, ale tyto informace nepotvrzují vysoce kvalifikovaní odborníci v oboru onkologie. Rakovina je svou povahou lstivá a vyvíjí se velmi rychle as vynecháním času a progrese se minimalizují předpovědi relativního zotavení.

Možné komplikace a prognóza přežití

Při absenci léčby nebo při nevhodné terapii mohou nastat následující komplikace:

  • Úplné blokování a obstrukce zažívacího traktu;
  • Neschopnost polknout i nasekané a tekuté potraviny;
  • Hemorágie v rozpadu tkání stěn jícnu;
  • Smrt pacienta.

Prognóza příznivého výsledku závisí na stadiu průběhu onemocnění, protože v počátečním stádiu je možné zabránit nevratným následkům pro organismus. Rakovina jícnu po dlouhou dobu je asymptomatická a začíná se projevovat ve druhé nebo třetí fázi, kdy jsou nutná neodkladná lékařská opatření.

Čtvrtý stupeň onkologie jícnu se prakticky neléčí a prognóza přežití v tomto případě je minimální. V této fázi se lékaři snaží zabránit rychlému růstu nádoru a výskytu výrazného syndromu bolesti.

S tvorbou benigního nádoru je prognóza pozitivnější, protože po odstranění je možné úplné zotavení těla a absence případného opakování.

Prevence

Prevence jícnového nádoru je realizace následujících doporučení:

  • Udržet zdravý a středně aktivní životní styl;
  • Správná výživa s plnohodnotnou stravou (požadovaný obsah bílkovin, tuků, sacharidů);
  • Prevence mechanického poškození jícnu a popálenin sliznic při polykání velkých kusů potravin a konzumace velmi teplých jídel;
  • Odstranění špatných návyků (alkoholické nápoje, cigarety);
  • Pravidelné prohlídky s gastroenterologem.

Benigní a maligní nádory

Benigní léze jsou vzácně diagnostikovány v jícnu (ne více než 5% případů). Příčiny vzniku útvarů nebyly studovány. Výjimkou jsou cysty, které mohou vzniknout v období embryonálního vývoje.

Nádory benigního charakteru se dělí na epiteliální (cyst, papilloma, adenom) a neepiteliální (bronchogenní, reduplikativní, enterogenní, cystická ezofagitida).

Formace mohou být umístěny v jakékoliv části jícnu, ale nejčastěji jsou diagnostikovány v krční, břišní a dolní části orgánu. V počátečním stádiu k jejich vývoji dochází nepostřehnutelně a charakteristické znaky (dysfagie, potíže s polykáním, reflux) se vyskytují s významnou velikostí nádoru.

Způsob léčby je použití chirurgického zákroku a další úplné zotavení těla. Dále doporučila provádění preventivních opatření, aby se zabránilo opakování.

Zhoubné nádory jsou nediferencované útvary, které mají závažné následky pro tělo a způsobují vážné patologické změny v těle.

S progresivním růstem maligní léze se objevují podezřelé příznaky (bolest v hrudní kosti, dysfagie, silná bolest, kašel, chrapot, zvýšená slinění).

Na pozadí vývoje rakoviny může pacient trpět silným úbytkem hmotnosti bez zjevného důvodu, konstantní únavy a ospalosti. S včasnou detekcí a včasným odstraněním je prognóza přežití příznivá. Poslední fáze rakoviny je ve většině případů fatální.

Recenze

Recenze o léčbě nádorů jícnu jsou jiné povahy, protože zotavení závisí na povaze onemocnění a stupni detekce vzniklého onkologického procesu. Při vhodné terapii dosáhlo mnoho pacientů pozitivních výsledků.

Marina, Sudaku

Měla jsem štěstí, že rentgen odhalil náhodné vzdělání. Vzali histologii a ukázalo se, že jsou maligní. Pak byl odstraněn a chemoterapie byla předepsána. Díky Bohu, výsledky ukázaly pozitivní trend a více než 10 let je vše v pořádku.

Tatyana, Chabarovsk

Byl jsem také diagnostikován se vzděláváním. Ve studii byl nádor benigní, takže provedli chirurgický zákrok a předepsali několik rehabilitačních kurzů. Přestal jsem kouřit, protože špatné návyky mohou ovlivnit recidivu relapsu.

Recenze léčby rakoviny jícnu

skupina: členové +
Příspěvky: 28,476
bydlí:
Rusko, nikde

Blastom jícnu, dysfagie. Římské číslice jsou stupně / stupně.

skupina: členové +
Příspěvky: 7,151
bydlí:
Rusko, Ufa

skupina: členové +
Příspěvky: 7,151
bydlí:
Rusko, Ufa

skupina: členové +
Příspěvky: 28,476
bydlí:
Rusko, nikde

skupina: členové +
Příspěvky: 30,353
bydlí:
Rusko, Ozersk

skupina: členové +
Příspěvky: 1 621

skupina: členové +
zprávy: 38 001
bydlí:
Rusko, Ufa

skupina: členové +
Příspěvky: 23 022
bydlí:
Rusko, Moskva, Maryina Roshcha

O Moskvě je pouze ruské centrum pro výzkum rakoviny N. N. Blokhin.
Pokud existuje směr - zdarma. Pokud ne - poplatek.
Není možné se poradit v nepřítomnosti, samozřejmě je nutné přetáhnout matku a žít někde, protože to není jeden den nebo týden.

Nejprve si domluvte schůzku a fronta na placenou počáteční konzultaci není o nic menší než volná. Pak jmenování nových testů a výzkumu. Projděte si to znovu, abyste získali závěr o tom, co dál. Cesta je stejná, že podél MLA se směrem, že za peníze.
Jak teď nevím, ale pamatuji si davy, davy mučených a podrážděných lidí. Seděli jsme celé hodiny, bez ohledu na to, jak to bylo špatné, protože každý je ve stejné situaci.

Upřímně si přeji větší sílu. Najít řešení a obnovit.

Rakovina jícnu. Několik otázek.

Dobrý večer! Nejdříve popíšu situaci, tedy podstatu problému. Babička (75 let) byla diagnostikována s rakovinou dolní třetiny jícnu a srdeční oblasti žaludku. Stupeň III (byli pouze na primárním vstupu do onkologického centra). Nejsou žádné vzdálené metastázy. Nabídl operaci. Zatímco se rodina rozhodne nebo ne. Nyní jí sama (0,5 litru směsí + trochu běžného jídla denně). Přihlásili se k chemoterapeutovi. Nejbližší čas za tři týdny. Hlavní otázkou je: jak (přes koho) dát proces větší rychlost? Mohou to udělat soukromé kliniky? Pokud někdo z členů fóra pracuje v onkologii, popište prosím nejvhodnější přístup k organizaci léčby v našem případě. Děkuji moc! Pro komunikaci ICQ 230762511

[Zpráva změněna uživatelem dne 11/17/2010 21:56]

Recenze léčby rakoviny jícnu

Zpráva On-ta-li »24. prosince 2013, 22:22

Rakovina jícnu

Zpráva nority_assistant »04 únor 2014, 18:54

rakovina jícnu

Angelina zpráva „01 Mar 2014, 22:31

Rakovina jícnu

Zpráva IRS “13. 3. 2014, 20:52

rakovina jícnu

Angelina zpráva „14. 3. 2014, 09:05

Rakovina jícnu

Post Summerwine »05 Dub 2014, 00:55

Tento Cordyceps je neuvěřitelně drahý, asi 25 tisíc není naše peníze na pěstování a prodej cizincům je přísně zakázáno, nakonec prodávají něco podobného ve vzhledu, ale naprosto odlišné ve vlastnostech, sledoval jsem to v nějakém programu. T.ch. když vidím aktivní látku v čínských odznaky Cordyceps, pak mám nejhorší pochybnosti.

Přidáno po 2 minutách 42 sekund:
Viděl protirakovinné vlastnosti v Squalene, je v játrech hlubinných žraloků a v amarantovém oleji

Amarant obsahuje nenasycené mastné kyseliny, vápník, hořčík, železo a, jak se ukázalo, také skvalen (rekordních 8% ve složení olejového ždímání ze semen). Je prokázáno, že amarantový olej aktivně působí proti tvorbě rakovinných buněk; Používá se také při kožních onemocněních, popáleninách, vředech, ekzémech a hnisání.

Výrobky obsahující skvalen
Psevdoslak amarant
Rýžové otruby
Pšeničné klíčky
Extra panenský olivový olej
Rybí játra, zejména žralok
Vejce
Maso
Živé kvasinky

Rakovina jícnu

Zpráva nority_assistant »05.04.2014 12:32

Rakovina jícnu

Post Summerwine »07 Dub 2014, 13:04

Pochybuji, že na ulici prodávají skutečný Cordyceps za 25 tisíc, řekl jsem o něm, že je to nemožné. a zemědělec, který zakázal. Nevzpomínám si, jaký druh převodu, ale říkali, že zemědělci nemají ani to, co se pěstuje na farmě, ale naprosto ne takový druh, který je všeliek, ale jen některé z mnoha druhů. Co by vyrostlo jako divoké rostliny užitečné, je nutné, aby existovaly podmínky. A jak víme, čínští zemědělci vznášejí, nechci nalít dusičnany a jiné odpadky, čínská vláda tento problém dokonce vznesla, vzpomínám si, proto mám pochybnosti o kvalitě a výhodách

Recenze léčby rakoviny jícnu

Dobrý den.. můj manžel má v tuto chvíli úplnou překážku. po šesté chemii byli vyšetřeni.. vše je normální s analýzou.. předepsaly se další tři chemikálie.. ale měl ostrou překážku.. měl diagnózu C-d střední třetiny jícnu, TZ NX MO.

Dobrý den V této situaci je třeba vyřešit problém uložení gastrostomie a pak můžete pokračovat v léčbě. pořádáme online konzultace, podrobné informace získáte telefonicky na čísle 8 495 374 7555

Můj příbuzný má diagnózu rakoviny jícnu 3 lžíce. Podstupuje chemoterapii. Jak projít krevní test na TNF. Je možné ji předat v Petrohradu? Je možné provést počáteční dohodu o možnosti léčby v nepřítomnosti. A co dělat.

Přesně v laboratořích, samozřejmě, aby někdo provedl krevní test na TNF. K online konzultaci se můžete přihlásit přes Skype.

Dobrý den, můj manžel (53 let) má stadium 4 rakoviny jícnu, udělal chemii a radiační terapii. Teď už nejí ani nepije nic, jen vodu, operaci nebylo řečeno, je to v krční oblasti, je to pravda nebo je možná operace?

Dobrý den Pokud je stupeň 4, proces není resekovatelný. V této situaci je třeba buď nainstalovat stent (pokud je to technicky možné) nebo gastrostom, který pacientovi poskytne výživu.

Mohu získat léčbu cytokiny ve Vologdě v onkologickém centru v průběhu chemoterapie? Jak si koupit lék, pokud není možnost přijít na konzultaci z důvodu špatného zdravotního stavu.

Zavolejte na kliniku, online konzultace je možná s dalším objednáním léků (pokud jsou předepsány) prostřednictvím lékárny

Diagnóza T4N1M1 (OTN) 2. cyklu PCTrac střední třetiny jícnu, lokálně běžná, MTS do jater, retroperitoneální lymfa, paraezofageální, paratracheální lymfus, vertebra L1.PHT od 06/15/18 trpěla těžkými bolestmi na hrudi. Souběžná onemocnění hypertonická srdeční choroba (hypertonická choroba srdeční (lll) Chronická bronchitida je nepřesná J42. Komplikovaná anémie chudé na folikulu D52, sekundární trombocytopenie. 04/12/18 je zaveden stent, průměr otvoru 12 mm. ?

Klinika má denní nemocnici. Abychom pochopili, jak vám můžeme pomoci, potřebujeme primární konzultaci, telefonický záznam na klinice.

Dobrý večer, moje žena má bioptickou analýzu spinocelulárního karcinomu s keratinizací, vezmeme jen tekuté jídlo, manželka je 47 let.

Dobrý den Zkoumá se, zda se rozhodne o provozu nebo instalaci stentu.

Když diagnostika fegds odhalila: - V lumenu jícnu na úrovni střední třetiny je tvorba podobná nádoru, 2/3 překrývající lumen, volná konzistence, ulcerace.
Kontrola byla zastavena.
Závěr: Tr - jícn
Co znamená diagnóza? A všechny informace z průzkumu.

Tam je nádor jícnu, musíte provést CT scan hrudníku a břicha, provést biopsii nádoru, stanovené další taktiky léčby.

Dává vám smysl jít do čtvrté fáze pacienta s rakovinou jícnu s gastrostomií?

Dobré odpoledne Nevíme, jaká je vaše histologie, jaký typ vyšetření a léčby jste podstoupili. Můžete k nám přijít na konzultaci nebo se přihlásit k online recepci. Děkuji.

Dobrý den, můj otec (65 let) má rakovinu jícnu, podstoupil chemii a radiační terapii, metastázy nejsou, nefungovaly, podle FGDS, 0,8 průchodnosti, ale někdy se úplně překrývají a dokonce ani voda neprochází, pak po chvíli prochází a začíná jíst a pít tiše, ale pak se znovu opakuje. V tuto chvíli je jícen úplně zavřený na 2 dny, co mám dělat v takových případech? Doporučuje se pracovat tak, jak je dehydratováno. Existují všechny analýzy a MRI, atd. Otec se taví před tím, jak být? Můžu poslat, pokud potřebujete nějaké odkazy, obrázky, MRI a závěry. Děkuji.

Dobrý den Potřebujete chirurgické řešení tohoto problému. Před operací provádějte parenterální výživu.

Dobrý den! Chtěl bych znát náklady na léčbu. Diagnóza: Maligní stenóza jícnu 1 lžíce. Karcinom horní třetiny žaludku s přechodem na kardii, distální jícen.

Dobrý den Primární konzultace je nutná, abych vám řekla něco konkrétního.

Fórum: Léčba rakoviny krku a jícnu

RECENZE: 17 Rubrika: CANCER, FORUM

Napište, jak jste schopni vyléčit rakovinu hrdla nebo jícnu. Jaké léčby vám lékař dal? Kdo měl operaci? Jak jste se z toho zotavil? Použili lidové prostředky?

Přejděte do diskuse a přečtěte si recenze

17 komentářů k tématu „Fórum: Léčba rakoviny hrdla a jícnu“

Můj manžel byl operován na rakovinu jícnu. Jeho stav byl velmi obtížný. Známý přinesl podání novin "LIFE" za dva roky. Když jsem začal číst, získal jsem jistotu, že rakovinu lze vyléčit. Dobří lidé odpověděli a přinesli žralok, hemlock. Okamžitě jsem začal dávat svému manželovi tinktury. Cítil se lépe. Pak jsem četl v novinách, stejně jako muž se stejnou diagnózou jako můj manžel, mu pomohla tinktura černého ořechu na vodce. Napsal na adresu v Soči Garbuzov. I bez předplatného nám poslal tento vzácný černý matice. Začal pít podle schématu.
Můj manžel se okamžitě zlepšil, jícen se rozšířil, zvracení se zastavilo, začalo přibývat na váze. Od 42 kilogramů jsme dosáhli 70. Stále šetříme tuto úspornou tinkturu. Nejdřív to vzali podle metody, teď se zastavili na dvou lžičkách ráno na prázdném žaludku. Další manžel vezme odvar z hořkého dřeva a plodů hřebíčku. To je půl hodiny před obědem a večeří. (Vzpomínka z novin "Vestnik zdravého životního stylu" 2003, № 2, s. 5).

A zde je více recenzí o léčbě rakoviny s tinkturou černého ořechu.
1. Žena má paušální velikost švestky kolem krku a lékaři diagnostikovali rakovinu ústní dutiny. Vyhořelá chemoterapie, záření. Po ozáření zmizel pocit chuti a vůně, nechutenství, stav se zhoršil. Snažil jsem se léčit rakovinu hemlockem, ale nedošlo k žádnému zlepšení. Četl jsem o černé tinktuře ořechů, věřil jsem, že jí pomůže, napsal tuto tinkturu od léčitele Garbuzova ze Soči. Viděl ji na měsíc třikrát denně. Během tohoto měsíce nedošlo k úbytku hmotnosti, pak se vrátila chuť k jídlu. O rok později byla odstraněna diagnóza „rakoviny“. (HLS 2002, № 19, s. 14).

2. Muž ve věku 68 let - rakovina hrtanu 2. stupně. Odmítnutí záření před dvěma lety, stav se zhoršil: hemoptýza, ztráta řeči, ztráta chuti k jídlu. Náhodou jsme se dozvěděli, že z Sochi byla poslána tinktura rakoviny. Objednali jsme si černou ořechovou tinkturu z Garbuzova. Po léčbě rakoviny se tento stav tinktury začal rychle zlepšovat. Už po dvou porcích byla řeč obnovena, hemoptýza se zastavila. (HLS 2001, č. 6, str. 24).

3. Muž byl diagnostikován s rakovinou hrdla, okamžitě začal brát Shevchenkovu směs. Léčila jsem rakovinu touto metodou po dobu 10 měsíců, cítila jsem se dobře, ale mluvila jsem jen šeptem. A po 10 měsících se stát začal prudce zhoršovat. Ztratila jsem chuť k jídlu, objevila se slabost, ztráta hmotnosti. Dozvěděli se o léčiteli Garbuzovovi, který vyhnal černou ořechovou tinkturu ze Soči. Předepsali tento lék na rakovinu. Po týdnu léčby s tímto lékem, muž byl už schopný mluvit normálně, jeho chuť k jídlu se vrátila. Příjem tinktury z černého ořechu v kombinaci s příjmem hřebíčku a odvar z pelyňku. (HLS 2001, №14, s. 12).

Nápověda Moje babička má rakovinu jícnu, je jí 78 let. Provoz a chemoterapii nelze provést... t. Lékaři tvrdí, že to srdce neudrží. Nemůže jíst, jí jen tekuté jogurty a někdy čaj, vývar. Prompt lidových prostředků pro léčbu rakoviny jícnu. Můžete uložit...

Nápověda Můj bratr má nádor jícnu, 45 let. Přidělené
chirurgické léčby. Chemoterapie mu není povolena... nemocná játra.
Jíst se mohou pouze tekuté jogurty, čaj, vývar. Prosím, řekněte mi lidové léky na rakovinu jícnu

Kdo zná adresu léčitele Garbuzova ze Soči? Napište prosím.

Nápověda Máma má rakovinu krku, je jí 51 let. Operaci a chemoterapii nelze provést - tělo je slabé, jak říkají lékaři. Jíst a pít nemůže, jí jen tekuté jídlo. Prompt lidových prostředků pro léčbu rakoviny krku.

mnoho receptů je známých a užitečných. Teď se bojím o stav svého bratra, jeho opuch hrdla z operace odmítl brát Amanitu jednodušší a mnoho věcí je zase špatných. Pomozte získat adresu Garbuzova, který nakládá s černými ořechy, slyšel jsem a četl, že je to účinný nástroj, chceme tuto metodu vyzkoušet. Pro dřívější vděčnost.

Můj tchán má rakovinu hrtanu. Pokud někdo zná nějaké recepty, adresy atd., Prosím napište. Díky předem.

Mám rakovinu hrtanu, stadium 3. Převedla několik operací, radiace, jednu chemii. Poté, co stav začal pít akonit stabilizovaný, žádná chemie, histologie je dobrá. nedetekuje rakovinné buňky. Piju čtyři roky. třeba pět.

No, článek říká o černém oříšku, o tom jsem také slyšel, když jsem byl léčen v Matsesta v Soči. Opravdu jsem jim koupil dýňový olej pro játra. jestliže rakovina má také nemocné játra, pak musí být také olej z dýňových semen nebo meloun. Informace o černém ořechu ze Soči by měly být vyhledávány na internetu. Recenze ve zdravém životním stylu o léčbě rakoviny jsou staré, od těchto dat uplynulo mnoho let. Nyní nemusíme hledat adresu v Soči, ale internetovou stránku.

můj dědeček onemocněl, na krku měl knedlík, bolest v krku, nemohl nic jíst. Prosím, poradit něco

Můj bratr má rakovinu jícnu, pomoc s adresou léčitele Garbuzova ze Soči. Stránky na Internetu nedůvěřují. Podvodníci se hodně rozvedli, pod rouškou černé tinktury ořechů, kterou dokáží poslat, a nikdo na ni neodpoví. Se spolehlivou adresou

kdo zná adresu léčitele Garbuzova G.A ze Soči, prosím napište

Tam jsou dobré recenze na léčbu léku na rakovinu Todikamp. Jedná se o petrolejovou tinkturu ořechu.
Muž s pacientem s rakovinou krku začal užívat Todicamp. Po týdnu se objevila chuť k jídlu, na krku se objevil nádor. Po pitvě v nemocnici vyšel z nádoru hnis. Po třech týdnech užívání léku, jídlo začalo projít bez bolesti. Po úplném průběhu léčby se rakovinový nádor vyřešil, což bylo potvrzeno biopsií. (Připomeňme si z novin "Vestnik zdravého života" 2002, č. 17, s. 13).

Měl jsem rakovinu krku. V roce 1999 byla moje pozice taková, že nepřejete nepříteli buď: závratě, zvracení. Každý den to bylo horší. Nemohl nic jíst, viděl jen vývar z bylin, šťávu z okurek nebo cuketu (sladké nevolnosti), kozí mléko, ředěný vodou. V této těžké době jsem se setkal s "životem". Rozhodl jsem se vyzkoušet směs ≪30 + 30). Moje sestra mi vštěpila důvěru, že technika Ševčenka by určitě pomohla. Naladil jsem se na to nejlepší. Postupně prošel nesnesitelnou bolestí, zvracením. Ale chuť se nevrátila. Velmi tenké. Směs pracovala pro mé uzdravení půl roku a pak se proces zastavil, i když jsem směs pil další 1,5 roku.
Rozhodl jsem se začít léčit rakovinu hrdla tinkturou z akonitu. 20. den jsem chtěl jíst černý chléb s kyselým mlékem. Polkl bez bolesti, jak se to stalo dříve. Večer nebyla vařená rybí polévka - zvracení. Od toho dne začala jíst vše, co tělo požadovalo. Po průběhu akonitu opět přešla na směs Ševčenka. Ve stravě byly zahrnuty vlašské ořechy, rajčatová šťáva a kyselé mléko a cítily se dobře.
Po obdržení „HLS“ číslo 9 pro rok 2001 a po přečtení článku „Má Nikotin Kill a... Rescue?“ Skočila touto metodou. Když dosáhl 11. kapky, tělo začalo váhat. Zdálo se, že svaly na nohách se lámaly a žíly se stočily nahoru. Nemohl vstát ani sednout. Třetí den, asi litr černých bublin, hrudek, hlenu vyšel.
Po takovém "výboji" se ulevilo. Poprvé za mnoho let, dobře spal, ani jeden orgán nebyl nemocný. Léčba tinktury tabáku přinesla až do konce. Po dvoutýdenní pauze jsem opět začal pít směs „30 + 30“.
Teď piju směs s radostí a děkuji všem, kteří pomohli v obtížném boji s tak zdánlivě nevyléčitelnou nemocí. Mám práci, i když v roce 1999 lékaři předpověděli moji blízkou smrt. Cítím se dobře, podle výsledků testů - není rakovina. (Odvolání z novin "Vestnik HLS 2003, №8, str. 13).

Tato recenze je z "Bulletin zdravého životního stylu" №8 2000 o léčbě rakoviny hrtanu je zde také napsáno o Garbuzov, ale místo adresy - číslo poštovní schránky.
Můj přítel měl rakovinu hrtanu ve čtvrtém stádiu s metastázami lymfatických uzlin. Udělal 36 sezení radiační terapie a zároveň pil hemktinkturu na tři chody bez přestávky. Po hemlocku používal černou ořechovou tinkturu. Podle prognóz onkologa by pacient měl tento svět už opustit. Ale on žije a pracuje. Poté, co vzal černou ořechovou tinkturu, mdloby ustaly, vředy v hrtanu se zavřely a otoky lymfatických uzlin téměř vymizely. Získal 3 kg, zmizel slabost nohou a objevila se síla. Po druhé části tinktury se začaly objevovat krvavě černé pruhy a pak se objevil kořen rakoviny v podobě černého pavučiny. Cítí se dobře. Jediné, co se obává, jsou účinky radiační terapie. Na adresu Sochi, 354002, PO Box 159, telefon: 2-71-02-37 kód 8 (862) jsme objednali tinkturu černého ořechu. Garbuzov Gennady Alekseevich.

Nějak jsem se dostal do rozhovoru se svým zaměstnancem. Ukázalo se, že měla rakovinu krku. Prošla dvěma operacemi, ozařováním, chemoterapií. Bolest byla hrozná, jídlo, které mohla mít jen v tekuté formě. Profesor ji odepsal, aby zemřel doma, a pokynul jí, aby řekla: „Pokud chcete žít, pít dehet.“ A vypila rok a půl z poklesu na 40 a zpět ze 40 na 1. Pak přestávka 7 dní. Obnovený, šel do práce. (Recenze z novin "Vestnik zdravého života" 2005, №20, s. 16)

Příznaky jícnového nádoru a léčba patologie

Nádor jícnu je benigní nebo maligní růst, ke kterému dochází na stěnách orgánu. Patologie je doprovázena dysfunkcí polykání, nevolností, zvracením, bolestí hrudní kosti, závažným úbytkem hmotnosti, těžkou anémií. Přesná diagnóza je založena na sérii studií.

Příčiny

Etiologie vzniku nádorů v jícnu je dobře studována, protože vzdělání se může vyvíjet pod negativním vlivem následujících provokujících faktorů:

  • Nadměrná tělesná hmotnost, protože dochází ke zvýšení tlaku na břišní stěny, což vede k tvorbě refluxu a dalšímu vývoji různých patologií;
  • Dodržování přísné diety. Které mají negativní vliv na zažívací orgány;
  • Podvýživa s častým užíváním solených, nakládaných, mastných a smažených potravin;
  • Použití velmi horkého jídla, které může způsobit popáleniny jícnu a další rozvoj nádoru;
  • Náhodné vystavení chemickým látkám způsobujícím těžké popáleniny jícnu;
  • Přítomnost genetické predispozice. Protože vědci zjistili, že určitý gen může mutovat a být zděděn;
  • Mechanické poškození jícnu (požití velkých a pevných kousků potravin);
  • Zneužívání špatných návyků (alkohol, cigarety);
  • Detekce papillomaviru v krvi může způsobit rozvoj maligního tumoru v důsledku buněčné mutace;
  • Nedostatečný příjem mikronutrientů a živin, které jsou nezbytné pro normální fungování v těle a vytvoření silné imunity.

První příznaky a symptomy

Nádor jícnu v počáteční fázi vývoje nemá žádné výrazné symptomy. Nejčastěji je patologie diagnostikována náhodně během rentgenového vyšetření. Třetí fáze je charakterizována dysfagií, obtížemi polykáním, zažívacím traktem, celkovou slabostí a letargií.

Vývoj benigního tumoru v jícnu je zřídka diagnostikován (asi 1%). Existují odrůdy, jako je leiomyom, polyp, adenom, hemangiom, myxom. Vzdělání je detekováno v jakékoliv části těla a může mít hladkou nebo hrbolatou strukturu s možnou přítomností nohou.

S progresí patologie se začnou objevovat výrazné příznaky, které naznačují možnou přítomnost nádoru v jícnu:

  • Zhoršená normální funkce polykání;
  • Konstantní bolest v krku;
  • Problémy s použitím pevných a kapalných potravin;
  • Pocit přítomnosti cizího tělesa v jícnu;
  • Nevolnost a zvracení;
  • Zvýšené slinění;
  • Bolest bolesti v oblasti hrudní kosti, která se zvyšuje po jídle;
  • Slabost Závratě, chronická únava s rozvojem vnitřního krvácení;
  • Ztráta hmotnosti bez zjevného důvodu;
  • Závažná anémie se ztrátou krve během krvácení.

Jak se patologie na fotografii

Prezentovaná fotografie jasně ukazuje zúžení lumenu jícnu v případě maligní tvorby epitelu. Tato patologie má komplikovaný průběh a vyžaduje okamžitou léčbu.

Aby bylo možné zahájit nezbytnou léčbu, je zapotřebí pečlivá diagnóza, identifikace možnosti operativnosti nádoru a jmenování kombinační terapie s využitím radiace a účinných chemikálií.

Klasifikace nádorů vznikajících v jícnu

Klasifikace nádorů v jícnu se dělí na benigní a maligní nádory. Neonkologické patologie mají ve většině případů neepiteliální strukturu. V závislosti na tvaru a růstu rozlišují výskyt intramurálního luminálního typu.

Formace maligní povahy jsou rozděleny podle takových charakteristik, jako je struktura, umístění a morfologie. Hlavní typy onkologie: melanom, dlaždicový. Non-trnitá, přechodná buňka, mukoepidermoidní rakovina. Při přesném stanovení diagnózy je předepsán vhodný léčebný režim k odstranění maligního tumoru.

V závislosti na formě růstu nádoru jsou rozlišeny:

  1. Endogenní (lokalizace tumoru v submukózní vrstvě orgánu);
  2. Exofytický (tvorba formace v lumen jícnu mírně nad vrstvou sliznice);
  3. Smíšené (vzdělání je lokalizováno v nějaké stěně jícnu s další nekrózou tkáně a výskytem vředů).

Počáteční stadia rakoviny jícnu jsou dobře léčena (predikce přežití je asi 80–90%). V tomto případě je čtvrtá fáze léčby nejčastěji fatální. Protože metastázy se šíří do jiných orgánů a zcela ovlivňují lidské tělo.

Morfologická struktura rozlišuje tyto typy zhoubných nádorů:

  • Zhoubné nádory epitelu (spinocelulární, keratinizační a nekeratinizující, přechodné, anaplastické, mukoepidermoidní karcinom);
  • Adenokarcinom (asi 5%);
  • Neepiteliální formace (melanom, lymfom, sarkom).

Umístění nádoru rozlišuje následující odrůdy:

  • Vzhled nádoru v děložním hrdle, intrathorakálním jícnu. Při současném poškození jícnu a žaludku se nemoc klasifikuje podle větší plochy formace;
  • Zapojení do onkologického procesu regionálních a vzdálených lymfatických uzlin, které indikuje prevalenci onkologického procesu a diagnostikuje 2,3 stupně rakoviny;
  • Nádorová léze primární orgánové stěny. Snad šíření vzdělání o sousedních orgánech;
  • Posouzení stupně diferenciace (nízké, střední, vysoké nebo nediferencované vzdělávání).

Stupeň rakoviny jícnu

Stupeň rozvoje zhoubného nádoru jícnu je charakterizován následujícími stupni:

  1. První fáze je doprovázena absencí zjevných klinických projevů a asymptomatickým po dlouhou dobu. Charakteristickým rysem je neustálá potřeba pacienta umyt spotřebované kousky potravin vodou, protože toto vzdělání má jasně definovanou strukturu;
  2. Ve druhé fázi rakoviny jícnu je pozorován růst buněk ze submukózní vrstvy směrem ven, což způsobuje potíže s polykáním a výskyt silného zúžení v jícnu. Metastázy začínají ovlivňovat lokální lymfatické uzliny. K odstranění vzniku stačí odstranit nádor, lymfatické uzliny a podstoupit chemoterapii;
  3. Třetí stupeň je charakterizován klíčivostí nádoru ve svalové vrstvě a šířením metastáz do sousedních orgánů. V jícnu je výrazné zúžení, které zcela narušuje normální proces polykání a pohybu potravy orgánem;
  4. Čtvrtý stupeň rakoviny je považován za nejnebezpečnější a není podáván žádné léčbě, protože maligní buňky se šíří po celém těle a nekróza tkáně v organismu způsobuje těžkou intoxikaci u pacienta s výrazným syndromem bolesti. Ve většině případů dochází k úmrtí.

Diagnostika

Diagnóza nádoru jícnu je založena na radiografii s použitím kontrastní látky (barya). Spojení váže tělo dobře a případné změny v anatomické struktuře jsou patrné na obrázku.

Pomocí této studie můžete vizualizovat zúžení jícnu, řídnutí, zesílení stěny nebo výskyt vředů. Vyšetření orgánu pomocí endoskopu umožňuje studovat stěny a rozlišovat případnou tvorbu křeče od nádoru.

Tato metoda výzkumu pomáhá určit rozsah onkologického procesu, přítomnost metastáz v lymfatických uzlinách a sousedních orgánech. Ultrazvukové vyšetření umožňuje vizualizaci velikosti nádoru a případnou přítomnost sekundárních útvarů v břišní dutině.

Biopsie je prováděna při provádění defektu v pupku, zavedení laparoskopu vybaveného videokamerou pro studium umístění léze, přičemž se bere biologický materiál (stanovení histologie).

Pro zhodnocení celkového stavu je nutné provést generální, biochemickou analýzu krve, moči (dynamika změn v hlavních ukazatelích). Tyto studie jsou informativní během chemoterapie (kontrola hladiny leukocytů, krevních destiček, červených krvinek).

Způsob zpracování

Způsob léčby nádoru jícnu je založen na použití kombinované terapie, kterou individuálně určí ošetřující onkolog. Následující techniky jsou podrobněji popsány níže.

Chirurgický zákrok

Provádění břišní operace zahrnuje částečné nebo úplné odstranění jícnu. Pokud jsou postiženy lymfatické uzliny, chirurg je také odstraní. Tkáň tlustého nebo tenkého střeva se používá k obnově orgánu.

Chirurgické odstranění jícnu je možné, pokud je nádor umístěn ve střední nebo dolní části orgánu. V některých případech je horní část odstraněna, následuje šití žaludku a obnovení normální funkce po nezbytné rehabilitaci.

Statistiky ukazují, že úmrtnost na rakovinu jícnu a chirurgický zákrok nepřesahuje 10%. Kontraindikace pro chirurgii:

  • Přítomnost velkého množství metastáz v lymfatických uzlinách a přilehlých orgánech;
  • Věková kategorie pacientů starších 70 let;
  • Závažná chronická onemocnění v těle;
  • Porušení kardiovaskulárního systému a dýchacího ústrojí.

Je-li maligní formace lokalizována ve střední části jícnu, pak se během operace vytvoří speciální otvor, kterým se vloží speciální sonda a pacient se krmí.

S takovou diagnózou je doporučeno úplné odstranění jícnu postiženými lymfatickými uzlinami. Po 12 měsících se provádí opětovné vyšetření za účelem identifikace metastáz, a pokud neexistují, dochází k umělé protetice orgánu (použití tenkých střevních tkání).

Endoskopická chirurgie

Endoskopická operace je prováděna pro nekomplikovaný průběh onemocnění. Podstatou techniky je, že endoskop je vložen do pacienta, vybaven nezbytnými nástroji a provádí se ošetření.

Tato operace vám umožní obnovit lumen v jícnu a eliminovat silné zúžení. Současně před provedením manipulace je nutné důkladné prostudování těla a provedení nezbytných zkoušek.

Realizace radiační terapie

Radiační léčba je jednou z účinných metod léčby rakoviny jícnu v přítomnosti kontraindikací chirurgického zákroku (onemocnění dýchacích a kardiovaskulárních systémů).

Taková léčba je často předepisována v pooperačním období, aby se vyloučily případné recidivy onemocnění a zabránilo se dalšímu šíření metastáz do sousedních orgánů a lymfatických uzlin.

S neoperabilitou nádorů přispívá radiační terapie k významnému snížení vzdělání. Výhodou techniky je vliv pouze na postižené oblasti, protože zdravé buňky nejsou vystaveny negativnímu účinku.

Chemoterapie

Chemoterapie je jednou z hlavních metod eliminace zhoubných nádorů a je založena na použití léků cytostatického původu s obsahem toxických látek, které mohou zničit rakovinné buňky.

Tato terapie zároveň ovlivňuje i zdravé buňky v těle, což je doprovázeno velkým počtem vedlejších účinků (vypadávání vlasů, rozvoj stomatitidy, významné snížení imunity). Tyto jevy jsou reverzibilní, takže jejich zotavení je možné ihned po ukončení léčby.

Jmenování chemoterapie je nezbytné v přítomnosti těchto forem:

  • Rakovina malých buněk;
  • Nízká diferencovaná forma rakoviny.

Ošetření se provádí podle následujícího algoritmu:

  • Ve druhé a třetí fázi rakoviny předepsané léky zničí rakovinné buňky a zabrání dalšímu rozvoji nádoru;
  • Ve čtvrté fázi léčby rakoviny má paliativní charakter a je zaměřen na prodloužení života pacienta a zároveň zpomalení růstu vzniklého nádoru.

Nejoblíbenější léky předepsané během chemoterapie: Vindezin, Mitomycin, Farmorubicin, Bleomycin, 5-fluorouracil.

Kombinovaná léčba

Kombinace léčby je považována za nejúspěšnější, protože kombinace radiace, chemoterapie a chirurgie poskytuje vysoké šance na úspěšné uzdravení nemocného pacienta.

Po obdržení výsledků histologie mohou lékaři předepsat radiační terapii a poté chemii, následovanou chirurgickým zákrokem. Tato technika se používá ke snížení velikosti nádoru a prevenci dalšího dělení rakovinných buněk.

Aby pacient mohl dobře předepisovat předepsanou léčbu, je nutné dodržovat všechny předpisy ošetřujícího lékaře. Správná výživa s maximální konzumací produktů přírodního původu, mírný životní styl.

Netradiční léčba

Nekonvenční léčba rakoviny jícnu je neúčinná a může být pro tělo nebezpečná. Lidové léky nepomohou a jakékoli inovativní metody vyžadují ověření v praxi. Všechny typy receptů by proto měl předepisovat pouze ošetřující lékař po obdržení úplného klinického obrazu.

Mnozí inzerují různé metody na internetu, ale tyto informace nepotvrzují vysoce kvalifikovaní odborníci v oboru onkologie. Rakovina je svou povahou lstivá a vyvíjí se velmi rychle as vynecháním času a progrese se minimalizují předpovědi relativního zotavení.

Možné komplikace a prognóza přežití

Při absenci léčby nebo při nevhodné terapii mohou nastat následující komplikace:

  • Úplné blokování a obstrukce zažívacího traktu;
  • Neschopnost polknout i nasekané a tekuté potraviny;
  • Hemorágie v rozpadu tkání stěn jícnu;
  • Smrt pacienta.

Prognóza příznivého výsledku závisí na stadiu průběhu onemocnění, protože v počátečním stádiu je možné zabránit nevratným následkům pro organismus. Rakovina jícnu po dlouhou dobu je asymptomatická a začíná se projevovat ve druhé nebo třetí fázi, kdy jsou nutná neodkladná lékařská opatření.

Čtvrtý stupeň onkologie jícnu se prakticky neléčí a prognóza přežití v tomto případě je minimální. V této fázi se lékaři snaží zabránit rychlému růstu nádoru a výskytu výrazného syndromu bolesti.

S tvorbou benigního nádoru je prognóza pozitivnější, protože po odstranění je možné úplné zotavení těla a absence případného opakování.

Prevence

Prevence jícnového nádoru je realizace následujících doporučení:

  • Udržet zdravý a středně aktivní životní styl;
  • Správná výživa s plnohodnotnou stravou (požadovaný obsah bílkovin, tuků, sacharidů);
  • Prevence mechanického poškození jícnu a popálenin sliznic při polykání velkých kusů potravin a konzumace velmi teplých jídel;
  • Odstranění špatných návyků (alkoholické nápoje, cigarety);
  • Pravidelné prohlídky s gastroenterologem.

Benigní a maligní nádory

Benigní léze jsou vzácně diagnostikovány v jícnu (ne více než 5% případů). Příčiny vzniku útvarů nebyly studovány. Výjimkou jsou cysty, které mohou vzniknout v období embryonálního vývoje.

Nádory benigního charakteru se dělí na epiteliální (cyst, papilloma, adenom) a neepiteliální (bronchogenní, reduplikativní, enterogenní, cystická ezofagitida).

Formace mohou být umístěny v jakékoliv části jícnu, ale nejčastěji jsou diagnostikovány v krční, břišní a dolní části orgánu. V počátečním stádiu k jejich vývoji dochází nepostřehnutelně a charakteristické znaky (dysfagie, potíže s polykáním, reflux) se vyskytují s významnou velikostí nádoru.

Způsob léčby je použití chirurgického zákroku a další úplné zotavení těla. Dále doporučila provádění preventivních opatření, aby se zabránilo opakování.

Zhoubné nádory jsou nediferencované útvary, které mají závažné následky pro tělo a způsobují vážné patologické změny v těle.

S progresivním růstem maligní léze se objevují podezřelé příznaky (bolest v hrudní kosti, dysfagie, silná bolest, kašel, chrapot, zvýšená slinění).

Na pozadí vývoje rakoviny může pacient trpět silným úbytkem hmotnosti bez zjevného důvodu, konstantní únavy a ospalosti. S včasnou detekcí a včasným odstraněním je prognóza přežití příznivá. Poslední fáze rakoviny je ve většině případů fatální.

Recenze

Recenze o léčbě nádorů jícnu jsou jiné povahy, protože zotavení závisí na povaze onemocnění a stupni detekce vzniklého onkologického procesu. Při vhodné terapii dosáhlo mnoho pacientů pozitivních výsledků.

Marina, Sudaku

Měla jsem štěstí, že rentgen odhalil náhodné vzdělání. Vzali histologii a ukázalo se, že jsou maligní. Pak byl odstraněn a chemoterapie byla předepsána. Díky Bohu, výsledky ukázaly pozitivní trend a více než 10 let je vše v pořádku.

Tatyana, Chabarovsk

Byl jsem také diagnostikován se vzděláváním. Ve studii byl nádor benigní, takže provedli chirurgický zákrok a předepsali několik rehabilitačních kurzů. Přestal jsem kouřit, protože špatné návyky mohou ovlivnit recidivu relapsu.